Девойка излъгала, че била изнасилена в Берлин

Случаят породи напрежение между Русия и Германия
29 яну 2016 20:25, Александър Попов
81
Девойка излъгала, че била изнасилена в Берлин
Снимка: Reuters, архив

Обвиненията в изнасилване, които отправи 13-годишно момиче с германско-руски произход, предизвиквайки възмущение в Москва от предполагаемото потулване на случая, са изфабрикувани, заяви говорител на държавната прокуратура в Берлин, цитиран от ДПА.

Тийнейджърката, която била в неизвестност за 30 часа на 11 и 12 януари, твърдеше, че била отвлечена и изнасилена от група арабски мигранти.

Това накара руският външен министър Сергей Лавров да поиска подробности от Германия на фона на ширещи се обвинения към полицията в бездействие.

След възстановяване на данните от счупения мобилен телефон на девойката обаче разследващите установили, че момичето е прекарало въпросната нощ в дома на приятел.

Прокурорите се помъчили да навържат твърденията на момичето, след като тя дала противоречива информация за времето на предполагаемото си отвличане.

Тийнейджърката имала проблеми в училище и не искала да се прибере при родителите си.

"Тя е искала да избяга и търсила място, където да се скрие", каза за ДПА говорител на разследването.

Деветнадесетгодишен приятел на момичето призна, че то е било при него в онази нощ. В дома му бяха намерени нейни вещи, но няма свидетелства за някакво противозаконно деяние, посочи говорителят.

По-рано германското правителство предупреди Москва да не политизира случая след буря от обвинения в социалните мрежи, рускоезични медии и на митинги, организирани от руската общност в Берлин.

Руското външно министерство днес заяви, че объркването около случая е можело да бъде избегнато, ако Германия своевременно бе запознала руските власти с подробностите по него, вместо те да научават за него от медиите.

Министърът на вътрешните работи на провинция Берлин Франк Хенкел заяви, че новото развитие ясно показва пропагандата, свързана с този случай в последните дни и похвали местните власти за професионализма в работата им при толкова шумно отразен от медиите случай.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Германияизнасилване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
9
 
! Отговори
Владо преди 8 години
До Анонимен Фалко :)Много хубава песенА тези така наречени руски немци всъщност мразят Русия и Казахстан откъдето идват.Неблагодарници
15
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво ще кажеш, когато бежанците ще правят същото с малката ти дъщеря? Помисли, може би само дъщеря ти е виновен?
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18 "Нормално за рускиня.Това са толкова нагли...". Ало, приятелю, по- добре за теб да забрави за всички жени. Вероятно, много обичаш някаква бяла коза. На късмет!
13
8
 
17
 
! Отговори
тя преди 8 години
Те германците така ще кажат!
12
7
 
23
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Има натиск от страна на немската полиция която действа като еничари-предатели и *** като предателски предава собствения си народ за да слуша заповедите даване от не0либералите. Както сега, така и преди се прикриваха тези случаи на масови престъпления от страна на изверги ислямисти и африканци. Случаите масово не се съобщават а се прикриват и полицията не ги разследва а също обвинява подалите жалби в лъжа. Всъщност немската и другите западни полиции са лъжците и предателите!
11
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците определено демонстрират че държан на своите граждани.
10
24
 
15
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Каква ЧУДЕСНА руска девойка! Руснаците още от 13-годишни явно се учат да лъжат. Сега изгонване на всички руснаци от Германия и обратно при джуджи!!! Той ще я дообучи как да лъже по-добре, тъй като той е специалист в лъгането!!!
9
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално за рускиня. Това са толкова нагли, нахални, безскруполни и лъжливи твари,че повече няма на къде. Ето я тази закърмена е с това да лъже, *** и наглее. Попаднало сред хора и пак руската диващина надделява. Връщайте я в оня неземен рай и да спинка с мама,тати, бати, дядо, баба,козата, кучето и котката, върху собата.
8
7
 
9
 
! Отговори
Хотелиер преди 8 години
До кольцо 14 "Губят пръстен и обвиняват камариерките"О, всичко е ясно, ти беше уволнена за кражба в хотела... Съжалявам!
7
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел се опитва да прикрие всички пръступленията на мигрантите - това е ясно. Неясно, докога германците ще "толерират" предателство на германското правителство?
6
9
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
iznasilena ruskinq tva ne e vqrno ,nezadovoleni ima ma iznasileni
5
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, не, това не е краят на тази историята! Русия ще принуди германците да каже истината за отвличането и изнасилването на руско момиче. Истината е много важно за всички!
4
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Октоврийската революция наближава със страшна сила и Кремъл се чуди с какво да отвлича вниманието на обезумялия от глад мужик.
3
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааа, руснак вече стана синоним на лъжец. То бива, бива, ама вече съвсем се оляха. Поне да се бяха извинили накрая ...
2
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сигурно се е снимала в порно (основно занимание на такива), искала е да изкяри и още нещо.
1
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремълската клика отново провокира истерия сред поддръжниците си без направо слепешката !Това издава екстремният нервозитет от мизерното положение в което се намира Русия.