Меркел настоя: Бежанците обратно след края на войната

"Алтернатива за Германия" иска стрелба по границите, ако се налага
119
Меркел настоя: Бежанците обратно след края на войната
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел се опита днес да спечели благоразположението на все по-ожесточените критици на политиката й на отворени врати към бежанците, заявявайки, че кандидатите за убежище от Сирия и Ирак ще трябва да се върнат в родните си страни след края на конфликтите там, предаде Ройтерс.

Макар да изглежда все по-изолирана заради политиката си, Меркел не се поддаде да натиска на някои консерватори да спре притока на бежанци или да затвори границите. Миналата година в Германия пристигнаха рекордните 1,1 милиона мигранти.

Растящото безпокойство за способността на страната да се справи с потока и тревогите, свързани с престъпността и сигурността след посегателствата над жени, повлияха върху подкрепата за партията на Меркел - Християндемократически съюз (ХДС) и баварския й партньор, Християнсоциалния съюз (ХСС).

Меркел отбеляза, че въпреки усилията за интегриране и подпомагане на бежанците, е важно да се подчертае, че на тях им се позволява да останат само за ограничено време.

"Трябва да кажем на хората, че това е временен статут за пребиваване и очаквам щом в Сирия отново настъпи мир и след като "Ислямска държава" бъде победена в Ирак, те да се върнат в страните си с придобитите познания", каза канцлерката на събрание на ХДС в провинция Мекленбург-Предна Померания.

Меркел припомни, че 70 процента от бежанците, избягали в Германия от войната в бивша Югославия през 90-те години на миналия век, са се върнали в страните си.

Тя направи тези коментари, след като председателят на ХСС Хорст Зеехофер заплаши да даде правителството й под съд, ако то не изпълни искането напливът от хора, търсещи за убежище, да се прекрати.

Подкрепата за дясната партия "Алтернатива за Германия" вече се изразява в двуцифрени числа. В публикувано днес интервю лидерът на формацията заяви, че ако се налага, граничарите трябва да стрелят по бежанците, за да им попречат за влизат незаконно в страната. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
33
 
! Отговори
Яп де Хоп Схефер преди 8 години
"Ние пък не щем българи в Шенгения." Ние пък ви не щем черната Шенгения, дръжте си я, халал да вий!
22
1
 
8
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Abe zabi ni vsichki tia!
21
0
 
21
 
! Отговори
фойер преди 8 години
Гросмутта Меркел съвсем скоро ще им изпита истинския гняв на тия. Каза им добре дошли, накара ги да учат немски и сега чао. Много късно Ома Меркел видя че тия са нож с две остриета...
20
0
 
49
 
! Отговори
Пегида преди 8 години
Извинявай, но как ще накараш 1,5 милиона емигранти да се върнат в техните помийни ями, след като в Германия необезпокоявани насилват бели жени. Това изказване на Фрау Меркел като заповед ли е или по-скоро като жална молба ?
19
1
 
13
 
! Отговори
Ханко от с Осеня преди 8 години
"Мюмюни" хахахахахаха.......... Направо се сцепИх от смех бе Ачка, как го измисли? Браво!
18
1
 
33
 
! Отговори
Прави се на наивна преди 8 години
И как ще разбере, че в нечия родина военните действия са приключили? Нали тези нямат документи? Всеки от тях ще казва, че е от държава в която се воюва, постоянно някъде по света има военни действия.
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно като как ще стане тая работа с връщането след като всеки е броил едни пари за да дойде в Европа. Госпожа Меркел им предлага за тези пари да пият по една студена вода и да си ходят по родните места. Като как ще стане и тя вярва ли си изобщо. Докато не разстрелят няколко от тях няма да ги убедят
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнгелЗнаеш ли, че и аз си мисля същото?Ако не достига работна ръка в Европа, хора от жълтата раса биха дошли тук с радост. Те са работливи, дисциплинирани, разбрани и с желание да получат добро образование, а ако не са успели - стараят се да дадат колкото е възможно по-добро образование на децата си.
15
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шанса да върне същите тези 1.1 милиона мигранти е точно 0.
14
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще е краят на войната? Кой ще гарантира, че няма да е вечна. Меркел ще бъде мразена от цяла Европа, не само от германците. Покани вампирите в дома на хората и ще си плати скъпо затова. Тя ходи с охрана и не и пука от тези ***, но обикновените хората са застрашени както се видя в Кьолн.
13
0
 
42
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
В Мианма има безконечна война....От 1948 насам не са спирали.Специално срещу християните от племето Карен е истински геноцид.Във Франция има голяма индокитайска общност.Работят,спазват законите.Не съм чул французин да каже нещо срещу тях.От араби и други "Мюмюни" им се повръща.
12
0
 
36
 
! Отговори
Каква я мислихме преди 8 години
И каква стана тя сега? Ние "простите" българи, излязохме прави пред "умните" германци и тяхната канцеларка Меркелица..."Ох главо, главо от теб си патя!" казал глупакът, но било късно...
11
1
 
52
 
! Отговори
Прави се на наивна преди 8 години
Ти им давай даром подслон, храна, медицинско обслужване и джобни пари, пък после чакай да си тръгнат!Ще видим как ще ги накараш да заминат обратно за Арабистан.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво, но кога ще свърши войната?
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес имаше съобщение за бежанци от Мианмар. Каква война има в Мианмар
8
2
 
6
 
! Отговори
Поправям се преди 8 години
"Wir schaffen das nicht"
7
0
 
45
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Фрау, много добре знае, че тези които трябва да останат по обясними причини, тоест да организират джихада, тези който ги спонсорираха да дойдат, те ще ги спонсорират и да се установят като се оженят за вече придобили германско гражданство мюсулмани. Или фиктивни бракове срещу заплащане. Всеки го знае само фрау се ослушва. Не трябваше въобще да допускате тази вълна от бежанци в Европа.
6
0
 
15
 
! Отговори
КеУеме преди 8 години
Къде остана припевът "Wir schaffen das"? Май сега стана "Wir schaffen das nich"
5
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия приказки ги разправяй на някой друг, нагла бабичка! Обаче ти си живееш в скъпа охранявана къща и се движиш навсякъде с ескорт, а ние трябва да живеем с тия и да треперим дали няма да ни взривят, наръгат, изнасилят, застрелят и тн. Пробвай няколко месеца като обикновените хора и да те видим!
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО!!!!