Лавров към Кери: Обвиненията срещу Путин са измислени

"Голословните нападки няма да повлияят на Русия"
29 яну 2016 19:37, Александър Попов
70
Лавров към Кери: Обвиненията срещу Путин са измислени
Снимка: Reuters, архив

В телефонен разговор днес с държавния секретар на САЩ Джон Кери руският външен министър Сергей Лавров изрази възмущението си от "измислените и безпардонни обвинения" срещу руското ръководство, отправени от висши служители на американската администрация, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на руското МВнР.

"Беше подчертано, че вината за това преднамерено нагнетяване на напрежението в двустранните отношения пада изцяло върху Вашингтон", се казва в съобщението.

Високопоставен служител на финансовото министерство на САЩ обвини руския президент Владимир Путин в корупция, а говорител на Белия дом каза, че думите му "отразяват мнението на администрацията".

По-рано днес прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков коментира пред журналисти в Москва обвиненията на Белия дом срещу руския лидер.

"Ясно е, че се акумулират негативи спрямо нашия държавен глава, които се използват за натиск и влияние върху хода на бъдещата изборна кампания в Русия", каза Песков, цитиран от ТАСС.

Владимир Путин още не е взел решение дали ще се кандидатира за нов мандат през 2018 г. и може да го вземе, "щом започне изборната кампания", посочи Песков.

Голословните обвинения на Белия дом "не са проява на сила" и "няма изобщо да повлияят нито на Путин, нито на Русия". Но "тези оскърбителни обвинения автоматично се проектират върху 100 милиона души, които живеят в страната ни и изцяло подкрепят Путин", отбеляза президентският говорител.

В телефонния си разговор Лавров и Кери обсъдиха и усилията за стартиране на вътрешносирийския диалог за прекратяване на гражданската война в Сирия.

Лавров посочи колко важно е в този диалог да бъде представен целият спектър на сирийската опозиция, се казва в съобщението на руското МВнР. Двамата изразиха подкрепа на усилията на специалния представител на генералния секретар на ООН Стафан де Мистура по организирането на преговорите в Женева между представителите на сирийското правителство и на опозицията.

Руският външен министър посочи, че е необходимо да се формира единен фронт за борба с терористичната групировка "Ислямска държава".

Лавров проведе днес разговор и с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер. Двамата обсъдиха подготовката на междусирийските мирни преговори в Женева, както и реализацията на Минските споразумения за Украйна, съобщи руското външно министерство. Те обмениха мнения и по други ключови международни проблеми, включително състоянието на общоевропейската сигурност, предаде ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Сергей ЛавровСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Висарионович преди 8 години
Ах,недей! И филмът и свидетелите и документите и как Путин се качва и слиза от яхтата си - всичко това е измислено?! Вие, Кремълоиди, сте едно измислено управление на Русия!
30
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Как ще му отиват на този евреин две големи рога на тази снимка . Без това , той почти не си ходи у тях , а разлайва световните медии !
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тинтри-минтири в статията ....и накрая : предаде ТАСС. хахаАбе докога ще ни облъчвате с руска пропаганда бе?
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тинтри-минтири в статията ....и накрая : предаде ТАСС. хахаАбе докога ще ни облъчвате с руска пропаганда бе?
27
6
 
3
 
! Отговори
а нам всьо равнО преди 8 години
Рашата се дави и изпуска некви мехурчета...Ама на кой му пука.? В Гугъл новините на западни езици Русия въобще не влиза в топ 50 на новините. Какво бил казал Путин и Лавров пише редовно само в бивши руски губерни като България... Но и това ще отшуми.
26
4
 
13
 
! Отговори
тя преди 8 години
Най- лесните жени в света са американките , следвани от африканки и азиатки и на последно място европейки , които включват и рускини с които съм живяла и те не са по- лесни от останалите европейки!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По корупция САЩ са 18-ти в света, БГ-69-ти, Русия - 119-та.
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия се ръководи от най успешния агент на цру и скоро ще е във фалит и разпад
23
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
китай сключи договор за военно сътрудничество със сащ. източен сибир е признат за китайска сфера на влияние. китай отлага всички договори за общи икономически проекти с русия
22
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рашистите са в паника.всичко около тях се срива.остана им съюзник барикадиралия се асад
21
2
 
4
 
! Отговори
xxx преди 8 години
tija izvergi hameriknazite deto tormozjat zelija svjat....za tjah ne iskam da 4uvam, kagzi mrasni
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно американците ли го говорят за корупция . Смях, Смях
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците винаги са се радвали на корумпирани политици, дори и на български които им дадоха ТЕЦ-марица примерно.А сега се оплакват от корумпиран политик.Странно !!!!!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
катъра пак изцвили
17
1
 
28
 
! Отговори
До анонимен преди 8 години
Когато лидери като Дж.Буш-младши и Колин Пауълс, Килари Клинтън и Обама, Саркози и Тони Блеър се изправят пре съда в Хага за да отговарят за съдеяното от тях в Ирак и Афганистан,в Бл.Изток и Украина, тогава може да имаш моралното прово да поискаш същото от Путин!
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък ако бях на мястото на Лавров щях да Обвиня Обонго пред Световните медий в Разпалването на Третата Световна ВойнаВ убийствата на невини Граждани в Световен Мащабв разпалването на войната в СИРИЯ,ЛИБИЯ,АФГАНИСТАН,ЕГИПЕТ,УКРАЙНА,ЙЕМЕН,ИРАК,АФРИКА че и ТИБЕТYANKI GOOO HOMEE
15
1
 
23
 
! Отговори
До Чибурашка преди 8 години
Ако, това е корупция, то какво да кажем за фърчилото Пфу-35, вече стигна 1 трилион $$$$.За далаверите на нефтеното и военно лоби на Щатите, да не говорим, те са си напрово за международен съд.Или може би наивно си мислиш, че САЩ възнамеряват да върнат 18 трилиония си дълг?????????
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възможно е Путин да е корумпиран, и ЦРУ да е събрало доказателства.Това означава че ако Путин отиде в САЩ без дипломатически имунитет Може да бъде подведен под отговорност.В момента Путин не в САЩ а в Русия и има дипломатически имунитет.Така че американците каква корупция ги гони ,като тяхното мнение няма никакво значение нито имат право да правят подобни разследвания като Официална институция .
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля, покажете ни факти, документи, банковски сметки на богатството на Путин. Къде са те? Нищо няма! Само базарното бърборене , евтини клюки за наивни простаци.
12
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, измислени били. Затова всички съученици на лъжливото джудже сега са в списъка на руския Форбс. Затова зет му стана милиардер на 33 години. Затова прес-секретаря му си купува къща за няма и 5000 заплати. Измишльотини, разбираш ли ...Явно си и измислят, че му знаят и банките и сметките.