Ново зверство от Боко харам: Горят живи деца при атака

Ужасът в Нигерия продължил с взривяване на три жени камикадзе
31 яну 2016 16:41,
40
Ново зверство от Боко харам: Горят живи деца при атака
Снимка: БТА

Оцелял очевидец, скрит на дърво, каза, че е видял как екстремисти от "Боко харам" са подпалвали колиби и е чул детски писъци след хората, изгорели живи при последната атака на местните нигерийски джихадисти, предаде Асошиейтед прес.

Десетки овъглени трупове и тела с рани от куршуми бяха разпръснати по улиците на село Далори след вчерашното нападение на "Боко харам". Селото се намира само на 5 км от Майдугури - най-големия град в Североизточна Нигерия, смятан за "родно място" на ислямистката терористична организация, съобщиха очевидци и войници.

Стрелбите и палежите продължили 4 часа , разказа спасилият се Аламин Бакура, плачейки по телефона, докато се обаждал на екипа на АП. Той съобщи, че няколко членове на неговото семейство са били убити или ранени. Ужасите продължили със самовзривяването на три жени камикадзе сред хората, които успели да избягат в съседното село Гамори, убивайки много хора, твърди войник очевидец, пожелал анонимност, тъй като не е оторизиран да говори с журналисти.

Все още не се знае броят на жертвите от вчерашните зверства на джихадистите, защото продължава събирането на тела, включително из околните горички, където те излавяли и убивали бягащи селяни, каза работник по сигурността, участващ в събирането на труповете.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Нямам думи преди 7 години
Това е трагедия, не по- малко брутална от нападенията в Европа. Въпреки това не видях един коментар, който да показва, че това се приема като трагедия. Хора, това са мирни жители, жени и деца, които са оставени без никаква защита да бъдат подложени на геноцид!
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма работа, нали са нeгъpчeтa.
25
0
 
3
 
! Отговори
Тео преди 8 години
И пак до Демокрация, за да синтезирам инфото:"Нигерия притежава най-големите залежи на природен газ в Африка и 7-мите по обем в света, както и 10-тите по обем в света залежи на петрол. Тя е най-голямата страна-членка на ОПЕК и изнася 5-тото по обем количество петрол в света, задминавайки страни като Иран, Ирак и Норвегия." Източник - уикито :)
24
0
 
2
 
! Отговори
Тео преди 8 години
До Демокрация"Къде са САЩ, за да им "помагнат"?А да, там няма достатъчно петрол."В Нигерия няма петрол? Вземете се поосведомете малко, има и още как! Както и много полезни изкопаеми, но там правителството е от нашите, и въпреки че пет пари не дава за местното население прави як бизнес с нашите фирми и за това какво са 50-60 хиляди избити *** на година. Но виж, когато Саддам уби 5 000 в Тикрит или Милошевич 5 000 в Сребреница, наш дълг е да настроим ООН за въздушни удари!Демокрация?!? Пфу!
23
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тия ще върнат времето 2000 години назад, ако завладеят света. Това си е чиста ерес в най- уродлива форма. Вече и те не знаят в името на какво убиват.Просто няма Русо какво да правят или някой им плаща да убиват. Бог да пази България и дано никога не съжителстваме с Боко Харам или ДАЕШ.
22
1
 
6
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
Оцелял очевидец, скрит на дърво,''''''''''''''''''''''''''''''''''''Като ги знам как лъжат, изобщо не им вярвам. Хайде сега, да идват и нигерийските "деца", такива дето се бръснат всеки ден, за да не ги изгорят живи. Абе, вие за балъци ли ни мислите?
21
0
 
8
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
Има петрол в Нигерия и то много.И всичкия оъдавна е собственост на западни компании.Имаше един документален филм за находище което било закупено от ШЕЛ ...обещали на хората просперитет,болници,училища...нищо от това не се случило даже им отровили и водата.А по реални данни от същото находище ШЕЛ печели милиарди.Та на кой му е притрябвало да се занимава с боко харам...
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евангелиетата не са източник на достоверна информация. Писани са поне 200 години след като е живял Христос и са силно редактирани десетки пъти. Няма как да им се довериш за каквото и да е било.А и как ще обясните разликата между отеца и сина му? Или вие казвате, че няма никакъв отец или той не трябва да се слуша? Отричате бога си, след като отричате стария завет?
19
1
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Говориш за стария завет,който си е еврейски.Четете евангелията. Единствената религия.,която ще спре войните.Мохамед е фалшив пророк. За пари се е оженил за вдовица. За пари и пророк ще стане. Каквото са му казали евреите да направи.
18
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как пък християнството да е мирна религия! Богът лично е избил около 3 милиона души, черно на бяло написано в библията, и постоянно размахва заплахи за убийство и разорение. Ако не му се подчиняваш. А изборът ти е - или се подчиняваш или умираш. И още - можеш да живееш както си искаш цял живот, включително и да убиваш, достатъчно е преди да умреш да се покаеш и готово! Чист си! Четете и библията като сте вярващи християни, но няма да сте очаровани от нея.
17
1
 
2
 
! Отговори
Демокрация преди 8 години
До Анонимен 22Още по зле. Щом правилните концерни сучат, другото е без значение.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да нямат пртрол бре? Нигерия е една от най-богатите на петрол Африкански държави. Аз лино работя в рафинерията на TOTAL в Калабар, Крос ривър провинция, Нигерия. Незнам за Боко Харам за тях само по телевизията гледаме и тук. По-опасни са бандите с които е бъкано тук
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не съм разбивач, от тяхната култура.Но доколкото знам арабският език е много богат на думи и "корана " също използва много голям брой думи .Не всеки от тях може да разбере съдържанието на корана и затова е лесно създаване на радикалния ислям.Просто защото последните не четат корана а слушат разбиранията на някой за корана.
14
6
 
18
 
! Отговори
Демокрация преди 8 години
Къде са САЩ, за да им "помагнат"?А да, там няма достатъчно петрол.
13
4
 
35
 
! Отговори
здравейте овце преди 8 години
Единствената истинска религия е християнството и то светите Евангвлия. Христос нашия Бог искаше да изгони еврейските мошенници,сребролюбци от обществата. Евреите видяха ,че християнството се разпространява и измислиха мохамеданството. Наеха Мохамед да бъде фалшив пророк,написаха му Корана и ги противопоставиха на многолюдните християни.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но най податливи към изкривени разбирания са исляма.Навремето така е било с християнството при кръстоносните походи било много важно да нямат народа достъп до библията
11
4
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Радикален Ислям не четат "корана" а изпълняват заповеди(религиозни разбирания на някой за правосъдие, не на "корана")
10
5
 
5
 
! Отговори
без омраза преди 8 години
ислямистите,християните и будистите имат реални техни пратеници от бога им//христитос,ьуда, мохамед/ а юдаизма имат мойсей /но като легнда а не жив човек.само христос и буда не сампропвядвали омраза към дуговерците/даже христос -обич към тях/ .
9
1
 
20
 
! Отговори
деди Бойко преди 8 години
21 век. Мирната религия ислям.
8
1
 
11
 
! Отговори
честит преди 8 години
Днес. БГ е единствения форум в света като и думата ч.ума се цензорира. Абе ДНЕС-аджиите американските фондации толкова ли много пари ви налеха бре?