Меркел настоя: Бежанците обратно след края на войната

"Алтернатива за Германия" иска стрелба по границите, ако се налага
119
Меркел настоя: Бежанците обратно след края на войната
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел се опита днес да спечели благоразположението на все по-ожесточените критици на политиката й на отворени врати към бежанците, заявявайки, че кандидатите за убежище от Сирия и Ирак ще трябва да се върнат в родните си страни след края на конфликтите там, предаде Ройтерс.

Макар да изглежда все по-изолирана заради политиката си, Меркел не се поддаде да натиска на някои консерватори да спре притока на бежанци или да затвори границите. Миналата година в Германия пристигнаха рекордните 1,1 милиона мигранти.

Растящото безпокойство за способността на страната да се справи с потока и тревогите, свързани с престъпността и сигурността след посегателствата над жени, повлияха върху подкрепата за партията на Меркел - Християндемократически съюз (ХДС) и баварския й партньор, Християнсоциалния съюз (ХСС).

Меркел отбеляза, че въпреки усилията за интегриране и подпомагане на бежанците, е важно да се подчертае, че на тях им се позволява да останат само за ограничено време.

"Трябва да кажем на хората, че това е временен статут за пребиваване и очаквам щом в Сирия отново настъпи мир и след като "Ислямска държава" бъде победена в Ирак, те да се върнат в страните си с придобитите познания", каза канцлерката на събрание на ХДС в провинция Мекленбург-Предна Померания.

Меркел припомни, че 70 процента от бежанците, избягали в Германия от войната в бивша Югославия през 90-те години на миналия век, са се върнали в страните си.

Тя направи тези коментари, след като председателят на ХСС Хорст Зеехофер заплаши да даде правителството й под съд, ако то не изпълни искането напливът от хора, търсещи за убежище, да се прекрати.

Подкрепата за дясната партия "Алтернатива за Германия" вече се изразява в двуцифрени числа. В публикувано днес интервю лидерът на формацията заяви, че ако се налага, граничарите трябва да стрелят по бежанците, за да им попречат за влизат незаконно в страната. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
54
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Обидно е да сравнявате хората от бивша Югославия с тези *** ***.
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идиотска история стана Европа. Лодката пробита, вместо да запушим пробойната, нашите политици грабнали по едно канче и изгребват водата. На всики му е ясно, че ако имат желание, ще се намери решение, ако няма желания , ще се намери оправдание.
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, да, ще си тръгнат, колкото си тръгнаха гастарбайтерите от 60-те и 70-те години, нали?А сравнението с бежанците от бивша Югославия е тъпо. Явно меркеловица не може да сметен колко е 30% от 1.1 млн. джагали.
40
0
 
14
 
! Отговори
до 50 преди 8 години
Това не е проблем всички емигранти са се приставили за сирийци така че връщат ги в сирия пък там те да си доказват че са от мароко или кой как се казва и от къде е.
39
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От война не се бяга през девет земи в десета. Тези невръстни деца с бради до кръста са дошли с презумцията за социални помощи, безплатни жилища, лежачка и пачка... Щели да ги връщат. Зад една новодощла ***, още 7-8 чакат на нисък старт да им подадат сигнал и се изтрелват за Германия
38
0
 
25
 
! Отговори
вилкомен преди 8 години
Като започна целия този цирк с политиката на отворени врати в Германия, свекърва ми , възрастна жена която живее сама в Източна Германия, се опасяваше, че ще вземат да ги настаняват по домовете им принудително. На мен ми се стори абсолютно невъзможно, даже налудничево. Тя обаче беше убедена, защото преди 3-4 години минала статистика кой на колко метра квадратни живее с кого и т.н. В Швеция вече го правят и "бежанците" тормозят стопаните с музика, викове, кражби..
37
0
 
34
 
! Отговори
Bond преди 8 години
Аууууу..... ами ако войната свърши през 2147 г. кО праИм тогава? Всички катедрали и църкви ще трябва бъдат преустроени в джамии, за да могат да обслужват религиозните потребности на 100-200 млн. мюсюлмански главорези.
36
0
 
20
 
! Отговори
пълнолудие преди 8 години
до 50даже и да ги знаят кой от къде е, има друг проблем. Например изхвърлили си паспортите, разбират ги че са мароканци, молят посослството на мароко да им издаде документи, ония за 8 месец 15 паспорта са издали. И те не ги искат обратно....И защото германците имат най-лудите политици в цяла Европа, Германия дала на Мароко заем от 2 милярда през 2012-2013 да си строят полета със слънчеви панели та да са електронезависими..познайте колко върнат заем ще видят в Берлин
35
1
 
13
 
! Отговори
бежанец с брада преди 8 години
"Ни мойти *** върна на селуууу" ...
34
0
 
41
 
! Отговори
филен данк преди 8 години
А защо няма статия, че в Швеция вече младежите се организират и с черни маски ходят около гарата и бият "бежанците" , защото правителството и полицията вместо да намали криминалните елементи ги обгрижва повече от собствения си народ. До гражданска война ни доведе фрау Меркел.
33
0
 
1
 
! Отговори
Ханко от с Осеня преди 8 години
Разбрах, вярвам че е така, Ачка. Това беше похвала, поощрение. Не язвителна бележка.
32
0
 
27
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 8 години
Амооо, Меркел, а тези които се родят в Германия през това време, какви граждани ще са? Опааа, ква стана тя?!
31
0
 
0
 
! Отговори
До 39 преди 8 години
Биляазер, на латиница в Бурса. Андъстенд му?
30
0
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Нищо не съм измислил.В казармата в транспортна рота имаше едно( единствено за полка!!!) т*рче Мюмюн.Бяха го взели в редовната армия,а не в КЕЧ-а ,защото дядо му бил партизански ятак( верен човек,както да погледнеш).И си служеше нормално.Ама казармения хумор си е казармен и трудовашкото поделение в гарнизона бяха кръстени "Мюмюните":-))))
29
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези не бягат от война, това са колонизатори, дошли са с мисия. Нямат намерение да се връщат. Поне не доброволно.
28
0
 
23
 
! Отговори
Нанонимен преди 8 години
ХАХАХА, Меркееел, ще се спукам от смях, патетична си!
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Hahahahha..Vic # 1
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Laje..laje..Na Politik Vera ne!
25
0
 
20
 
! Отговори
до Пегида преди 8 години
По принцип си прав. Обаче е достатъчно италианците да изпострелят няколко дни лодки в средиземно море-даже по техните плсжове ще ги е страх риба да ловят после. А Германия не я мисли, просто трябва да се намеси армията и ,,проблем гельост,,
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това практически няма как да стане.Колко години трябва да ги извозвате от Германия ако изобщо се съгласят да напуснат имигрантите.