Шоуменът Тръмп

Въпреки че не участва в последния дебат, той остана в центъра на вниманието
29 яну 2016 22:26, Бойчо Попов
19
Шоуменът Тръмп
снимка: Ройтерс

Зад пулта на оратора се виждат седем американски знамена. Свири се националният химн, а публиката в салона на Drake University в Айова е повече от превъзбудена, отново и отново се чуват викове „USA, USA!“. Доналд Тръмп все още не е тук, но шоуто а ла Тръмп вече е започнало. А медийният интерес е огромен.

Когато той излиза иззад завесата на сцената, веднага грабва цялото внимание. Тук няма неприятни въпроси, никакви контрааргументи, никакви опоненти. Само чиста подкрепа – на 100%.

„Подкрепям го, защото той казва истината, а не като другите", казва 68-годишният ветеран от Виетнам Рики Редклиф, който е пътувал три часа и половина с кола от Минесота, специално за да види своя идол. Hidden Field

На няколко километра по-далече, на друга сцена, е неговият досегашен главен конкурент в надпреварата за президентската кандидатура на републиканците. Тед Круз се състезава с другите кандидати – Джеб Буш, Марко Рубио, Джон Касич. Това е последният телевизионен дебат на републиканците преди в понеделник да стартират вътрешнопартийните избори в Айова.

Този път Доналд Тръмп е сериозен. Онова, с което заплашваше преди предишните словесни битки на няколко пъти, вече е факт. Той не участва в последния голям телевизионен дебат - милиардерът, който води във всички анкети и предизвиква по безпрецедентен начин политическата върхушка в САЩ в ролята си на предприемач.

Привидно става въпрос за странен спор на Тръмп с Fox News. В по-ранен дебат той вече се сблъска с водещата Мегън Кели, която обвинява, че работи за конкурентите му. Кели и в четвъртък бе сред задаващите въпроси журналисти. „Ако човек не получава добро отношение, тогава трябва да въстане, да се изправи, като човек и като нация", крещи Тръмп сред овациите на предимно патриотично настроената си аудитория.

Fox News обаче представя друга причина за отсъствието на Тръмп. Кандидатът за президент изискал в замяна на участието си в телевизионния дебат дарения в размер на 5 млн. долара, съобщи операторът в четвъртък. Парите трябвало да се преведат на фондации на Тръмп. Телевизията е отхвърлила предложението, защото не приема отплати в замяна на телевизионни изяви. Засега Тръмп не е коментирал твърденията.
 
Повече международни анализи можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
3
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 8 години
Жорж Ганчев 2 американски вариант.Словоблудство.Вятър и мъгла.Прах в очите.
9
7
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Останаха само десет месеца до сбъдването на най-големия руски кошмар-Хилари Клинтън президент.Пу велики и конят Лавро да слагат памперсите защото времената на Рейгън ще им се сторят на детска приказка...
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай Тръмп !
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е като Биг Брадър - търси шумотевица около него и до там..
6
3
 
2
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
До АнонименA другите какви са? Тръмп поне не ги лъже как стоят нещата в момента. След изборите е ясно, че това което е мислено няма ка------------Какво има да ми обяснява Тръмп как седят нещата. Всеки знае кое как седи. Нещата седят така че нито Тръмп , нито Тръмповица нещо ще променят. Законите се гласуват от конгреса не от Тръмп. Празни приказки само за да бъде избран. Някой да не би да вярва че отношенията с Русия ще се променят ако той е президент ?
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A другите какви са? Тръмп поне не ги лъже как стоят нещата в момента. След изборите е ясно, че това което е мислено няма как да стане.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 милиона за един час Тоя си знае цената не си губи времето затова е толкова богат.
3
1
 
27
 
! Отговори
1 преди 8 години
Доналд Тръмп може да си позволи да назове проблемите с истинските им имена. Това разбира се е политически некоректно. Какво печели само той си знае.
2
0
 
9
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 4Буш е зъл и е и умен, прави се на *** за да заблуди американците, че действията му са продиктувани от некомпетентност а не както е истината от зли намерения. Говоря за последния президент Буш, но същото важи и за баща му. Това са зли хора забъркани много дълбоко в сатанински тайни общества, в техния случай "Череп и Кости 322" е от голямо значение. Ако не вярваш, че на Буш му сече пипето гледай го в излъчени предизборни надпревари когато отговаря на въпроси.
1
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само този може да направи Буш да изглежда умен.