Сирийската опозиция: Русия създава "нов Хитлер"

Преговорите за мир в Сирия официално започнаха
1 фев 2016 22:53,
196
Сирийската опозиция: Русия създава "нов Хитлер"
Снимка: БТА

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура призова световните сили да работят за начало на дискусия за примирие в Сирия и отбеляза, че това не е негова задача, предаде Ройтерс.

Де Мистура обяви тази вечер официалното начало на преговорите за мир в Сирия.

"Женевските дискусии официално започнаха", повтори той няколко пъти след двучасова среща с делегацията на сирийската опозиция, посочва Франс прес.

Получихме много положителни послания от специалния пратеник на ООН. Утре той ще се срещне с делегацията на режима, а ние ще очакваме нейния отговор, каза говорителят на опозиционния Върховен комитет за преговори Салем ал Муслад.

Де Мистура планира да се срещне утре с правителствената делегация и опозицията отново, за да се навлезе по-дълбоко в дискутираните теми.

Емисарят на ООН заяви, че сирийският народ заслужава да види подобряване на положението на място.

Де Мистура каза, че очаква Международната група за подкрепа на Сирия, която включва поддръжници както на правителството, така и на опозицията, "да се събере в най-скоро време, за да гарантира, че онова, което правим, има международна подкрепа", предаде ДПА.

В междусирийските преговори ще участват всички, които присъстват на тях и този въпрос не е от компетенцията на посредника, заяви Стафан де Мистура, цитиран от ТАСС, в отговор на въпрос как е станало възможно в делегацията на опозицията да влезе представителят на смятаната от Русия за терористична организация "Джаиш ал Ислам" Мохамед Алуш.

"На този етап съм посредник, преговарящ. Не обсъждам хората, които виждам пред себе си. Това, което обсъждам, е това, които те ми казват, дали ще допринесат с нещо за сирийския народ. Поради това не съм обсъждал кой представлява правителството или кой представлява опозицията", каза емисарят на ООН.

Сирийската опозиция обвини Москва, че иска "да създаде нов Хитлер", като продължава да подкрепя президента Башар Асад.

"Руският режим иска да създаде нов Хитлер, в Сирия страдаме от един Хитлер", заяви пред журналисти говорителят на Върховния комитет за преговори след срещата с Де Мистура.

Двама висши представители на Държавния департамент на САЩ, Ан Патерсън и Майкъл Ратни, заявиха през руския заместник-външен министър Генадий Гатилов в Женева, че Москва трябва да направи повече за подпомагане на достъпа на хуманитарна помощ в Сирия, съобщи американски представител, цитиран от Ройтерс.

Помощник-държавният секретар Патерсън изтъкна необходимостта да се работи за политически преход, както изисква резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН, и призова Русия да използва влиянието си върху режима на Асад, за да настоява за пълен хуманитарен достъп до всички сирийци в нужда, каза представителят и допълни, че двете страни са се разбрали да поддържат тесен контакт във връзка със Сирия, докато текат преговорите с посредничеството на ООН.

Сирийските правителствени войски завзеха селището Тал Джебин, с което вече могат да обстрелват пътя за доставки на бунтовниците между Алепо и турската граница, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен175 на мързеливи френски *** кой ли вярва
93
0
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Като Сирийска опозиция се представят джихадисти главорези ! Никакъв Хитлер , просто Сирииската пролет , целяща огробването на Сириската нация не се състоя ! Садам е на път да унищожи напълно терористите от ИДИЛ подкрепяни от чичо Сам ! Да де ама и тои избяга и ги изостави ! С терористи не бива да се преговаря, те трябва да се унищожават !
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте новия френски филм за Украйна- ще имате много изненади на Майдан и Одеса! Вижте!
91
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога терористите от ислямска държава станаха опозиция?.
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 160 листа е дълъг садамчо хюсеинов Слободан Милошевич муамар кадафи Янукович следва Башар Ал Асад син втори след него плюнкин но последния и най опасния ще е севернокорейскя джуджек, и знаете ли защо? Защото дебелото корейско джудже няма деца в Ню Йорк или Холандия какво руския президент или външен министър, от северна корея никой не е избягал
89
15
 
3
 
! Отговори
кратко точно и ясно преди 8 години
Руският президент Владимир Путин подкопава международните усилия за слагане на край на сирийската гражданска война, като бомбардира противници на"Ислямска държава" в опит да помогне на Башар Асад. Това заяви британският външен министър Филип Хамънд, цитиран от "Ройтерс...всичко останало са приказки за пенсионерите пред блока
88
1
 
6
 
! Отговори
Аджеми огланъ преди 8 години
До АнонименА Сорос и Хюсеин Обама кога ?
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusДнес да почерпят Странджата, Шопа и подобните леви резби.
86
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 165Да така е УКРАИНЦИТЕ СА ВИСШАТА РАСА. Рускоезичните и останалите БАЛАМИ трябва да ГОВОРЯТ НА УКРАИНСКИ, Не ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАТ. Руснаците са ни ВРАГОВЕ(независимо че имаме кръвна връзка от векове ...) Те трябва да се премахнат от Украйна. Руснаците са виновни за всичко, включително че ние не искаме на тях да продаваме и за това си фалирахме икономиката като спряхме най-големия си пазар. "Слава на Украйна, Слава"
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя сирийска опозиция-ИД ли се оплакват от руснаците?Превзеха Европа без бой,изтрепаха хиляди хора,а сега се и жалват.Ако целия свят се беше съюзил одавна да са унищожени,а не да се разчита единствено на руснаците.Американците разбутаха много държави и единствения резултат е хиляди жертви и хаос.
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 161,165,164,160,156 хохлите - отново истерия, нали?
83
7
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Чета новините и форума и се чудя да плача ли да се смея ли?ФАШИЗЪМ и ФАШИСТИ е имало само в Италия при режима на Мусолини. Фашист след 1943 капитулацията на Италия става нарицателно на ВРАГ.Фашиската идеология проповядва НИЗШИТЕ РАСИ да РАБОТЯТ ЗА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ВИСШАТА РАСА, КАТО ОСВОБОЖДАВАТ И ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО ЗА ВИСШАТА РАСА.И за АСАД и за ПУТИН не важи това в Сирия и РФ Кои от Всички племена и народности са Висши и Кои Низши?
82
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 164Проблема е в платенитете руски слуги, които ще плащат за предателството си.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо и Шопа напишат нещо и....веднага - тряяяс - 30-40 минуса. И само един-два плюса които си слагат сами. Не се ли усещат тия хора, че проблемът е в техните телевизори.
80
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 145Баща ти е руски пидорас а *** русская стерва.
79
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Путин е Асад са пътници, но първи ще си отиде Башар а след него Вовка.
78
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сорос.днес е прес-аташето на терористите от ДАЕШ
77
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 8 години
"Дрън , дрън та пляс"
76
2
 
30
 
! Отговори
aaa преди 8 години
Законното правителство на Сирия наричаме "режим" ,а бандитите спонсорирани от задокеанските "демократи" ,опозиция.А платените "демократични" *** и няколко зомбирани от пропагандата граждани ръкопляскат.Картинка за чудо и приказ.
75
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен150Сега е модерно да се плюе Ленин, а да се защитава Сталин. Тон даде Жужи. И понеже русифилите сте крайно неграмотни ще ти кажа, че храма "Христос Спасител" в Москва е разрушен на 5 декември 1931 г. когато Ленин отдавна лежи в мавзолея а Троцки не е в СССР.