Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция

Не е имало нарушениe, отсече обаче Москва
Обновена: 31 яну 2016 08:26 | 30 яну 2016 21:58, Веселина Йорданова
410
Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Турция, че вчера руски военен самолет Су-34 е нарушил турското въздушно пространство, предаде ТАСС.

Още по темата
"Не е имало никакви нарушения на въздушното пространство на Турция от самолети на руската авиогрупа в Сирийската арабска република. Твърденията на турската страна, че руски самолет Су-34 е нарушил въздушното й пространство са голословна пропаганда", заяви говорителят на министерството Игор Конашенков.

"Убеден съм, че даже турските експерти по ПВО знаят, че радиолокационните станции (радари), осъществяващи контрол на въздушното пространство, могат да фиксират само височината, курса и скоростта на обекта във въздуха. Нито един подобен радар не е способен да установи типа и държавната принадлежност на въздушния обект - дали той е на Русия или на възглавяваната от САЩ т.нар. анти-ИД коалиция", добави той.

Според говорителя това е възможно само при "пряк визуален контакт с другия самолет, какъвто не е имало".

"Да говорят сериозно за това, че с помощта на тези радари някой някого даже е предупреждавал на"руски и английски език", могат само неграмотни пропагандисти, нагледали се на холивудски екшъни. Ние, от своя страна, можем категорично да заявим, че нито руските ПВО средства в Сирия, нито сирийските радио-локационни станции за контрол на въздушното пространство, не са засичали никакви нарушения на сирийско-турската граница. Да не говорим за това, че никакви гласови контакти на турската страна с нашите пилоти отдавна вече няма", посочи Конашенков.

По-рано днес ТАСС обърна внимание, че в декларацията на турското външно министерство по този повод не се уточнява къде точно е станало нарушението на въздушното пространство, за което Анкара твърди. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата работа е, че Турция никога не е сваляла руски самолет, защото такива около Турция няма. Самолетите са китайски, които приличат на руски. Самият Путин всъщност е китаец, който прилича на руснак. В България също има китайци, които приличат и се правят на българи.
98
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 342Турските Ф-16 имат АММРАМ-120 при пуск на около и свръхзвукова скорост в предната полусфера радиус около 100-120км При преследване максимум 40км по дозвукова цел и 20 км при свръхзвукова цел на средни и големи височини на малка височина и свръхзвук около 10 км обсег в преследване пакР-27ТЕ/РЕ/АЕ имат подобни характеристики, но понеже са по-тежки ракети и повече гориво имат малко по-голям обсег
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne se govori abstraktno:kordinati,mestnosta,vreme ,a tak bozh laf i podkrepa na Amerika.Tochno i konkretno!A taka chesanie na yazici.
96
2
 
15
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 338Я си прочетете историятаПреди време Рашките наистина нарушиха турското въздушно пространство. Турците извиха на Умряло, но понеже Рашките бяха виновни си признаха и се извиниха на ТурцияПри сваления Су-24 - Екипажа е носител на миналогодишния приз Авиодартс(еквивалент на Топ Гън) няма начин Суто да е нарушило границата. Щурмана каза "летя тук 4 месеца по 3 пъти дневно ориентирам се и без уреди не сме нарушили границата"Вчерашното Суто е летяло над петролните пътища - ВОЙ ВАЙ
95
25
 
8
 
! Отговори
предсказание преди 8 години
Скоро пак ще има руски вдовици и герой посмъртно на руски пилот.Тези от сибирската орда си го търсят..даже се молят. Миналата седмица и с американски самолет си правиха провокациите.
94
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците ползват нови карти а Турция ползва стари карти от османската империя за това се получава така едните да твърдят ,че са нарушили а другите ,че не са .
93
1
 
11
 
! Отговори
до 339 преди 8 години
Като толкова знаеш кажи ф-16 до какво разстояние имат ракети и дали няма да влязат в обсега на разположения в Сирия комплекс С-400
92
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 337Принципно съгласен. но само ако С-400 е оборудван с по-новите ракети с активна глава за самонасочване. Едва ли ще доставят от тях като и по-старите ракети с пасивна глава за самонасочване са с прекрасна ефективност. Да добавя двете ракети се различават само по главата за самонасочване и съответно едната е по-скъпа.
91
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако свалят самолет над Турция е едно ама защо падат в Сирия!Значи той може и да е нарушил ,но си е тръгнал и тогава го свалят за отмъщение ли го правят.
90
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 332Изхвърли се МиГ-31 има ракети с обсег 300км Р-37/РВВ-БД и Р-31М(160км)Су семейството може да ползва Р-27ТЕ/РЕ/АЕ с обсег до 160км
89
1
 
4
 
! Отговори
до 334 преди 8 години
Той може и да не носи ракети ,но може с радара си да следи до 8 цели и да даде инфо за тях на разположените на земята комплекси С-400
88
1
 
18
 
! Отговори
men преди 8 години
Турците историци нямат ли? Да питат какво се е случило с всяка държава нападала Русия. Да прочетат за Наполеон, за Хитлер, че и своята история как от Османска империя стават малка селска държавка с женско население, която дори България размазва по време на балканската война.
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както свалиха първия да свалят и втория и третия щом са толков смели да не се жалват а да действат ,но дали ще стане същото като с първия не се знае !
86
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 328Да обаче Ако няма бомби окачени и ако има Ракети Въздух Въздух окачениВ Универсална конфигурация Су-34 има 4 - 6 точки за бомби и2 РЕБ Фантасмагория или по-нови, 2*Р-73/Р-74/РВВ-МД за защита и 2*Р-77/РВВ-СД/РВВ-АЕ или Р-27Т/Р/ТЕ/РЕ/АЕ ракети за далечен бой.Така че кажи 2*Ф-16 че за повече не носи ракети
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като свалиха предишния бяха много ербап защо сега хленчат а не свалят наред !
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман сакън от невежи !Едно е да стреляш по бомбардировач от засада като Сащ са ти дали маршрута му друго е да стреляш по изтребител разполагащ с ракети въздух въздух които може да свали самолет на 300 км.
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо като го свалят пада в Сирия не в Турция !
82
4
 
5
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Щом Русия отрича,следващия път пак да пуснат тази туркиня -герой и пилот да ги свали та Русия да има доказателства.
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо верно е нямало визуален контакт !защото Турските самолетни не летят
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Су-34 може да води сражение с 8 еф-16 и да ги свали с ракети въздух въздух