Лавров към Кери: Обвиненията срещу Путин са измислени

"Голословните нападки няма да повлияят на Русия"
29 яну 2016 19:37, Александър Попов
70
Лавров към Кери: Обвиненията срещу Путин са измислени
Снимка: Reuters, архив

В телефонен разговор днес с държавния секретар на САЩ Джон Кери руският външен министър Сергей Лавров изрази възмущението си от "измислените и безпардонни обвинения" срещу руското ръководство, отправени от висши служители на американската администрация, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на руското МВнР.

"Беше подчертано, че вината за това преднамерено нагнетяване на напрежението в двустранните отношения пада изцяло върху Вашингтон", се казва в съобщението.

Високопоставен служител на финансовото министерство на САЩ обвини руския президент Владимир Путин в корупция, а говорител на Белия дом каза, че думите му "отразяват мнението на администрацията".

По-рано днес прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков коментира пред журналисти в Москва обвиненията на Белия дом срещу руския лидер.

"Ясно е, че се акумулират негативи спрямо нашия държавен глава, които се използват за натиск и влияние върху хода на бъдещата изборна кампания в Русия", каза Песков, цитиран от ТАСС.

Владимир Путин още не е взел решение дали ще се кандидатира за нов мандат през 2018 г. и може да го вземе, "щом започне изборната кампания", посочи Песков.

Голословните обвинения на Белия дом "не са проява на сила" и "няма изобщо да повлияят нито на Путин, нито на Русия". Но "тези оскърбителни обвинения автоматично се проектират върху 100 милиона души, които живеят в страната ни и изцяло подкрепят Путин", отбеляза президентският говорител.

В телефонния си разговор Лавров и Кери обсъдиха и усилията за стартиране на вътрешносирийския диалог за прекратяване на гражданската война в Сирия.

Лавров посочи колко важно е в този диалог да бъде представен целият спектър на сирийската опозиция, се казва в съобщението на руското МВнР. Двамата изразиха подкрепа на усилията на специалния представител на генералния секретар на ООН Стафан де Мистура по организирането на преговорите в Женева между представителите на сирийското правителство и на опозицията.

Руският външен министър посочи, че е необходимо да се формира единен фронт за борба с терористичната групировка "Ислямска държава".

Лавров проведе днес разговор и с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер. Двамата обсъдиха подготовката на междусирийските мирни преговори в Женева, както и реализацията на Минските споразумения за Украйна, съобщи руското външно министерство. Те обмениха мнения и по други ключови международни проблеми, включително състоянието на общоевропейската сигурност, предаде ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Сергей ЛавровСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вижте тая хазаро юдейска физиономия и си помислете кой управлява русия
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров, обвиненията валят от всякъде ! Няма да можеш да спасиш белязаните КГБ ченгета !
9
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин кога ще даде показания за убийството на Литвинетко в Хага ?
8
4
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Ако разгледаш софтуерните разработките на русия , ще видиш че те наистина си разработват всичко , така че да са независими от американския софтуер.
7
1
 
17
 
! Отговори
тя преди 8 години
САЩ-Турция,Турция -САЩ. Приличат си по всичко!
6
1
 
7
 
! Отговори
попа преди 8 години
всяка четвърта лъжа води до една истина...
5
12
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
А на Лавров дъщеря му е родена в Америка и не знае руски. :)))
4
5
 
18
 
! Отговори
До До До Чибурашка преди 8 години
Пак ще повторя Фактиии "черно на бяло".Банкови сметки, документи за собственост - движима и недвижима.Дори Швейцария "клекна" пред САЩ и свали банковата тайна с която се славеше, камо ли офшорките.За по-малко от седмица биха могли да намерят и блокират всички банкови сметки на Путин и да публикуват официално всички данни, уви - мълчат като пу....и, и тиражират лъжи чрез подконтролните си медии!Мислете бе хора, мислете!Кому е изгодно!!!!!
3
1
 
19
 
! Отговори
тя преди 8 години
Русия има силен лидер , а това не е по вкуса на американците!Те искат всички да им лижат т.....те , само че изключение прави Путин , а това ги дразни многоооо!
2
3
 
13
 
! Отговори
До Чибурашка преди 8 години
Например, че Обама има 100 милиарда, 5 яхти, 3 двореца и имение на Марс?????Докажи обратното с Факти!!!!, а не "един/а казал/а, че....", Фактииии..., "черно на бяло" в противен случай говорим за умишлено целенасочена Измама!!!!!!!!!!!!!!!! срущу Путин!"Една Лъжа повторена хиляда пъти, се превръща в истина." - ГьобелсАман, от овце с промити мозъци!
1
21
 
8
 
! Отговори
NICK преди 8 години
А защо каквказкият шебек е толкова сигурен , че всички обвинения срещу Путин са измислица??