Турските ВВС – "в пълна готовност за всичко"

В турските авиобази е обявена оранжева степен на тревога
31 яну 2016 11:30,
521
Турските ВВС – "в пълна готовност за всичко"
Снимка: Reuters

Повишена, "оранжева“ степен на тревога, беше обявена в авиобазите на военновъздушните сили на Турция. Това съобщи Anadolu Agency, цитирана от "Фокус".

Още по темата
Според военни източници повишеното ниво на тревога във въздушните бази предполага "пълна готовност за всичко и незабавен отговор на пилотите в случай на заплаха, без да е необходимо съгласуване с командването.

Напрежението в Турция отново се повиши след информация за ново навлизане на руски боен самолет във въздушното пространство на страната.

Москва отрече информацията, но НАТО я потвърди.

Алиансът призова Русия да вземе мерки, а турският президент Реджеп Ердоган покани Владимир Путин на разговори. Руският президент обаче засега не е отговорил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ново навлизане на руски боен самолет във въздушното пространство на страната" първото доказаха ли го, или маий не беше в турция а около границата?
261
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До бг 328Да Колега така е Турците имат добра армия, Но и нямат. От как е на власт Ердоган тече процес по всякакви поводи армейски офицери обучавани в САЩ да се пенсионират/освобождават от Армията. Армията преди време няколко пъти спираше Ислямистки политици с преврати. За това Ердоган се грижи за бизнеса и подменя Армията До сегаСега остана да се грижи само за излямизъма. Скара се с Израел, След това Сирия, Армения и Гърция не ги споменавам, ЕС с МИГРАНТИТЕ и накрая и РФ. Останахме му ние само
260
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както е тръгнало, след 20-30 г. ще четем как е станал прадядо - пак на същия пост...Ай със здраве.
259
20
 
8
 
! Отговори
бг преди 8 години
До БобиТурската армия векове наред е била първата военна сила в Европа, като немския Вермахт от първите 2 години на Втората световна. А Ердоган е 100 пъти по-добър държавник и политик от нашите български взети заедно.
258
8
 
20
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До бг 322Ердоган освен да плямпа и *** нищо няма да направи. Ето ти фактиРашките до инцидента не споменаваха в едно изречение Турция, Краден Петрол и ИД - тоест Знаем ви и докато не ни се бъркате в Сирия уважаваме бизнеса ви. Досега щяха да пътуват цистерните.Турците ПРЕДНАМЕРЕНО свалят Руския самолет - На Технически Военен Език се нарича ВЪЗДУШНА ЗАСАДА Любим метод на Виетнамските пилоти срещу САЩ самолети 1960-73гДоказателства за нарушение и преди и сега НИКАКВИ и няма да дадат
257
1
 
9
 
! Отговори
много си прав! преди 8 години
До Анонимен 321Сега сме по бели *** така да се каже. Разоръжени и беззащитни. Само който не иска, той няма да ни прегази за 2-3 дни.
256
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да я видим тази готовност :) С-400 са ги прицелили много добре. Да не говоря, че руските самолети вече очакват да бъдат атакувани и имат ракети въздух-въздух. Тези летящи чайници Ф-16 ще изпадат като зрели круши. НАТО няма да ги спаси и Местан го няма да ги подкрепи с декларация.
255
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 321Опорно Клечко Лозунгов ЗдравейТ-55Б Подарихме на Македония(първи руски танк с уреди за нощно виждане от далечната 1957 ако не бъркам)Сърбите Ползват нашия полигон Шабла за да стрелят с КУБ и С-125М като си носят само ракетите. Там стреля и НАШИЯ С-300
254
29
 
8
 
! Отговори
бг преди 8 години
Тоя път турците ще бият здраво руснаците, ако се стигне до военен конфликт между тях. В първите руско-турски войни руснаците са ядяли голям пердах от турците, които са страхотни войници. Храбри и смели, бият се като лъвове.
253
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби мето момче с 300 го продадохме на Сърбия нямаме танковете са ни в Македония ама сме в НАТО .......
252
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ 319С-200 в среден Балкан и обсег 240км покрива цяла БГ на Големи и средни височини С-300 пази СофияС-125М пазят по-малките важни градове и обекти като АЕЦ и МарицитеНо между тях има пролуки които се запълват от Миг-29
251
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До боби за двата умрели мига на Сталин от кръщенето ли говориш......
250
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 315Айде Опорно Точков Лозунгов ЗдравейКато спрат МиГ-29 да летят ще имаме ограничени възможности а до тогава ще се справим някак си. Обсъждали сме го това вече тук във форума.
249
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само драскачи ей всеки да си гледа паницата......щото България и македонски самолет не може да свали няма с какво....
248
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турските ВВС "в пълна готовност за всичко" - и за заличаване ли?
247
3
 
2
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: 307Истанбул ей го къде е - на един хвърлей. Ще ни огрее и нас, това ли имаш предвид?
246
6
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ей, тоя сталинист от КГБ ще разпали световен конфликт!
245
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой ще ги напада? С кого се канят да воюват турците? Малко ли свои избиват в Диарбекир, че и навън в Сирия, в Ирак? Ще вършат черната работа и ще вадят кестените от огъня заради чужди интереси, понеже Ердоган се мисли за Александър Македонски! И е толкова добър политик, че вътре в страната му ври и кипи.
244
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Ердоган намери време да се ежи, баш когато в Кремъл няма да му обърнат и нула внимание. Точно сега Пунин млати по главата Сурков с един налъм, независимо че сурия още преди 6 месеца каза на всички руснаци, дето ги няма в Донбас, скоропостижно да се измитат, щото има вече друго поприще. Аме те "идейни" не слушат и ето какво стана. При укрите настана хуманитарна катастрофа, свършиха всички семки и пуканки и нета им засмърдя целия на фъстъци!
243
3
 
8
 
! Отговори
Минко преди 8 години
Скоро ще имаме второ слънце над Истамбул.