Кадиров постави мишена върху лика на опозиционера Касянов

Чеченският лидер качи видео със застрашителен коментар
1 фев 2016 13:22, Елка Василева
14
Кадиров постави мишена върху лика на опозиционера Касянов
Кадър: YouTube

Чеченският лидер Рамзан Кадиров качи на страницата си в Инстаграм видеоклип, на който се прицелва с оръжие в образа на руския опозиционер Михаил Касянов. Върху лицето на Касянов е наложен филтър-мишена за прицелване със снайпер, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

"Касянов пристигна в Страсбург да търси пари за руската опозиция. Който не е разбрал, ще разбере", се казва застрашително в коментар към видеото.

Съратникът на Касянов от руската партия Парнас" Иля Яшин определи публикацията като директна заплаха за убийство.

В средата на януари Кадиров характеризира руската несистемна опозиция като "врагове на народа", които се опитват да разклатят политическата система в страната, отбелязва Би Би Си. Нейните представители според мнението на чеченския политик трябва да бъдат съдени за "подривна дейност".

Изявленията на Кадиров предизвикаха бурна критика от страна на правозащитници и опозиционери. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обаче предложи да не се нагнетява напрежение около изявленията на чеченския лидер. Според Песков "казаното трябва да се прочете спокойно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
соло преди 8 години
Чеченците ще бъдат "привлечени" от *** и рауснаците, точно никога!От над 200 години империята ги мачка, както си иска, и само чакат момента да се отцепят.При тези обстоятелства, няма да е далече.
9
0
 
6
 
! Отговори
К и К преди 8 години
Дай на чеченеца калашник и кауза.
8
6
 
16
 
! Отговори
ФСБ преди 8 години
Факт е, че чеченците станаха съмишленици на Кадиров, а от там и на Русия, каквито винаги са били. Путин спечели чеченците.А вие си лайте на воля...
7
11
 
5
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
кадиров отявления терорист най-върлият подръжник на др.Путин и изпълнител на мокри поръчки!Е срещу 5млр.$годишно!!фанатик който до вчера се биеше с/уневерниците от Москва.Другари ето това представлява вашият идеал:Комунисти плюс продажни фанатици е равно на Демокрацията на Путин.Аллах Акбар както казва В.В.Путин.БОГ да ви е на помощ!!!!!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той пък един опозиционер ,да си обършеш з_дника с него . като Немцо-0,7 процента одобрение . Ако не бяхя е_реи никой нямяше дя чуе за тях.
5
9
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Ако в Русия някой опозиционер качи подобно видео с лика на Путин, Песков дали ще го "прочете спокойно"?
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PUTIN I KADIROV teroristi,KADIROV predi imashe klip kak igrae topka s otrqzani glavi na ruski voynici,sega sa purva drujka s PUTIN
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Несистемната опозиция или "враговете на народа" се опитват да разклатят политическата система в Русия и да направят подобен на киевския майдан-преврат по време на тазгодишните парламентарни избори, но пехотинецът на Путин е на своя пост и няма да позволи.
2
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Кадиров не е у ред с главния мозък и не е зле да бъде отстрелян. Просто е вреден за Русия и това го знаят всички.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека тренировка за загряване. Май си е за страх.