Пентагонът потвърди за инцидент с руски изтребител

Сближил се опасно с американски самолет над Черно море
84
Пентагонът потвърди за инцидент с руски изтребител
Снимка: архив, Ройтерс

Американски разузнавателен самолет, пребиваващ в международно въздушно пространство над Черно море, е бил прехванат в понеделник от руски изтребител "Су-27". Това заяви снощи пред ТАСС говорителката на Пентагона Мишел Балданза.

Преди това за инцидента бе съобщил тв канал Фокс нюз".

"На 25 януари 2016 г. американски "RC-135U", изпълняващ полет по обичаен маршрут в международното въздушно пространство над Черно море, беше прехванат от руски "Су-27" по опасен и непрофесионален начин. Изясняваме подробностите за този конкретен инцидент", каза тя.

Междувременно авторитетният уебсайт Freebeacon.com, позоваващ се на американски военни източници, написа, че въпросният "Су-27" се е доближил до разузнавателния "RC-135U" на разстояние "до 20 фута" (около 6 метра) и е летял известно време "рамо до рамо" с американската машина, след което рязко се отдалечил встрани. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: САЩРусияизтребители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Ханонимен преди 8 години
woooww... невероятнооо.... - ''летял известно време "рамо до рамо" с американската машина, след което рязко се отдалечил встрани. '' просто не-ве-ро-ят-но ! Отделно какво по дяволите прави американски самолет над черно море... Изглежда всички свикнаха че американското въздушно пространство и интереси са където те си решат...
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че разузнавателният самолет е бил американски. Американците, като големи батковци, се отнасят със снизхождение към лудориите на малките палавници. Виж, ако беше турски, нещата определено щяха а се развият доста неблагоприятно за руснака.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Летял е известно време с него,но когато е доближил турските граници се е отклонил рязко и изчезнал.....ззащо ли?
49
0
 
0
 
! Отговори
До 71 преди 8 години
Грешиш,след 12 мили от брега се водят международни .Всеки може да си лети безнаказано
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то и СССР няма поща граница сте сирия ама съветските другари са там
47
3
 
11
 
! Отговори
деде преди 8 години
А тоя американски самолет *** ми ли търси там?
46
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тъй де, екскортирал го е , ама американците "цветко , петко"!
45
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospa 55Грешите В международното пространство е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да се лети с включен транспондер и навигационни светлини за да работи системата "Прилеп" на гражданските самолети за избягване на сблъсъци. Може да летиш без включен транспондер и светлини и да правиш каквито искаш пируети и само и единствено ще изядеш БЛАГОСЛОВИЯ по твой адрес и нищо ПОВЕЧЕЯсно ли ти е Спяща КО КО?
44
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 63Коко знаеш ли колко стар самолет е МиГ-31? 1977г застъпва на бойно дежурство вярно експериментално без ракети под надзора на Ту-128 но последния старец още тогава се е знаело колко е допотопен в сравнение с МиГа. В момента МиГ-31 е в ролята на Стареца Ту-128 в далечната 1977г. Това са наистина добри машини но на доизживяване. Веднага могат да се заменят от Су-30 за което и първоначално Суто беше разработен Далечен Полярен Прехващач
43
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospa 55Сензора на Ф-16 е на върха на вертикалния стабилизатор, Западните самолети изстрелват ИЧ ловушки надолу а Руските нагоре като след това ловушките минават през горещата следа на самолета. Точно заради изстрелването надолу в долната задна област не може да има сензори Ф-16 защото дълго време от близко минаващите ловушки ще са заслепени сензорите. Освен това всички по-стари самолети нямат сензори там защото може при кацане да опрат опашка в земята.
42
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 54Драги ми смехурко назад си материалаСу-34 все още няма производствен стандарт всяка серия по малко се различава За са му сложат буква както сложиха на Су-35С за това бих казъл че си частично правМиГ-35(МиГ-29М) или морския вариант МиГ-29К/КУБ/КИ/КУБИ вече лети във Военноморския флот на Индия и РФТ-50 приключи фазата Прототип - Произвежда се в момента Нулева серия - първи производствен стандарт и влиза на Държавни изпитания
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 45Янките изтеглихе всичките си F-15 от Инджирлик точно, за да не стане някой сакатлък и да се види от цял свят, колко по-зле са от руснаците. А този случай е един от многото - руснацте не пропускат случай да натрият нахалните емерикански носове. Когато есента такъв самолет се беше засилил към Калининград, пак едно Су-27 "непрофесионално" го изгони и бише плач, като койотите да са изяли стелна крава!
40
11
 
0
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Предвид падналите миналата седмица 2 ! броя МиГ-31 техните шефове аджеба колко водка са изпили от мъка?Иначе руските пилоти са герой-учебен прехват на тежък невъоръжен самолет(вариант на Боинг 707)!?Просто дружеска закачка,нали?
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Blyadovete posle revat: udariha ni v garba-aaa! Ama ne bilo v garba ,apo-nadolu
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusnacite posle da ne majat red sazi red sopoli, kato sled ,kato turcite im svaliha samoleta.
37
12
 
1
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Ох сетих се за болния бомбадировач Су-24-дето го били изненадали отзадзе.Абе панелни спецове та според ТТ данните на борда има 480 кг."електроника"за РЕБ.вкл.защита на предната ,ЗАДНАТА полусфера при всякъкви метеоусловия!!?!?ОТ писанинията излиза че тази техника е само баласт -което не е далеч от истината!!!Руските спецове го казахте-БРАВО!!!!
36
2
 
2
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Oх развеселих се !Разузнавателения вариант на Б 707(рц-135) и 60!?!?!?тона разузнавателно оборудване!ВСИЧКИ Ф-16 блок 40 и след него имат сензор в задната полусфера за защита от ракети.Това само за сведение!!А в международни води могат да летят всякъкви бойни самолети с включени трансподери и мигащи навигационни светлини.Пак за сведение на посрещачите!
35
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиХея Смехурко, част от самолетите посочени от теб, предимно руските са все още експириментални и имат произведени но десетина броя!!!Те толкова и ще си останат де, защото нефта и газта окапаха от към цена, а от там и руската държава, респективно армия ат към пари!!!!само да посоча, рублите не са пари, а цветни хартийки!!!!
34
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 52Много са смели Турците да свалят НЕВЪОРЪЖЕН за Въздушен бой Бомбардировач който и реално няма маневреност да води въздушен бой в задна долна сфера където е сляпо петно на всички по-стари самолети включително и прехвалените Ф-16 и то с ракета с пасивна глава за самонасочване. Само Ф-22, Ф-35, Су-34, Су-35, Т-50, Миг-35 и може би Грипен Е/Ф имат сензори покриващи тази зона за другите няма информация и вероятно няматА защо разузнавачи РЦ-135 носят към 60т разузнавателно оборудване
33
1
 
25
 
! Отговори
Дъбъл стандарт преди 8 години
Я си представете - Руски разузнавателен самолет лети над Мексиканския залив?Дали от петоъгълника няма да ореват целия свят?