Тройна експлозия уби най-малко 45 души в Сирия

"Ислямска държава" пое отговорност за кървавия ад
31 яну 2016 15:46,
7
Тройна експлозия уби най-малко 45 души в Сирия
Снимка: архив, Ройтерс

Най-малко 45 души загинаха, а 110 бяха ранени при тройна експлозия близо до шиитската джамия Сайеда Зейнаб южно от сирийската столица Дамаск, предаде Франс прес, позовавайки се на сирийската държавна информационна агенция САНА.

По-рано сирийската агенция съобщи за 30 загинали при три експлозии, предизвикани от кола бомба и двама камикадзета, посочва АФП.

Позовавайки се на съобщение на вътрешното министерство, Ройтерс и ТАСС по-рано съобщиха за 30 загинали и около 40 ранени при двоен терористичен акт, извършен от от атентатори самоубийци в предградие на Дамаск.

Според двете агенции двама атентатори се самовзривили в интервал от няколко минути в южния столичен квартал Сайеда Зейнаб, населен предимно с мюсюлмани шиити. Това станало пред мавзолея на почитаната от шиитите внучка на пророка Мохамед, чието име носи кварталът, и е място за поклонение на шиити от Иран, Ливан и други страни от ислямския свят. Държавната телевизия показа кадри от мястото, на които се виждат горящи сгради и потрошени автомобили.

Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за двойния терористичен акт, съобщи телевизионният канал "Ал Джазира", цитиран от ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА ЛИ ДА ИМА АЗ СЪМ СИРИЯ ИЛИ АЗ СЪМ ДАМАСК, ДРАГИ ПЛАТЕНИ ПРОДУКТИ ,