Руски самолет пак бил във въздушното пространство на Турция

Ердоган предупреди, че Москва ще понесе последствията, иска среща с Путин
592
Руски самолет пак бил във въздушното пространство на Турция
Снимка: архив, Ройтерс

Турското външно министерство заяви, че е повикало руския посланик, след като руски изтребител е нарушил турското въздушно пространство вчера въпреки отправените предупреждения, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

В съобщение на министерството, публикувано днес, се посочва, че самолетът бил предупреден на руски и английски език преди да навлезе във въздушното пространство на Турция.

Министерството обвинява Русия в ескалация на напрежението и казва, че Москва ще бъде държана отговорна за евентуални нежелателни последици.

През ноември Турция свали руски самолет, който наруши въздушното й пространство близо до границата със Сирия, което предизвика криза между двете страни, припомня БТА.

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди Русия, че ще "понесе последствия" за новото нарушение на въздушното пространство на страната, предава AФП.

"Русия ще трябва да понесе последиците за такова нарушение срещу турските суверенни права", заяви Ердоган пред журналисти, преди да се отправи на посещение в Латинска Америка.

"Такава безотговорна стъпка не е от полза нито за Руската федерация, нито за отношенията между НАТО и Русия, нито за регионалния и световния мир", допълни турският президент.

Ердоган иска да се срещне с руския си колега Путин, съобщи Ройтерс.

След новото нарушение НАТО настоява Русия да зачита напълно въздушното пространство на алианса, предаде АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още по темата: НАТОРусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
1
 
0
 
! Отговори
истанбул хирошима преди 8 години
Всеки си плаща.За петте века окупация,за кипър,за арменците,за хилядите въздушни нарушения над гърция,за Константинопол,османската карма може да стане проправянето на няколко нови Босфора по начин,познат от историята на някои японски градове.Османци-Гадове.
208
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до Turkish Poweri begas v kitayskiyat da pazaruvash ava ac kopek si ama sa pravish natarikat.......................palyaco
207
1
 
3
 
! Отговори
Шлосер преди 8 години
"Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди Русия, че ще "понесе последствия" за новото нарушение на въздушното пространство на страната"Много ми е интересни, какви ще са тези последствия. :-) Сигурно Турция ще навлезе в Сирия ?! Малко се съмнявам, че Реджеп Едевик чак толкова си е повярвал, че да скочи гол в руската баня.
206
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Путин прееме среща с турцина терорист и омекне и свали санкциите,много ще ми падне в очите.Засега за мен е най виликия Президент на всички времена.И всички трябва да се съобразяват с него
205
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до Turkish PowerХа ха ха тогава защо руснаците купуват толкова много от турците че плютин им 'отмъсти' със забрана на турски внос за свалянето на несваляемия СУ стратегически космически апарат ха ха ха ха или *** си харесват ***, т.е. овца при овца отива
204
3
 
9
 
! Отговори
до Turkish Power преди 8 години
Всичкото Turkish Power е менте .В Турция друго освен ментета не се произвеждат.Поне от 10 години като видя бар кода 869 което значи че стоката е направена в Турция и не я купувам.Предпочитаме наши,европейски,US,руски но не и турски стоки.Турчин прави локум,баклава и нищо друго като хората.Там е вашата сила!По надолу има един руски коментар,прочети го и стига си писал!
203
1
 
3
 
! Отговори
master преди 8 години
До Vatansevermnogo si v greshka pilence.putin shte sazdade kiurdska darjava i shte otreje baj golemo parche ot turcia.neka parvo se spravi s siria .i vashia red ide.nema jalenie samo e^anie.
202
1
 
1
 
! Отговори
gugau transuate преди 8 години
До гостьсадись, два.
201
2
 
1
 
! Отговори
до Vatansever преди 8 години
А знаеш ли колко руснаци имат имоти там?Не си го и помисляй!
200
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никола Белишки-това трябва да е следващият ни президент!
199
6
 
16
 
! Отговори
българина преди 8 години
Кафе,но не турско,а немско.То вашето турското и то е менте като всичко останало турско.Във вашето няма и следи от кофеин!Човек свикнал на хубаво кафе турско не пие!Да е жив и здрав президента Путин,че е отървал руснаците от вашите боклучиви стоки!И ние българите трябва да изберем някой като него.
198
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българинkakvo si pil sabahlem be
197
16
 
5
 
! Отговори
Vatansever преди 8 години
България няма да граничи с кюрдска държава, а с Източнородопска Турска Република на ЮГ и Добруджанска Турска Република.
196
2
 
14
 
! Отговори
до Turkish Power преди 8 години
Още с договора сключен между Хрушчов и Кенеди Turkish Power-а отиде в историята.Обрязаха му горната глава!А сега седете мирни и не се закачайте с Русия,ако искате да не ви пресели Путин от другата страна на тревата!Засега има само сирийски бежанци.Ако почне да има и турски много ще станете!
195
12
 
5
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
...P.U.T.K.I.N.....su 24 be svalen zaradi tvoite glupavi idei! Priznati ste....sila ste....poemi i otgovornostta togava! To pocherni edno semeystvo...tvoeto e jivo..zdravo! Turcite sa turpelivi....moli se da ne trugnat!
194
8
 
18
 
! Отговори
българин преди 8 години
Ердоган никой за нищо го няма.Преди месец Путин прие шефа на кюрдите.На турция краят се вижда.След година-две ще граничим с Кюрдската държава,а днешен Истанбул ще се казва Владимирск.Затова още от сега руснаците ударно си купуват имоти там.И по добре,че от турците вече ми писна.Крайно време е някой да ги завре по навътре в Азия!
193
5
 
15
 
! Отговори
гость преди 8 години
А если самолет ответить на огонь турских F16?Тогда сколько турских самолетов бы сбил?35-ето правильный отговор!Турки должни молчать и не разсуждать!У них ни у президента ,ни у премьера мозга нету.Разсуждать они так и не смогут никогда!
192
1
 
11
 
! Отговори
онз преди 8 години
епа, като е толко герес турчима , да събарят и тоя и да видиме кво ще стане
191
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тропнал *** по масата и казал ДАЙ!! Ами НА ВЕ!!
190
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган се чуди вече какви мурафети да измисли само и само Путин да го приеме на среща,сега взел през сълзи и сополи да реве за аудиенция при многоуважаемия Путин....не е ли жалък турският *** хахахаааа.