Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24

Алпаслан Челик е деен член на организацията "Сиви вълци"
29 яну 2016 10:00, Елка Василева
272
Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24
Снимка: архив, Reuters

Въздушнокосмическите сили на Русия и сирийската армия са организирали хайка за залавяне на Алпаслан Челик, който изяви претенции, че е убил пилота на руския Су-24, свален от турските ВВС. Това пише британският в. "Индипендънт", информира руското мрежово издание "Лента".

На 24 ноември 2015 г. турската бойна авиация свали изтребител-бомбардировач, участвал в руските военни действия в Сирия. Командирът на екипажа загина, а щурманът бе спасен.

Още по темата

Алпаслан Челик, заместник-командир на Сирийската туркменска бригада, заяви, че двамата пилоти са били простреляни от него и бойците му още при катапултирането от машината.

Според "Индипендънт" залавянето на Челик е било сред основните цели на настъплението на сирийската армия в провинция Латакия, когато силите на президента Башар Асад превзеха ред ключови населени места, включително град Рабия - вероятно убежище на издирвания командир от сирийската туркменска групировка.

На 28 януари Челик се появил в Истанбул на погребението на турски активист от Партията на националистическото действие и заявил пред журналисти, че ще се върне в Сирия, за да се бори срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Челик е син на функционер от същата партия и деен член на нейното бойно младежко крило - организацията "Сиви вълци". През декември руското външно министерство настоя пред турските власти да вземат "незабавни мерки за залавянето на Челик и неговите сподвижници, от които да се потърси наказателна отговорност за убийството на руския пилот", добавя "Лента".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Това момче, самите турски служби ще го очистят, в скоро време! Стига да намерят сгоден случай за да го припишат на руснаците... Н
11
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24Това не ми е интересно. По ме интересува, кога ще започне хайка за президента убиец Путин.
10
3
 
16
 
! Отговори
Няма преди 8 години
разминаване!От спец службите на РФ и Израел,както се казва няма отърване!За разлика от израелците обаче,които се ограничават само с виновния,руснаците ще подкарат цялото семселе.Да е мислил!
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали го бяха утепали ве!На рашките ако им се вярва на глупостите...
8
3
 
19
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
До СТРАНДЖАТАЗа Литвиненко ми се струва справедливо.Да бъдеш агент на една държава и после да минеш към врага за пари ми се струва доста долно.Русия трябваше да стресне другите евентуални кандидат-предатели.
7
27
 
13
 
! Отговори
123 преди 8 години
Лъсна това което и децата знаят вече ! Русанците преследват тези които се бият с "Ислямска държава"
6
14
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До здрастиНе мисля, че са само тия моряци - цялата армия на ФАЩ подаде оставка от шубе пред въздушно-космическите савецки сили. Даже НАСА прекратиха секви проекти
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не Русия, а Кремъл организира хайка "Полоний" за убиеца на пилота на Су-24. ....руснаците като народ не са толкова карезлий колкото КГБ апаратчиците !
4
3
 
6
 
! Отговори
Това е Класика!!! преди 8 години
До 5 Не пиратка!!! А Вог-25!!! За ГП-30 "Обувка"
3
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще го хванат ама друг път. Да ги видим сега великите руснаци, нали вечно всичко знаят?!!Къде е батко сега а??
2
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има възмездие. това което направиха съседите ни е непростимо и безчестно във въздуха да стрелят. Никакъв шанс за отбрана не им дадоха
1
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя ще пие скоро чай с полоний ми се струва