Германското правителство затяга правилата за убежище

Мароко и Германия постигнаха съгласие за депортиране на мигранти
29 яну 2016 09:22, Елка Василева
9
Германското правителство затяга правилата за убежище
Снимка: архив, Reuters

Германското коалиционно правителство постигна съгласие за предприемане на мерки за затягане на правилата за даване на убежище, заяви вицеканцлерът и министър на икономиката и енергетиката Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Габриел каза след разговори с канцлера Ангела Меркел и премиера на провинция Бавария Хорст Зеехофер, че лидерите на управляващата коалиция са се споразумели да задействат пакет от мерки за повишаване на ефективността на усилията за справяне с мигрантския поток.

По думите му пакетът предвижда мигрантите, които получават ограничен бежански статут, да не могат да довеждат свои роднини в Германия в продължение на две години.

Мерките включват също използване на специални центрове за бърза обработка на документите на мигрантите, които имат малки реални шансове да получат убежище.

Съгласно постигнатото споразумение Германия ще обяви Мароко, Алжир и Тунис за сигурни страни, което значи, че кандидатите за убежище от тези държави могат да бъдат върнати в своята родина по ускорена процедура, отбелязва ДПА.

Междувременно кралят на Мароко Мохамед Шести се споразумя с германския канцлер Ангела Меркел за репатриране на незаконни мигранти в африканската държава, заяви дворецът, цитиран от Ройтерс.

Този ход се предприема след сексуалните нападения срещу жени в Кьолн, за които бяха обвинени предимно мъже със северноафрикански произход.

Германия иска да ограничи миграцията от Северна Африка, като обяви Мароко, Алжир и Тунис за безопасни страни. По този начин техните граждани няма да могат да получават убежище, пише БТА.

"Служители от двете държави незабавно ще започнат по-усилени разговори, за да подготвят и проучат случаите на тези (мароканци), които незаконно се намират в страната (Германия), и да ги репатрират без забавяне в Мароко", заяви канцеларията на мароканския монарх.

"Потоците от незаконни мигранти напоследък, някои от които невярно твърдят, че са бежанци, бяха резултат от хуманитарен призив . . . който беше широко използван от организации за трафик на хора, действащи от двете страни на Средиземно море", беше посочено в изявлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Докога ще пристигат тия бе? Тя Европа не се разтягя , та да прибере всички бедняци от цял свят!
6
0
 
7
 
! Отговори
КГБ преди 8 години
До ЩАЗИАз пък съм сигурен, че Меркел е агент на ЦРУ. Long live CIA!!!:-D
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А туроператора питаха ли го? Щото според ДД и ЦРУ квотата може да е 1:1 сътношение между местно население и бежанци, има още хляб и дюнери да изядат германците, докато я изпълнят.Макар че, след 2 години, като се окаже, че 20-годишния Хасан от Мароко има 4 жени, все негови братовчедки, и 20 деца , и всички те дойдат със самолет, платен от данъците на Ханс и Лоте, хич няма да бъде трудно, предполагам., да се изпълни квотата.
4
0
 
5
 
! Отговори
А ти коя си! преди 8 години
А половин Африка? Меркел меси пита.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мерките им са крайно закъснели, а освен това напълно неефективни. Просто отървахте козите, уважаеми германци.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е чадо, мандалото хлопна!
1
0
 
18
 
! Отговори
Две преди 8 години
години добре,а после?