"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"

The Independent: Турция може да стигне много далеч в отстояване на влиянието си
31 яну 2016 15:11,
296
"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"
Снимка: Reuters

Турция може да стигне много далеч в отстояването на своето влияние върху събитията в Сирия, особено сега, когато сирийският конфликт навлезе в решителна фаза, коментира британският вестник The Independent.

Според изданието развитието на събитията през следващите месеци вероятно ще определи кой ще бъде победител и кой губещ в региона.

Още по темата
Анализът идва ден след като напрежението между Анкара и Москва отново ескалира заради информация, че руски боен самолет пак е нарушил въздушното пространство на Турция. Русия отрече това. Информацията бе потвърдена от САЩ и НАТО.

The Independent припомня, че правителствените сили на сирийския президент Башар Асад напредват на няколко фронта, подкрепяни по въздух от руски самолети.

Петгодишната кампания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за свалянето на Асад, с помощта на действията на въоръжената опозиция, изглеждат близо до поражението, отбелязва вестникът.

Ердоган е непредвидим и може да нахлуе в Сирия. Турция може да приеме провала на кампанията си като свършен факт и да признае, че е изключително трудно да изпрати войски в северната част на Сирия, на фона на протести от Русия и Съединените щати, пише още изданието.

Въпреки това, ако Анкара приеме загубата като унижение, тя може да вземе решение за военна операция, посочва The Independent.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще е доказателството кой е зад гърба на ид под ръководството на сащ, разбирай нато.Турците трябва да се отърват от този поразен от диабета човек, който остава във върхушката по същия лъжлив модел на избори, същата методика, по която мутра и *** ни управляват.
15
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСега зорът му е друг - как да раздели Турция след войната.- - -- -То тези неща ако ги оставяхя такива смешковци като Путин да ги решават ... света отдавна да беше свършил .....
14
9
 
4
 
! Отговори
Je suis рубль преди 8 години
Je suis malade, très malade. Путин помоги!Искам да бъде разкрит и наказан, моя убиец както и поръчителя на убийството ми.
13
6
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Всяка грешка,води до друга...грешка.Западът и САЩ няма да застанат до Турция,при една конфронтация с Русия,това го разбраха и слепите.Явно само...мегаломанът Ердоган,не го е разбрал.
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На днешният ден, през 1943 г, фелдмаршал Паулс се предаде на съветските войски край Сталинград.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато ще има труден избор тогава дали ще подкрепи идил
10
5
 
28
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Един Триумф С-400 сваля 36 самолета :) Да не говорим че там има разположени и С-300 "форт" и един бог знае още какво :) Ако Ердоган нахлуе да не падне някоя Топол-а в Анкара или Истанбул :) Трябва да се замисли добре !
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, какви неща се готвят на километри от нашата граница...? Не ми се мисли какви ще са последствията за нас от това, ако Турция започне военни действия в Сирия, а Путин реши да защитава другаря си по оръжие Асад... Много, мнооого близо ще сме до тия събития!
8
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин със сигурност се е препотил ако го е чул това !?
7
2
 
25
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
ООН какво мисли по въпроса, дали ще се счита като агресия при положение, че никой не ги е канил, а там вече са руснаците, и дали ще им позволят произвола. Те симислят, че като ФАЩ са им зад гърба и това ще им помогне. Дори самите те да ги тикат към самоубийствени действия.
6
6
 
44
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Всъщност, евентуалното навлизане на турски войски в Сирия, ако е съгласувано със САЩ ще е много сериозно изпитание за нервите на Путин... Бих запалил свещ, Бог да го дари със здрави нерви, щото на никого няма да му се размине! Даже и в интернет няма да можем да го обсъдим!
5
17
 
10
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 8 години
Мале, мале ама си вервате ???
4
5
 
46
 
! Отговори
Ако Тюркието преди 8 години
Влезе в Сирия, на Тюркието ще и нахлуе нещо през задния двор.
3
6
 
56
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Ето едно честно мнение и обяснение... Амуджите откачат при мисълта, че в Сирия няма да има зона на тяхно влияние!По същия начин откачат и тукашните турчеещи се евроатлантически грантоеди!
2
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анкара приема загубата като унижение и затова на Пердоган му се присънват руски самолети и бълнува за среща с Путин.
1
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С навлизането на Сифийска територия турския аскер ще се изпари на секундата.