"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"

The Independent: Турция може да стигне много далеч в отстояване на влиянието си
31 яну 2016 15:11,
296
"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"
Снимка: Reuters

Турция може да стигне много далеч в отстояването на своето влияние върху събитията в Сирия, особено сега, когато сирийският конфликт навлезе в решителна фаза, коментира британският вестник The Independent.

Според изданието развитието на събитията през следващите месеци вероятно ще определи кой ще бъде победител и кой губещ в региона.

Още по темата
Анализът идва ден след като напрежението между Анкара и Москва отново ескалира заради информация, че руски боен самолет пак е нарушил въздушното пространство на Турция. Русия отрече това. Информацията бе потвърдена от САЩ и НАТО.

The Independent припомня, че правителствените сили на сирийския президент Башар Асад напредват на няколко фронта, подкрепяни по въздух от руски самолети.

Петгодишната кампания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за свалянето на Асад, с помощта на действията на въоръжената опозиция, изглеждат близо до поражението, отбелязва вестникът.

Ердоган е непредвидим и може да нахлуе в Сирия. Турция може да приеме провала на кампанията си като свършен факт и да признае, че е изключително трудно да изпрати войски в северната част на Сирия, на фона на протести от Русия и Съединените щати, пише още изданието.

Въпреки това, ако Анкара приеме загубата като унижение, тя може да вземе решение за военна операция, посочва The Independent.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 204Да колега но АЛТЕРНАТИВА на ВЕИ в Тропическата, Пустинната и Умерената зона няма. Една АЕЦ е МНОГО АМА МНОГО скъпа и не може да я боднеш където ти хрумне за разлика от ВЕИ.ФАКТИВЕИ произвеждат глобално повече енергия от АЕЦ в момента.АЕЦ и ВЕИ се нуждаят от мощностен Буфер като ПАВЕЦВЕИ са 100% рециклируемиВЕИ са кокурентни - могат да се строят 1 АЕЦ и 50/100/1000 перки или Фотоволтици едновременноВЕИ не изискват СУПЕР СПЕЦИАЛИСТИ за експлоатация и строеж
155
3
 
5
 
! Отговори
Румчо преди 8 години
До До 199И какво ще стане с икономиката на САЩ, ако руснаците ги изплющят с целия си ядрен арсенал? Дали ще остане от тях и дупка, в която да се набуташ с т ъ паш ката си идея за икономическата война? Щото ако някой много си вярва, че вечно ще се е бава с икономически номера, може накрая не само без икономика да остане, ами и без глава!
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** каква 1/6 те тресе бре.Блата лед и мочурища.Като толкова е земен рай защо все я тегли на юг.....хахаха
153
4
 
7
 
! Отговори
опс преди 8 години
Каквато и да е турската армия , да не забравяме че повечето офицери са против Ердоган. Той уби и арестува най читавите генерали ...но има много офицери дето си траят и чакат ердоганя да се издъни и ....
152
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 202След като Монголското настъпление затихва Рашките на готово завладяват изтока до ВладивостокМонголия Пише на КирилицаДо 1918 Финландия беше част от Руската империя, Фински офицери и войници са си оставили костите по нашите земи войната 1878Викингите са изчезнали преди да се създаде Русия такава каквато е сега УмникоТатарите са много малко малцинство по настоящем в РФТурците или не Ислямизираните Турци пак искат урок от РФ
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още малко и ще изкараш,че руснаците го пратиха на острова.Самите руснаци 6години след Бородино не можаха да си съберат остатъците от разбягалата се руска армия.За останалите няма нужда да съм очевидец.Дори и в руската история можеш да прочетеш колко пъти и кои са превземали москва,не е необходимо да си чукча,че да го прочетеш.Жив и здрав и ти.
150
3
 
7
 
! Отговори
Киро Кривото преди 8 години
До Анонимен 202Ми като толкова се е излагала Русия във всичките си войни, защо държи 1/6 от територията на сушата на Земята и е един от 5-те члена на СС на ООН, които решават съдбата на света бре, и ди от?
149
6
 
5
 
! Отговори
До 199 преди 8 години
Ако не си разбрал САЩ вече удариха русия.Съвременната война се води с икономика и технологии.Оръжията са за слаборазвитите за да ги изтощят съвсем.Ако не вярваш погледни курса на рублата спрямо долара за да разбереш моментния резултат.Не се отчайвай,крайния резултат сигурно ще ти предизвика суицидни пориви.
148
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия изобщо не е хваната в капана на евтините горива. Това само изглежда така. През декември се пусна в експлоатация Белоярската АЕЦ - чисто ново технология, която произвежда енергия на принципа на бързите неутрони, а ресурс за производството са отпадъците от цялото ядрено гориво, произвеждано до сега и естествения, необогатен уран. Това е енергията на бъдещето и прави Русия независима от въглеродните горива. И първа в света, която промишлено произвежда енергия по новата технология
147
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Злобей,злобей малко да отпуснеш налягането.Няма ли пак някой протест или метеж да организирате.Само,че вместо плакати вземете метли.На метеж ако не пометеш малко за какво изобщо излизаш,едва ли за шепата копейки.
146
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наполеон се подигра с русия край Бородино.Хитлер щеше също да се подирае ако западните съюзници не помагаха.русия винаги се е излагала когато воюва сама.Питай фини,монголи,татари,турци викинги...:))))
145
0
 
2
 
! Отговори
До 198 преди 8 години
Хаха,мерси ,че ми направи хороскоп.Всичките глупотевини които ръсиш тука звездите ли ти ги говорят или някакъв вътрешен глас.Не го слушай,лъже те:)))
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те турците покрай рускините понаучиха някоя и друга дума.А руснаците си знаят турски от векове
143
13
 
4
 
! Отговори
българин преди 8 години
Нека нахлуе Ердоган в Сирия. Какво пречи? Векове наред турците са управлявали арабите мъдро и справедливо. В Близкия изток ще има мир само тогава, когато турците поемат пълния контрол над всички араби. Нека Турция отново управлява арабите като своя собствена провинция. Ердоган е голям държавник!
142
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха 58армия била струпана на границата с армения.Тихо някой в Турция да не те чуе и да развали изненадата.Понеже там сега от турска страна са локализирани само две авджийски дружинки и ако не знаят че срещу тях стои великата 58 армия на русия ще вземат по погрешка да ги помислят за патки и ще хвърчи перушина.***
141
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най се кефя когато пуделите използват думичката"ще",ще това,ще онова,а в реално време все са лузъри.То и с комунизма беше така,потърпете още малко в ***,пък когато окончателно победим гнилия капитализъм цялата благодат ще се изсипе върху главите ви.И зомбираните зяпат,скляпат на парц.али и чакат вярвайки.Будалисти,не комунисти
140
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гладна мечка хоро не играе,па била тя и руска.Ще има да разкарват мечока по съборите за сеир
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
putin e velik v kremlin ima domati,krastavaci,parjolino zova nese otbasq za rusiq naroda tam e pred anoreksiq
138
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоганчо си има ама в Сибир домат не расте,ще видим кой е гладен и кой сит
137
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 178 или 184Тия русняци със трите смолета на кръст за сдмица правят повече полети от НАТО за година в Сирия. Със не умните си бомби имат по голяма прицелност от прехвалените американски умни. Сега със нищожната си армия да стане така че турците ще учат руски след това!