Девойка излъгала, че била изнасилена в Берлин

Случаят породи напрежение между Русия и Германия
29 яну 2016 20:25, Александър Попов
81
Девойка излъгала, че била изнасилена в Берлин
Снимка: Reuters, архив

Обвиненията в изнасилване, които отправи 13-годишно момиче с германско-руски произход, предизвиквайки възмущение в Москва от предполагаемото потулване на случая, са изфабрикувани, заяви говорител на държавната прокуратура в Берлин, цитиран от ДПА.

Тийнейджърката, която била в неизвестност за 30 часа на 11 и 12 януари, твърдеше, че била отвлечена и изнасилена от група арабски мигранти.

Това накара руският външен министър Сергей Лавров да поиска подробности от Германия на фона на ширещи се обвинения към полицията в бездействие.

След възстановяване на данните от счупения мобилен телефон на девойката обаче разследващите установили, че момичето е прекарало въпросната нощ в дома на приятел.

Прокурорите се помъчили да навържат твърденията на момичето, след като тя дала противоречива информация за времето на предполагаемото си отвличане.

Тийнейджърката имала проблеми в училище и не искала да се прибере при родителите си.

"Тя е искала да избяга и търсила място, където да се скрие", каза за ДПА говорител на разследването.

Деветнадесетгодишен приятел на момичето призна, че то е било при него в онази нощ. В дома му бяха намерени нейни вещи, но няма свидетелства за някакво противозаконно деяние, посочи говорителят.

По-рано германското правителство предупреди Москва да не политизира случая след буря от обвинения в социалните мрежи, рускоезични медии и на митинги, организирани от руската общност в Берлин.

Руското външно министерство днес заяви, че объркването около случая е можело да бъде избегнато, ако Германия своевременно бе запознала руските власти с подробностите по него, вместо те да научават за него от медиите.

Министърът на вътрешните работи на провинция Берлин Франк Хенкел заяви, че новото развитие ясно показва пропагандата, свързана с този случай в последните дни и похвали местните власти за професионализма в работата им при толкова шумно отразен от медиите случай.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: германияизнасилване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно! Германия се е разбрала с Русия и момичето е излъгало, че е излъгало. Дрън -дрън. За 3 седмици не могат да разберат къде ходи едно дете и с кой е, а установяват, че самолет нарушава чуждо въздушно пространство за 17 сек. Друг много по-голям самолет го търсят 2 год. Гнусни лъжи по натовски...
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Имала проблеми в училище" ?С други думи - слаба ученичка била, затова си намерила любовникСега е ясно защо никой не е искал да прави любов с Меркел
34
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мамка ви долна льжлива руска ***...20 години с тях работих. Толкова долен друг народ няма. Поне нещо редно да имаха вьв страната...Тръгнали да учат света на разум.
33
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изнасилената и зверски убита служителка на център за настаняване от 15 г.пришълец също е лъжа така ли?Знаете ли колко случаи на пребити и изнасилени европейски момичета има?Но полицията ги прикрива.Тази тълпа от милиони полу човеци ще нанесе непоправими вреди на европейската цивилизация.Но вие водени от неоправдана русофобия сте се хванали за конкретният случай.Очевидно вашите разбирания не се отличават от това на пришълците полу човеци.Вие нямате майки,сестри и дъщери.
32
7
 
6
 
! Отговори
Име задължително преди 8 години
Младите девойки много обичат да мечтаят,но не всички мечти стават реалност.Една млада дама полагала изпит по медицина и професорът я попитал:"Колежке,кой чевешки орган може да увеличава размера си седем пъти над нормалното си състояние?"Студентката веднага се досетила:"Ами мъжкият полов член." "Неееее колежке,грешите.Това е ретината на окото.Другото е плод на вашите мечти и желания."
31
2
 
6
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Нищо ново под небет. Нормално. Всеки си играе играта. Аз не вярвам нито на немци, нито на руснаци. Нито на политицо.Нито на медии.
30
1
 
5
 
! Отговори
А дали е така преди 8 години
кой ще ми каже...
29
13
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Не ми е известен случай на изнасилена рускиня. Има много случаи на изнасилени от рускини.
28
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се то и нападения по нова година нямаше, по твърдения на немската полиция
27
4
 
9
 
! Отговори
дан преди 8 години
ПРИЛИЧА НА ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ............ЗА ГАРАТА 4 ДЕНА ТАЙНА.... -НИЩО НОВО..........ЧЕРНОБИЛ............СССР.............СЕГА В ГЕРМАНИЯ.........МАФИЯ
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
srbite kato otkolesni gost-arbeiter4eta kazvat : edno vreme Germania bese Ima4ka, sega e Nema4ka.
25
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
един изключително лесен въпрос към немските власти,медиите им,нашите медии и платените ***: сексът с 13годишни деца ,дори извършен по тяхна инициатива и желание,в цивилизования свят,за изнасилване ли се брои или за политическа спекулация?
24
6
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Alles fängt an von eine Russische kleine Schlampe!!!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леадър Леге е историческа личностСъдбата му е известнаРоманът " Пътят към София"е по действителен случай.
22
2
 
23
 
! Отговори
333 преди 8 години
О, тепърва ще има все повече "сгрешили" или "излъгали" жертви, свидетели на които им се е сторило и невинни имигранти. Това е само опипване на почвата.
21
10
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Германците лъжат, щото ВСЕ ПАК са избили досат хора ВСВ!?! Ама те руснаците са избили ОЩЕ повече хора ВСВ, начи лъжат повече ВСЕ ПАК, нали така?!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Новините " на днес.бг не са обективни, т.к. сайтът е на Пеевски
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зверствата на т.у.р.ците у нас са описани от Стефан Дичев в романа " Пътят към София"Там описва трагичния край на малката дъщеримка на френския посланник Леадър Леге, която също като това момиченце е цила насилена от т.урц.и , а после са я умъртвили
18
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, те и ония жени по Нова година в Кьолн лъгаха, нали?
17
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците лъжат на поразияВсе пак те са избили много хора през ВСВ.Свикнали саКакво е за тях едно малко момиченце