Ренци брани Шенген: Няма да допуснем да го унищожат

Това означава да се разруши Европа, рече той
Обновена: 30 яну 2016 18:34 | 30 яну 2016 18:34, Веселина Йорданова
18
Ренци брани Шенген: Няма да допуснем да го унищожат
Снимка: архив, Ройтерс

Италианският премиер Матео Ренци обвини днес онези, които желаят да унищожат Шенгенското пространство на свободно движение в Европейския съюз, че искат да унищожат Европа и предупреди, че Италия няма да допусне това, предаде Франс прес.

"Искаме категорично, решително и смело да заявим, че онези, които желаят да разрушат Шенген, искат разрушаване на Европа. Ние няма да допуснем това да се случи", каза Ренци ден след срещата в Берлин с германския канцлер Ангела Меркел във връзка с кризата с мигрантите.

Премиерът направи това изявление от остров Вентотене, където през Втората световна война двама души в тогавашна фашистка Италия съставиха манифест за федерация от европейски държави, смятан за основа на движението за обединяване, възникнало по-късно в Европа.

"Днес, в един толкова тежък момент за Европа, решихме да се върнем тук, откъдето е тръгнало всичко, и да почетем вероятно най-трудните времена в историята на европейската идентичност", продължи Ренци.

Във време на война е имало няколко мечтатели, притежавали куража, страстта и силата да си представят Съединени европейски щати - Европа като пространство на мир, допълни той.

Много европейски страни въведоха редица мерки за ограничаване на преминаването през границите им и на наплива от мигранти, бягащи от конфликти или мизерия с надежда за по-добър живот в Европа.

Шест от 26-те страни в Шенгенското пространство възстановиха временно контрола по границите си без обаче да ги затварят, припомня АФП. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 13Не си наясно. Онова джудже Саркози, подхвърляше на Берлускони по някое евро за да държи маймуните в Италия. Сега ги пуснаха и те тръгнаха към Франция и Германия. Италия се чисти.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това означава да се разруши Европа, рече той.............................Затова ли бе *** мръсен опакова статуите в Рим като дойде президента на Иран Хасан?Сакън да не види някоя мраморна пиш*ка? Ама от 17 милярда има да *** та чак да се задавиш.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A украинци ще могат ли да идват в Шенген свободно, на стада от по няколко хиляди, или те са си добре там? И после след войната, за която повечето бежанци са чували само по пътя, как ще ги върнете обратно - с видеоклипове и плакати? Или е важно да си меринджей на проект за много пари?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Италиано-макароне бегай и никой няма да те пита! Шенген и преди и сега е клуб на пияници.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе скроихте шапка на Берлускони като му пробутахте оная 17 годишна *** ,за да го изхвърлите от политиката ,тъй като той държеше за силна и независима Италия ,а не пудел на САЩ.Сега -разбира се ще сте политкоректни до пълното унищожаване на Европа,въпреки че твърдите обратно.Напълни ли се Италия с бежанци,напълни се.Хората негодуват,а политиците пеят дитирамби-колко държат на Шенген.
10
1
 
14
 
! Отговори
Fena преди 8 години
Вие *** с *** и_ахте мам***та на Европа! Кои ВИЕ? Скапаните политици, дето се завирате по родни и европарламенти без да сте разделили на два магарета плявата и да направите 1 месец трудов стаж някъде. Щото си мислите, че работата и опита са за глупаците, а ВИЕ мишоци корумпирани сте богоизбрани само да ги водите! ***!
9
1
 
10
 
! Отговори
Историк преди 8 години
А Валтер бранеше Сараево.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те, тея които са се заели с разрушаването на Европа, няма да те питат. Меркел се е заела здраво със задачата да ни съсипе и никой не може да и се изпречи на пътя.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа е с най-страхотното ,разнообразно,одухотворено и човечно население и е истинско културно богатство в световната общност.Наплива на общности от други култури с различна ценностна система отричаща всички придобивки и свободи на това общество определено е заплаха за създаденото тук.Нека не се лъжем,това руши доверието между хората и може да наруши крехкото равновесие.
6
2
 
14
 
! Отговори
Хей Ренци преди 8 години
Доста си красивно не можеш да мислишА хорататрепериш за шенген, това е зона, европа-това е континент а хората ренци за тях не се ли притесняваш
5
5
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Че на кого викаш "вторият локомотив"??? Да не би за Франция? Хи-хи-хи...че ти не чу ли, че Франция обяви форс-мажор (извънредна ИКОНОМИЧЕСКА ситуация!)!!! Че всичките еуропски вагончета, барабар с локомотивите им, са в такива дългове, че ако нещо се случи с долара, как ще се разплащат.....
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО СА НЕДОЛЮБВАЩИТЕ СВИНСКО ЗАТОВА МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ ИМА ВЪОБЩЕ БЪДЕЩЕ ТОВА ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА СЪЮЗ ОТ ДВА ЛОКОМОТИВА КОИТО ВЕЧЕ ИЗДЪХВАТ И 20 И КУСУР ВАГОНЧЕТА.
3
6
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 години
Хи-хи-хи-хи....че този "шенгенчо" е създаден само за държавиците от "първата редица" (отличниците)! Той спомага за тяхното облагодетелствуване! За тяхното удобство с тяхната си "стерилна среда" на "богоизбрани"!!!! Като се появиха обикновенните хорица (на които същите тия "богоизбрани" разрушиха къщите им и страните им) веднага захлопнаха кепенците. Даже никаква стратегия при изменението на ситуацията в света нямат! Живеят на стари лаври и със старо, колониално мислене! Колониалисти недоносени!
2
6
 
20
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
,,Съединени европейски щати". Мечтатели ! Има едни други щати,които не го искат.
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шенген е някакво бъгаво споразумение което се използва от разни тарикати от Африка и различни арабски държави за да цицат социални помощи от ЕС и евентуално да променят етническият и верският състав на континентът със свръхраждаемост и агресия. Тва е все едно в някой автобус да няма контрольор но ти да твърдиш че ако сложиш охрана и контрола автобусът ще се разпадне и поврдеи.Не, напротив! Ще бъде по-сигурен и комфортен за пътуващите в него.