Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция

Не е имало нарушениe, отсече обаче Москва
Обновена: 31 яну 2016 08:26 | 30 яну 2016 21:58, Веселина Йорданова
410
Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Турция, че вчера руски военен самолет Су-34 е нарушил турското въздушно пространство, предаде ТАСС.

Още по темата
"Не е имало никакви нарушения на въздушното пространство на Турция от самолети на руската авиогрупа в Сирийската арабска република. Твърденията на турската страна, че руски самолет Су-34 е нарушил въздушното й пространство са голословна пропаганда", заяви говорителят на министерството Игор Конашенков.

"Убеден съм, че даже турските експерти по ПВО знаят, че радиолокационните станции (радари), осъществяващи контрол на въздушното пространство, могат да фиксират само височината, курса и скоростта на обекта във въздуха. Нито един подобен радар не е способен да установи типа и държавната принадлежност на въздушния обект - дали той е на Русия или на възглавяваната от САЩ т.нар. анти-ИД коалиция", добави той.

Според говорителя това е възможно само при "пряк визуален контакт с другия самолет, какъвто не е имало".

"Да говорят сериозно за това, че с помощта на тези радари някой някого даже е предупреждавал на"руски и английски език", могат само неграмотни пропагандисти, нагледали се на холивудски екшъни. Ние, от своя страна, можем категорично да заявим, че нито руските ПВО средства в Сирия, нито сирийските радио-локационни станции за контрол на въздушното пространство, не са засичали никакви нарушения на сирийско-турската граница. Да не говорим за това, че никакви гласови контакти на турската страна с нашите пилоти отдавна вече няма", посочи Конашенков.

По-рано днес ТАСС обърна внимание, че в декларацията на турското външно министерство по този повод не се уточнява къде точно е станало нарушението на въздушното пространство, за което Анкара твърди. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
И да е влезнал за 25 секунди,голям...праз.По-важното е,че турците се изнесоха от Русия,където бяха масово...проникнали и друга подобна грешка,да пускат тарльо на...одъра,Путин и...сие едва ли втори път ще повторят.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам Путин да отвори публично черната кутия за да се докаже.
17
1
 
18
 
! Отговори
отомански халифат преди 8 години
Ердоган е по-опасен от ИДИЛ, Правый сектор, талибаните и Ал-Кайда взети заедно. Защото иска да създаде една нова Отоманска империя. Или отомански ислямски халифат, ако това повече ви харесва. И той да стане султан.
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция окупира с танкове петролните кладенци на кюрдите в Ирак и чрез Ислямска държава краде и изнася петрола от Източна Сирия. Турция вече е обкръжена отвсякъде от Русия, Израел, Гърция, кюрдите, Иран и Асад и само САЩ им помагат да не капитулират в руския капан. След като падне Ердоган, за 1 седмица ще падне и Борисов и ще трябва да иска убежище в САЩ.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турската пропаганда извън България не е много убедителна.За сметка на това турските НПО *** като реформаторите от РъБ-Москов и Танев,пробутващи и опитващи се да налагат турска политика и турски икономически интереси в българското здравеопазването и образованието,не спират да защитават турските интереси в България."
14
1
 
18
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
На тея *** взеха нещо руски самолети посред бял ден да им се привиждат, луди могат да ги направят зa 2-3 седмици във военно положение :D
13
0
 
7
 
! Отговори
дан преди 8 години
Всяка РЛС отчита курса височината и РАЗСТОЯНИЕТО на целта до станцията
12
1
 
5
 
! Отговори
Вова преди 8 години
Били са зелени човечета.
11
0
 
19
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Самолетите не се свалят с радари а само се локализират.
10
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият случай в който не могат да установят дали самолета е руски, турски, американски и т.н. е да е бил с изключен транспондер. Тогава идва въпроса - какво прави руски самолет в турското въздушно пространство, с изключен транспондер?
9
4
 
43
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Явно Путин не желае и да чува за Ердоган. Затова турчина си измисля разни нарушения на турското въздушно пространство от несъществуващи руски самолети, само и само да измоли среща с Путин.
8
39
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 8 години
"Нито един подобен радар не е способен да установи типа и държавната принадлежност на въздушния обект"Руската *** живее още в 50-те години на миналият век. Отдавна има радари, на които може да се види точно какъв е самолета. Поне НАТО и в частност Турция разполага с такива радари. Вече дали руснаците разполагат наистина е спорно, понеже са поне 50 години назад технологично...
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аргументацията и сериозна и бърза, което значи че руснаците са си взели поука и наблюдават ситуацията изкъсо.
6
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Усещам скоро, че пак ще падат руски самальоти...
5
1
 
43
 
! Отговори
е ? преди 8 години
Улавяте ли изръмжаването?
4
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че някой на турци вярва ли още
3
11
 
58
 
! Отговори
Поклон! преди 8 години
Поклон пред паметта на Олег Пешков! Ще отмъстим за Теб, приятелю!
2
3
 
49
 
! Отговори
кон спиратор преди 8 години
Много е възможно скоро кюрдите да придобият средства за нанасяне на невъзвратими щети на турските ВВС? Сирийската армия може внезапно да получи неядрено оръжие за възмездие?
1
49
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има си хас да не отрекат...