Байдън: Ракка и Мосул ще бъдат освободени 2016-а

Трябва да се ограничи влиянието на Ислямска държава в Либия
29 яну 2016 13:14,
42
Байдън: Ракка и Мосул ще бъдат освободени 2016-а
Снимка: БТА

САЩ ще се борят да ограничат нарастващото влияние на групировката "Ислямска държава" в Либия и съседните й страни. Това поръча американският президент Барак Обама на съветниците си по сигурността в Белия дом.

Вицепрезидентът Джо Байдън пък предрече успех на операциите на западната коалиция в Ирак и Сирия към края на годината.

По думите му са отвоювани 40% от териториите, контролирани от ислямистите.

"Продължаваме да действаме и да се борим срещу джихадистите. След град Рамади, ще се опитаме до края на тази година да освободим от ислямистите и градовете Ракка и Мосул", заяви Джо Байдън.

Вижте още по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ракка и Мосул ще бъдат освободени.. Да, определено! Но само- АКО Русия ще помогне, но само- АКО Русия ще позволи. Нищо друго, наистина! https://otkritkiok.ru/muzikalinaia-otkritka-dlea-druzeпомогне, и само- АКО Русия е позволи.
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Геополитиката е проста игра.Излизат разни играчи да се поступат и накрая пак американците печелят.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целия ЕС е за срам на врабчетата Гърците си веят байрака и печелят ЯКО.Какво ще излезе ?Че едни се бият с ИДИЛ 7окато други търгуват и печелят от търговията със същия този ИДИЛ.И ЗАЩО толкова много мигранти идват безпрепятствено в Гърция.Дали пък това не е цената на петрола.Един барел =1.мигрант.При цена под 30 долара а вече и по ниско си е супер Далавера.В Турция картинката едва ли е по различна.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V Siria sa ubiti 109 ruski voynici
13
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Да не излезе че и в България сме ползвали петрол купен от ислямистите от ИДИЛ.И че страни членки на ЕС са в далаверата с петрола.Гърците са християни но преди всичко са търговци.На техни пристанища пристигат танкери от Турски пристанища с горива неизвестно от къде и на каква цена.Турци и гърци изобщо не се харесват но това не им пречи да търгуват петрол на занижени цени.А такъв се намира на три дни път по море при това почти без пари.😅😅😅😅😅Ще умра от смях.Целия ЕС с всичките ...следвА. ....
12
2
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
И на какви законови основания ще пратите войски в Сирия!??? И законността е последната ви грижа!????Питам тези дето пият кафе в чаши от по четвърт литър!
11
0
 
3
 
! Отговори
Чико преди 8 години
Този много лъже, Ракка и Мосул ги освободи още Жоро Храсталака преди години!
10
7
 
3
 
! Отговори
lol преди 8 години
алоо , да сте прочели поне статията? Какви руснаци, какъв Асад, какви 5 лева? Рамади е в Ирак и беше освободен от иракските сили с подкрепата на американската авиация.
9
1
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До наблюдателНа кан Тервел не му се е налагало да се бие в тесни улички, къща за къща, стая за стая. Нито пък му се е налагало да демонстрира, че пет пари на дава, кой цивилен и кой е по-нисък от главината на каруцата... Тези ваши европейски войски, готови ли са да стрелят в деца и жени, щото ще им се наложи!???
8
6
 
1
 
! Отговори
do 12 преди 8 години
Като не разбираш от политика, недей да се пениш! Почети малко история. Явно в тиквата ти само пустиня има за бомбардиране с акъл.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за ЕС и за Русия това което става в Сирия е само вреда.Още повече ,че е в задния им двор.А САЩ са зад океана и нямат 1,2 или три милиона мигранти в държавата си.1% а това са 20 до 30 хил. от тях да са прикрити ислямисти ни чакат големи проблеми.
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да си говорим, САЩ са майстори в хибридните войни. Русия се намеси, ама само бомби може да пуска. САЩ смъкна цената на петрола до историческо ниски цени и секна на арабесите финансовите потоци. Така и Турция няма смисъл да купува петрол от ИД и саудитците не могат да пращат пари на ИД. И така измислените им военни сдадоха фира. А Русия просто от собствената си корупмираност и негадърно управление на ЦРУ стана също жертва на ниските петролни цени. Ама това си е техен проблем!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя с чужда пита, помен ще прави... Къде спахте 3 години, докато не се намесиха руснаците?
4
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
русия и сирия се борят с ид краварите са по празните приказки печелят от петролаи търговията с оръжие печалбата е тяхното кредо
3
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Ти добре ли си? Руснаците освен да бомбят болници и училища друго не правят в Сирия.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се намали влиянието на ИД и да се увеличи това на САЩ
1
1
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
ЕС да се стегне и да прати сухопътни войски в Сирия.Нищо ли не научихте от ВСВ.Стратегията на изчакване може да ви изиграе лоша шега.Ако сте се решили на сухопътна операция направете я както трябва.Съсредоточете сили и средства и ги смаже те веднъж за много дълго време.Давам пример с Хан Тервел отпреди повече от хиляда години.Така е изклал арабите ,че им трябваха 50О години за 2ри опит.Обградете ги и ги унищожете.Не се оставяйте един файтон чалмалии да ви правят на ***.