Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24

Алпаслан Челик е деен член на организацията "Сиви вълци"
29 яну 2016 10:00, Елка Василева
272
Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24
Снимка: архив, Reuters

Въздушнокосмическите сили на Русия и сирийската армия са организирали хайка за залавяне на Алпаслан Челик, който изяви претенции, че е убил пилота на руския Су-24, свален от турските ВВС. Това пише британският в. "Индипендънт", информира руското мрежово издание "Лента".

На 24 ноември 2015 г. турската бойна авиация свали изтребител-бомбардировач, участвал в руските военни действия в Сирия. Командирът на екипажа загина, а щурманът бе спасен.

Още по темата

Алпаслан Челик, заместник-командир на Сирийската туркменска бригада, заяви, че двамата пилоти са били простреляни от него и бойците му още при катапултирането от машината.

Според "Индипендънт" залавянето на Челик е било сред основните цели на настъплението на сирийската армия в провинция Латакия, когато силите на президента Башар Асад превзеха ред ключови населени места, включително град Рабия - вероятно убежище на издирвания командир от сирийската туркменска групировка.

На 28 януари Челик се появил в Истанбул на погребението на турски активист от Партията на националистическото действие и заявил пред журналисти, че ще се върне в Сирия, за да се бори срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Челик е син на функционер от същата партия и деен член на нейното бойно младежко крило - организацията "Сиви вълци". През декември руското външно министерство настоя пред турските власти да вземат "незабавни мерки за залавянето на Челик и неговите сподвижници, от които да се потърси наказателна отговорност за убийството на руския пилот", добавя "Лента".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво ми дирят руснаците в чужда държава и то пукаики по нея?!?!Какво искат??!Да ги посрещат с хляб и сол??!!Само футки като българите могат така!
111
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 215Леле какъв ЕКСПЕРТ се извъди1. "Вакумни бомби" пак неточно наименование в ГРАДСКИ условия са неефективни повярвай ми ФИЗИКА на ПРОЦЕСА така че не се ползват Този дето ти го е казал е "Специалист"2. Термобарични боеприпси грешно се наричат Вакумни те са точно обратното СВРЪХ НАЛЯГАНЕ И ТЕМПЕРАТУРА и са изключително ефективни срещу сгради Руснаците нямат такива бомби имат РСЗО Буратино и Реактивен огнемет Шмель - пак са те излъгъли3. За какво още са те излъгъли се питам аз?
110
2
 
8
 
! Отговори
sergo2479 преди 8 години
Тоя е вече смъртни!!!!!!
109
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващия пилот няма да го разстрелят във въздуха. Ще го чакат да падне, а след това ще го режат парченце по парченце.
108
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, Русия! Само тежко возмездие за убиеца! *** не трябва да живеят !
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, според последователите на баба Агата Кристи е достатъчно основание да го очистят с една вери софистикейтид и вери данжероуз операция с радиоактивин полоний (сигурно е елементарно да се внесе през граница!). За Георги Марков също се търсеше ефекта на криминален роман. Писано е достатъчно по този въпрос, съчинителите бяха разобличени, ама на плебса му харесва историята. Нищо, че количествено не се връзва, а и защо им беше сачма, та не обикновено "боц!".
106
2
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 218 преди 8 години
Предателите трябва да се трепят! Ето и англичаните са на това мнение - не им се размина на двойните агенти. За Немцов всичко се изясни, не разбра ли вече? Най-смешен беше "поводът", покойто очистиха Литвиненко - бил казал, че Някой-си бил педофил. Точно в страните, в които педофилията цъфти, има най-голям шанс да повярват. Знаеш ли, че когато за пръв път отидох в Щатите, първото, за което ме предупредиха е, да не се зарадвам на някое детенце, щото ако майката изпищи, отивам в панделата.
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 216Защо те мързи сам да погледнеш в нета? Не, "Ангара" не е трябвало да излети в 2005 г. Вече летиот Плесецк до Камчатка. Добре върви и програмата с тежките "Ангара -5" и "Ангара -7". Има си и детенце - южнокорейската "Наро-1". Хлъц! Руснаците помагат на южнокорейската космическа програма. Сигурно не безплатно.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен218Да и всички останали, за които не знаем.
103
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще го намерят и унищожат. Можете да бъдете сигурни. Справка Троцки, убит в дома си в Мексико сити от агент на съветските тайни служби през 1940 г.
102
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 209Найстина си прав. Според Женевската конвенция да разстрелваш катапултирали пилоти е престъпление.
101
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 205Нямало куражлии ли? Кой ще вземе заради R-доан и оня мижо хипофизарното жуже Давидоглу да хвърля атомни бомби по Мала Азия? Ти май си играйкал много игри на компютъра. Никой няма да направи цяла война заради едни отиващи си политици. Турската армия сама ще им види сметката, вече са го правили.
100
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 201Преврата беше ВЪОРЪЖЕН ДА или НЕ - ДАИма Ли в Украйна някакъв вид и род Извънредно/Военно положение включително с Военна Мобилизация на Войници Да или НЕАми как се нарича тогава режима в Киев? Военен ли е? Ако не що има Мобилизация и прочие простотии. Русия агресор ли е или не защото действа договор за взаимопомощ(най-добри приятели на дипломатически език) а до скоро и безвизов режим, но с действащи СанкцииУНИКУМ НЯКАКЪВ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА НИКЪДЕ ПО СВЕТА
99
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да убиеш катапултирал пилот е военно престъпление !
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен179Много жалък си, много жалки сте - мисъл няма, данни няма, аргументи - йок. Изказ - ***.ашки, вулг.арен, тыпотия! Наистина една *** от игьоти! Всъщност работите за ненавистната ви Русия. Продължавайте в същия дух!
97
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 202последните които предпочетоха да умрат но да не се предадат или избягат под бомбите бяха Самураите Втора световна война по тихоокеанските островиИзбягал е на сигурно в Турция при Мама и Тати
96
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 200За нула време? За хеликоптерните двигатели им трябваха 2 години подготовка преди Майдана и година и нещо при каквото искат финансиране след маймунарника за да почнат да пускат достатъчни количества.Корабните двигатели чак след половин година я пуснат прототип я не. Сега ползват Китайски двигатели за новите си кораби.Три вида космически ракети не се произвеждат заради Украински части и рашките са наблегнали на развитие на Ангара системата. Кога ще са готови не се знае точно
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само бой,ама няма куражлии....:))))
94
10
 
4
 
! Отговори
До201 преди 8 години
Абе кво му се връзваш на бобизмите,забавлявай се просто.Тя Русия е на дъното ,само Боби не го е разбрал:)))
93
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали ги бяха убили всички още на следващия ден,нали бяха изорали земята с бомби.Каква е тая хайка сега.Тъкмо им бях повярвал тогава,а то какво излиза....чувството ми за мъст пак не е удовлетворено..