"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"

The Independent: Турция може да стигне много далеч в отстояване на влиянието си
31 яну 2016 15:11,
296
"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"
Снимка: Reuters

Турция може да стигне много далеч в отстояването на своето влияние върху събитията в Сирия, особено сега, когато сирийският конфликт навлезе в решителна фаза, коментира британският вестник The Independent.

Според изданието развитието на събитията през следващите месеци вероятно ще определи кой ще бъде победител и кой губещ в региона.

Още по темата
Анализът идва ден след като напрежението между Анкара и Москва отново ескалира заради информация, че руски боен самолет пак е нарушил въздушното пространство на Турция. Русия отрече това. Информацията бе потвърдена от САЩ и НАТО.

The Independent припомня, че правителствените сили на сирийския президент Башар Асад напредват на няколко фронта, подкрепяни по въздух от руски самолети.

Петгодишната кампания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за свалянето на Асад, с помощта на действията на въоръжената опозиция, изглеждат близо до поражението, отбелязва вестникът.

Ердоган е непредвидим и може да нахлуе в Сирия. Турция може да приеме провала на кампанията си като свършен факт и да признае, че е изключително трудно да изпрати войски в северната част на Сирия, на фона на протести от Русия и Съединените щати, пише още изданието.

Въпреки това, ако Анкара приеме загубата като унижение, тя може да вземе решение за военна операция, посочва The Independent.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само психично болен или неумеещ да разсъжадава човек, може да си въобрази, че Турция ще остави нещата така. Да се готвят асадовци и *** за големия анадолски Меч. Потен вече го усети като свалиха самолета = оплака се, че Ердоган му забил нещо някъде отзад, ниско под кръста.Свиквайте дрогари, от тук насетне все така ще е!
195
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън русия, америка и бежанци и турци от европа Константинопол за българия Македония също
194
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Shopp 259Умнико Смятах го с Корабната групировка и самолетите Сирия излиза на РФ 3 милиарда $ макс за година. Дори курса рубла $ да е 100/1 само 1/10 от данъците на голяма фирма като Газпром покрива тези разходи.Това не е България Всички тези страни имат огромни бюджети които дори нашите финансисти не могат да си представят. Нито ние с теб като си представяш 1 000 000 000 от коя да е валута какво си представяш?
193
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха,чуй го с Ошите си,защото никога няма да го видиш с Учите си.Гръцката,по-скоро византийската история на Константинопол свърши на 29май 1453г.От тогава Истамбул не е превземан,няма и да бъде.Винаги си добре дошъл като турист:)))
192
24
 
5
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
На Фашиска Росия и се позволява да участва в Сирия толкова, колкото да си изцежда силите и да си хаби ресурсите. Когато му дойде времето ще им свалят гащите и бай Реждеп ще ги оноди прилюдно. Путин това много добре го знае, но засега фърля прах в очите на 86% балами, които му верват.
191
24
 
5
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Пак повтарям, няма вариант Фашиска Росия да ползва ядрено оръжие за защита на някаква си Сирия. И второ, Фашиска Росия няма ресурс да води война на 1500 км от територията си, още по-малко с такъв съперник като НАТО.
190
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 255Има и по-едрички зеленикави копюри на руската рубла не се безпокой
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха,че то тогава трябва да изсипят към 80самосвала с рубли.....кой ще чисти после улиците:))))
188
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 247Ние можем ли да сложим ред в нашата след намесата от НПО и т.н. че и директен диктат от ХАмериканското посолство а?
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми не мога да ти измисля задача с еднаква равностойност защото курса е много динамичен и за да се изравнява стойността белазите трябва непрекъснато да правят курсове с рубли :))))
186
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Shopp 249Сори Шопе промениха доктрината на Ако има ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ и Териториална цялост.
185
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 250Към мястото където има по-малко хора защото ще мога да взема повече копюри все пак за да е реален експеримента и в двата камиона трябва да има еднаква стойност
184
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре Боби,ясно че като са омесени ще се събира наред.Променяме задачата:)Изсипваме един самосвал долари на юг,пред спаската башня и един самосвал на север пред божията майка.Ти накъде ще се насочиш първосигнално,като се абстрахираш от това,че Путин записва с камери действията ти?-на юг за долари+на севр за рубли:)))))
183
7
 
4
 
! Отговори
До до 199 преди 8 години
Те и САЩ имат ядрен арсенал, ***. И не американските олигарси и дечицата им живеят в Русия, а руските в Америка и Западна Европа. Така че кой ще метне ядрените бомби не е много сигурно
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко да усложним закачката.Ако в 12:00 московско време Путин разпръсне на площада еднакво количество рубли и долари какво ще е съотношението между валутите разпръснати по земята след 5минути,след 15 минути и след 1 час?-след един час ще се търкалят само рубли+след един час ще се търкалят само долари
181
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ се грижи за памперсите на чудовището Ердоган, а ЕС ги плаща
180
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E как непредвидим, нали 3 млрд му готвят да му дадат, пък сега непредвидим. Сега какво? Май ще излезе, че Кадафи и Садам бяха най-предвидими, но трябваше да им се разбутат страните, защото не са стандартни колониални послушковци. Май малките диктатори ще излязат по-големи от големите.
179
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Shopp 238Милионите Сирийци бягат от Идил не от АСАДПреди да се намесят Рашките АСАД имаше под 12% от територията на Сирия. Усещаш се нали?ОСВЕН ТОВА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА МИГРАНТИ ИЗОБЩО НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС СИРИЯ!
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее Русия и доброто по Света. Иначе кой ще озбави бедната България от утровната прегръдка на САЩ?
177
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога чакам някой *** от гнусните лакеи на САЩ да се наиграе качествено. САЩ търси война, но намира дедовия и то корав.