Създаването на ваксина срещу Зика ще отнеме месеци

САЩ и Бразилия обединяват усилията си за контрол над вируса
Обновена: 30 яну 2016 09:17 | 30 яну 2016 09:03, Анисия Иванова
18
Създаването на ваксина срещу Зика ще отнеме месеци
Снимка: БТА

Компании и учени по цял свят се борят да създадат ваксина срещу вируса Зика, но това може да отнеме месеци, ако не и години, предаде Ройтерс.

Американският център за борба със заразните заболявания създаде спешен оперативен център, който ще работи денонощно, за да се бори със Зика. Най-бързо има шанс да създаде ваксина фармацевтичната компания "Иновио".

Възможно е ваксината за спешни ситуации да бъде готова преди края на годината, към октомври или ноември, съобщават канадският учен Гари Кобингър, работил върху експериментална ваксина срещу ебола.

Още по темата

Президентите на САЩ и Бразилия Барак Обама и Дилма Русеф обсъдиха вчера разпространението на вируса Зика в Западното полукълбо, припомня Ройтерс. Те са подчертали нуждата от съвместни усилия за разработване на по-добри ваксини и други технологии за контрол над вируса.

В същото време Колумбия и Венецуела съобщиха, че наблюдават скок на случаите на рядко срещания синдром на Гилен-Баре, който може да е свързан с разпространението на Зика, предаде Асошиейтед прес. В Колумбия има 41 случая на заболяването, което може да доведе до временна парализа. Те се свързват с пренасяния от комари вирус, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Фернандо Руис.

Във Венецуела са регистрирани 255 случая на синдрома на Гилен-Баре, съобщи министърката на здравеопазването Луисана Мело.

Обикновено на месец в страната се регистрират 30 до 40 случая на този синдром, съобщава бившият здравен министър Хосе Олета. Канада съобщи вчера, че четирима нейни граждани са се върнали от чужбина, след като са се разболели от вируса Зика. Разпространението на вируса в страната обаче е малко вероятно, защото пренасящите го комари не могат да се адаптират към канадския климат. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
budnaera . com
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МръсниАмериканскиКопелдаци!!! Господ да Убие Америка, с помоща на Северно-корейска Водородна Бомба!!!
9
1
 
11
 
! Отговори
Потури преди 8 години
Ваксината е готова от както се пусна вируса така се печелят милиарди но първо трябва да има много жертви за да се продаде ваксината
8
0
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Освен това облъчват хората с HAARP и пръскат с отрови от самолетите, които зомбират.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ебола за Африка. Зика вирус за Южна и Латинска Америка. Дестабилизация на Европа чрез подмяна на коренното `и бяло население със сунитско мюсюлманско население с цел създаване на Обединени Европейски Мюсюлмански Щати обединени под зеления полумесец, и хвърлянето им в конвенционален конфликт/ война срещу Русия и шиитски Иран. Новият Сатанински Световен Ред на Вашингтон! Сега вече знаете!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целта на този вирус, пуснат от американска лаборатория в Канада, е чрез налагането официално на карантина по границата на САЩ за ограничаване до минимум достъпа на емигранти от Южна Америка, Латинска Америка и Мексико. Сега вече знаете!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
World War Zika (World War Z)
4
4
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
До 1:А бе виж, че хората са прости... търсят вината в другите за собствената си немотия, така е най-лесно, ние сме зле защото светът не ни дава да се развиваме. Тровят ни с "кемтрейлс", пускат ни "вируси", променят климата, пускат "хаарп"... толкова са отчаяни, че са стигнали до тея идиотщини да си оправдават тъпотията мързела и некадърността, съжалявам, но е така...
3
1
 
7
 
! Отговори
Девил преди 8 години
До идно - то е ясно, че са техен продукт, та е излишно да се коментира...А иначе вместа да наливат пари за ваксина, да инвестират по-добре средства за намиране на начин как комарите да се адаптират към Канадския климат!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кутията на Пандора се е отворила отново....
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да не е продукт на ЦРУ, *** това не означава да се юрнем като *** за ваксини.