"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"

The Independent: Турция може да стигне много далеч в отстояване на влиянието си
31 яну 2016 15:11,
296
"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"
Снимка: Reuters

Турция може да стигне много далеч в отстояването на своето влияние върху събитията в Сирия, особено сега, когато сирийският конфликт навлезе в решителна фаза, коментира британският вестник The Independent.

Според изданието развитието на събитията през следващите месеци вероятно ще определи кой ще бъде победител и кой губещ в региона.

Още по темата
Анализът идва ден след като напрежението между Анкара и Москва отново ескалира заради информация, че руски боен самолет пак е нарушил въздушното пространство на Турция. Русия отрече това. Информацията бе потвърдена от САЩ и НАТО.

The Independent припомня, че правителствените сили на сирийския президент Башар Асад напредват на няколко фронта, подкрепяни по въздух от руски самолети.

Петгодишната кампания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за свалянето на Асад, с помощта на действията на въоръжената опозиция, изглеждат близо до поражението, отбелязва вестникът.

Ердоган е непредвидим и може да нахлуе в Сирия. Турция може да приеме провала на кампанията си като свършен факт и да признае, че е изключително трудно да изпрати войски в северната част на Сирия, на фона на протести от Русия и Съединените щати, пише още изданието.

Въпреки това, ако Анкара приеме загубата като унижение, тя може да вземе решение за военна операция, посочва The Independent.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 184А за Руските Маневри в Азербайджан или Армения ли беше...
135
21
 
4
 
! Отговори
До 178 преди 8 години
В голяма грешка си.В Сирия руснаците имат 5самолета на кръст,а с300 само за часове ще бъдат взривени от спецчастите предварително.За 3дена турските танкове ще са в Дамаск,аПутин докато организира десант до Сирия ще се е наср..упс предал.
134
0
 
4
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--152; Абе Сидерасти ,казвал ли ви е някой колко сте луди и глупави?
133
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМРАШИЗЪМ = ТЕРОРИЗЪМЩе влязат с бронетехника и ПВО. Руснаците пехота нямат. А с авиацията няма да посмеят, защото ще ги свалят.
132
2
 
13
 
! Отговори
за 174 преди 8 години
Прав си, никой няма да може да ги изгони. Гробища не се се местят.
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стратегическата дълбочина напредва.
130
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуделите пак не разбрали.Чичо Сам омаломощи ИД като свали цената на петрола от който се финансираше.Страничен ефект от цялата работа беше,че Русия също изгоря покрай ниския петрол.Затова Путин бърза да приключи с ИД колкото се може по-бързо.Големите играчи пак с един куршум отстреляха два,даже три кролика-Асад,Путин и Багдади
129
4
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Руснаците ще ги посрещнат с печено свинско и водка и ще ги пратят обратно по живо по здраво.
128
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците вече влязоха в Ирак, а от Сирия не са и излизали, само че не признават. Казват само, че нямат редовен аскер, а отпускари. Въпрос на време е да влязат и редовни части с бронирана техника и ПВО и никой няма да може да ги изгони.
127
7
 
29
 
! Отговори
77777 преди 8 години
вечна слава на Русия и България
126
0
 
12
 
! Отговори
до Носманлия преди 8 години
От турс сикеме, Стамбула бакъ.Да ти го.......приведа ли на родния ти български език???
125
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 167Колега Бъркаш Повече от половината Ислямисти в Чечня изобщо нямаха нищо общо с Бившия СССР. Руските Мюсюлмани Кадиров ги строи и РФ им даде Амнистия.
124
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РФ се нуждае спешно от конфликт.Червеният Октомври *** на вратата вече.
123
2
 
3
 
! Отговори
До иво преди 8 години
ти сигурно ще си първия който ще висне на някой стълб за храна на гаргите
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби,недей да бъркаш вътрешния чеченски тероризъм с този който биха причинили ИД на Русия,ако половината идилци не бяха руски граждани,настоящи или бивши.
121
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган е пътник. Ще го свалят ли, ще го трепят ли, ще видим....Политическата ситуация много напомня средата на 19 век. И играчите са същите. Лошото е, че ние ще го отнесем по катастрофален начин. Искат земята ни, без нас.
120
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
И в България може да нахлуе, но никой не му пука за това. Иде ново съжителство, само дето няма да има кой да ни освободи.
119
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа... 154Айде поредния лозунг Ха Ха стегни сеЗа разлика от ЕС и САЩ Рашките знаят какво е ТЕРОРИЗЪМ. Изпитали са го на собствен гръб. След БЕСЛАН в РФ имаше по 150 бомбени атентати годишно, наемните убийства и престрелките понякога дори не се брояхаЗа това когато ИД тържествено обяви преди 1,5 година че следващата цел е КАВКАЗ, а Афганистанската граница стана меко казано нестабилна...Путин заповяда Утрепете ги на чужда(Сирийска) територия.
118
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Турция навлезе в друга суверенна държава.Веднага да се признае за терористична държава и да се изключи от НАТО.И санкцйи от всякакво естество.Ако ИД иска офицялно помощ от турция за свалянето на Асат ги разбирам фесовете.поне целия сват ще разбере какви са.Иначе разрешавам на Путин да използва Атомно оръжие по въжможност в големите градове.Както направи Сащ в Япония и досега още никой не е осъдил за мирните жители които изби
117
1
 
31
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Съвсем ясно е, кой със кого ще се бие. Белите хора, против маймуните.