Меркел настоя: Бежанците обратно след края на войната

"Алтернатива за Германия" иска стрелба по границите, ако се налага
119
Меркел настоя: Бежанците обратно след края на войната
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел се опита днес да спечели благоразположението на все по-ожесточените критици на политиката й на отворени врати към бежанците, заявявайки, че кандидатите за убежище от Сирия и Ирак ще трябва да се върнат в родните си страни след края на конфликтите там, предаде Ройтерс.

Макар да изглежда все по-изолирана заради политиката си, Меркел не се поддаде да натиска на някои консерватори да спре притока на бежанци или да затвори границите. Миналата година в Германия пристигнаха рекордните 1,1 милиона мигранти.

Растящото безпокойство за способността на страната да се справи с потока и тревогите, свързани с престъпността и сигурността след посегателствата над жени, повлияха върху подкрепата за партията на Меркел - Християндемократически съюз (ХДС) и баварския й партньор, Християнсоциалния съюз (ХСС).

Меркел отбеляза, че въпреки усилията за интегриране и подпомагане на бежанците, е важно да се подчертае, че на тях им се позволява да останат само за ограничено време.

"Трябва да кажем на хората, че това е временен статут за пребиваване и очаквам щом в Сирия отново настъпи мир и след като "Ислямска държава" бъде победена в Ирак, те да се върнат в страните си с придобитите познания", каза канцлерката на събрание на ХДС в провинция Мекленбург-Предна Померания.

Меркел припомни, че 70 процента от бежанците, избягали в Германия от войната в бивша Югославия през 90-те години на миналия век, са се върнали в страните си.

Тя направи тези коментари, след като председателят на ХСС Хорст Зеехофер заплаши да даде правителството й под съд, ако то не изпълни искането напливът от хора, търсещи за убежище, да се прекрати.

Подкрепата за дясната партия "Алтернатива за Германия" вече се изразява в двуцифрени числа. В публикувано днес интервю лидерът на формацията заяви, че ако се налага, граничарите трябва да стрелят по бежанците, за да им попречат за влизат незаконно в страната. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
35
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Трябва да има закон който да ограничава такива *** политици.Навършва 60 г. И да няма право да заема отговорни постове.Една побъркана баба унищожава европа и никой не може да я спре.
62
0
 
39
 
! Отговори
W преди 8 години
Само че бежанците от бивша Югославия са християни и европейци основно а от тия няма да има отърване
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото се отнася и за мармотите.Който завивал, завивал!
60
3
 
2
 
! Отговори
Йосиф Балтоглу преди 8 години
Стига празнежи! Елате и си направете отбор в Managerleague и влезте в Българската лига. Това е най- добрата on-line футболна мениджърска игра стратегия. ЛИНК: managerleague/index.pl?ref=968405
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и кога ще е това ? 2050? 2150? ...
58
0
 
35
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Бабката се видя в чудо вече и се чуди ся кво да ги прави. Лошото е че заради нейния изкуфял дърт мозък, всички го отнесохме. А които още не са го отнесли, ще го отнесат - това е сигурно. Тези нямат връщане, каквото и да направи, не може да ги върне. Просто защото не знае откъде са дошли... а те прииждаха и прииждат от всички страни към германия.
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е либе за китка
56
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нещо много неясно и двоен стандарт относно бежанците. В нашата фирма наехме украинец програмист с доста стаж зад гърба си. Преди да дойде в България е опитал да замине за Германия като мотив е посочил, че иска да избяга от войната в Украйна и че братята му вече са избити, както и други членове на фамилията му.Обаче какво се получава,за германците това не е достатъчно да иска убежище, както и документи че е работил в международна софтуерна фирма. Та въпросът е защо пускат джа га ли, а него не
55
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зеехофер писа писмо в понеделник на Меркел, че най-после ще я даде под съд, ако не направи неща за да спре мигрантите! Не е уплашил той Бабата.По-скоро апетите на Турция - тя днес поиска не 3 милиарда, а 5 милиарда за да спирала уж мигрантите. Иска ги Ердоган тези пари за да избива с тях кюрдите, а не да спира мигрантите.Единственото решение е да се разпространи по всичките им арабски сайтове, че Европа няма да приема повече мигранти, а всичкети дошли ще бъдат превозени в безопасни страни!!!
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"кандидатите за убежище от Сирия и Ирак ще трябва да се върнат в родните си страни след края на конфликтите там"Заинтересован #1 конфликтът в Сирия да продължи - Турция, вече с бонус от конфликта 3 до 5 млд. $ от ЕС, готова със следващата стъпка - да свали самолет на НАТО и да обвини Русия. Заинтересован #1 конфликтът в Ирак да продължи - САЩ (винаги готов, на мястото отдавна)Дано спрат в Сирия и Ирак! Ама едва ли. А тези дето са в Германия, дали ще спрат дотогава?
53
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германските данъкоплатци явно са по-безхаберни и от българските. Плащат огромни данъци за да получават нови и нови порции мюсюлмани и несигурен живот. В други държави онази вещица от ГДР щеше да бъде заклана и изгорена, а не оставена да дава заповеди като фелдфебел.
52
0
 
46
 
! Отговори
Потури преди 8 години
А тези които да дошли от африка,Афганистан ,Чечня,Пакистан ,Косово там няма война за къв х-у-й ди държиш меркеле ?
51
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в коя държава ще ги върнат по-точно? С какъв закон. Те нямат закони немците за депортиране! Връщат се само хора, които ИМАТ ДОКУМЕНТИ, че да се разбере от къде са дошли. Ще ги изсипят всички в Сирия ли? Къде? Това е популизъм на Меркел за да успокои критиките. Само, че не става. Хората не искат милион и половина диваци в държавата, които убиват жена на улицата, ако излезе без мъжа си или брат си! Точно за това си говорим! За диваци, които НЕЛЕГАЛНО нарупиха няколко граници.
50
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няама да могат даги върнат, както не могат да ги регистрират!Виждалили ли сте едно филмче, как флющюгетата слизат от рейсовете в Мюнхен. Посрещат ги с лозунги и подаръци, а добредошлите се разбягват накъдето могат. *** ги закарай в приемен център и ги регистрирай. Така пришълците отиват накъдето си искат - на където са им заповядали имамите, които финансираха пътешествието им, без обратен билет. Накъдето им е посочено в телефоните, за да чакат заповедите за джихадистките си изяви.
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МнителенКомпроматът се нарича Канцлеракт и е подписанкъм САЩ и Великобритания през 1948ма, с продължителност от 150 години. Златото на Германия ''се съхранява'' в американски банки... И тн.
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се говори за бежанци от бивша Югославия се има предвид албанци и босненци, и косовари мюсюлмани, другите са били много по-малко. Албетата са били с десетки хиляди. Те и днес са много. И да, част от тях после са ги ''върнали'' в Бивша Югославия, въоръжени, обучени и платени, влезли в Армията за освобождение на Косово, други са били ангажирани да разхвърлят дрогата , идваща от Афганистан, трети групи купуваха и продаваха бели робини на пазара Аризона в Косово и -в Германия. Вот так вот.
47
1
 
36
 
! Отговори
Мнителен преди 8 години
Струва ми се, че ЦРУ има някакъв много сериозен компромат срещу Меркел и я притиска да води Германия и ЕС към самоунищожение!
46
2
 
25
 
! Отговори
... преди 8 години
аз честно казано не виждам къде е проблема,лидерите на източните държави членки на ЕС и не само, да излезнат, и да си кажат тези неща на запада, факт е вече че бъдещето е пред нас, и ако следваме политиката която повечето източни държави си следват с момента, след 50-100г. Това ще е Европа, западната част ще е просто стари земи на европа, населена предимно с араби и всякакви други, но не и европейци.
45
0
 
34
 
! Отговори
... преди 8 години
западно европейците са пълни идио>и... на тях години наред по време на комунизма в източна европа, им е насаждано че всички източно европейци са най голямото зло, че всички искат да ги унищожат, и в момента тази генерация, която е живяла по онова време управлява запада, и те завалиите с промитите си мозъци продължават да ни сравняват с някакви мюсулмани, и държави от 3тия свят... по мое наблюдение обаче изтока ще запази ценностите на европа, запада сам се разруши...
44
1
 
21
 
! Отговори
бг преди 8 години
Няма да се върнат .Като има такива балъци да ги хранят.Мама Меркел да грабва калашника.