Сирийската опозиция: Русия създава "нов Хитлер"

Преговорите за мир в Сирия официално започнаха
1 фев 2016 22:53,
196
Сирийската опозиция: Русия създава "нов Хитлер"
Снимка: БТА

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура призова световните сили да работят за начало на дискусия за примирие в Сирия и отбеляза, че това не е негова задача, предаде Ройтерс.

Де Мистура обяви тази вечер официалното начало на преговорите за мир в Сирия.

"Женевските дискусии официално започнаха", повтори той няколко пъти след двучасова среща с делегацията на сирийската опозиция, посочва Франс прес.

Получихме много положителни послания от специалния пратеник на ООН. Утре той ще се срещне с делегацията на режима, а ние ще очакваме нейния отговор, каза говорителят на опозиционния Върховен комитет за преговори Салем ал Муслад.

Де Мистура планира да се срещне утре с правителствената делегация и опозицията отново, за да се навлезе по-дълбоко в дискутираните теми.

Емисарят на ООН заяви, че сирийският народ заслужава да види подобряване на положението на място.

Де Мистура каза, че очаква Международната група за подкрепа на Сирия, която включва поддръжници както на правителството, така и на опозицията, "да се събере в най-скоро време, за да гарантира, че онова, което правим, има международна подкрепа", предаде ДПА.

В междусирийските преговори ще участват всички, които присъстват на тях и този въпрос не е от компетенцията на посредника, заяви Стафан де Мистура, цитиран от ТАСС, в отговор на въпрос как е станало възможно в делегацията на опозицията да влезе представителят на смятаната от Русия за терористична организация "Джаиш ал Ислам" Мохамед Алуш.

"На този етап съм посредник, преговарящ. Не обсъждам хората, които виждам пред себе си. Това, което обсъждам, е това, които те ми казват, дали ще допринесат с нещо за сирийския народ. Поради това не съм обсъждал кой представлява правителството или кой представлява опозицията", каза емисарят на ООН.

Сирийската опозиция обвини Москва, че иска "да създаде нов Хитлер", като продължава да подкрепя президента Башар Асад.

"Руският режим иска да създаде нов Хитлер, в Сирия страдаме от един Хитлер", заяви пред журналисти говорителят на Върховния комитет за преговори след срещата с Де Мистура.

Двама висши представители на Държавния департамент на САЩ, Ан Патерсън и Майкъл Ратни, заявиха през руския заместник-външен министър Генадий Гатилов в Женева, че Москва трябва да направи повече за подпомагане на достъпа на хуманитарна помощ в Сирия, съобщи американски представител, цитиран от Ройтерс.

Помощник-държавният секретар Патерсън изтъкна необходимостта да се работи за политически преход, както изисква резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН, и призова Русия да използва влиянието си върху режима на Асад, за да настоява за пълен хуманитарен достъп до всички сирийци в нужда, каза представителят и допълни, че двете страни са се разбрали да поддържат тесен контакт във връзка със Сирия, докато текат преговорите с посредничеството на ООН.

Сирийските правителствени войски завзеха селището Тал Джебин, с което вече могат да обстрелват пътя за доставки на бунтовниците между Алепо и турската граница, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
16
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
Фолщурма на главния фашага Путин от същества с българско гражданство геройски защитава делото на кремълския фюрер.
73
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя държава е щастлив след намесата на САЩ? Навсякъде- само война, глад и смърт.
72
4
 
25
 
! Отговори
New преди 8 години
Новият Хитлер в Европа е Меркел.
71
3
 
17
 
! Отговори
PD преди 8 години
"Нов Хитлер" може да се създаде само в Европа, поради факта, че за да повториш един експеримент трябват почти същите условия. И проекта е в ход. Пак там. А останалото е лай на кучетата
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"То и тов. Сталин е завършил семинария, ама колко църкви разруши или превърна в обори и колко попове разстреля!"------------Манипулираш неосведомените читатели. Църкви са рушили, попове са разстрелвали и са ги давели под леда по времето на преврата тн революция 1917 г и последвалата гражданска война и империалистическа интервенция. И са го правили главно Ленин и Троцки. Главно Троцки.
69
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре Хитлер отколкото талибан .
68
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия които разтреляха падащия с паршут ли са опозиция !
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре нов Хитлер отколкото Европа да е ХАЛИФАТ и жените да ги насилват някакви ***
66
2
 
11
 
! Отговори
до 150 преди 8 години
Какъв "задълбочен" анализ!. Извинете за въпроса, да не ви е помагала в анализирането Рада Дълбоката?.
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво падение за европа. Притисната от сащ да преговаря с терористи от ислямска държава за подялба на независима сирия. Е!. Доживяхме и това.
64
1
 
18
 
! Отговори
Ха пха ха преди 8 години
Ха, пха ха. Едни формени фашисти, наричани сирийска опозиция, бандюги и терористи, ще дават определения и ще лепят етикети кое е нов Хитлер, докато те самите и техният спонсор са новите хитлеристи на 100 степен.
63
0
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 8 години
Честит празник нежен другарю.
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Антисоросоидтова в комсомолска правда ли го пише?
61
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги соросоидчета и розови евро гейчета.Фактите са следните-повече от две години така наречената коалиция от 60 държави начело със ФАЩ водиха героична битка с ИД. В резултат на това ИД завладя 70% от територията на Сирия ,а също така и голяма територия от Иран.Сега само за няколко месеца с помоща на Русия сирийската армия си завзе важни градове изапочна всекидневно да изтласква ИД за ужас на САЩ и Турция.За това сега измислят разни конференции на които канят хора ,които ядаха живи сърца
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен (110)......Не знаех в Русия да има русофоби.............Не знаел горкият. Русия е пълна с *** - грантояди, които Рамзан Кадиров наскоро нарече врагове на народа. Русофоби са, защото 99% от тях не са руснаци. Като пример - Познер.
59
0
 
7
 
! Отговори
До Шоп преди 8 години
Шопе,Русия едва вчера изпрати в Сирия новия си бомбардировач да го изпробва в бойна обстановка.Иначе в Сирия руснаците мятат ракети и бомби ,на които срока за съхранение изтича и трябва да трошат една камари пари да ги унищожават.Това е скъпо и опасно занимание.Виж в България колко народ загина да утилизира стари боеприпаси.Там хем изхвърлят старите ,хем си пробват новите боеприпаси.А какво ще стане Със Сирия е ясно ,ако САЩ и Турция не се намесят със сухопътна армия.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички п р о *** н и демократични медии постепенно наложиха идеята за "бунтовниците", " умерената опозиция" лека полека изчезва, ИДИЛ изобщо не съществуват, остава само диктатора Асад и лошата Русия. Същите тези бунтовници и умерени опозиционери вилнеят из Европа. Ще ви питам п о с е р к о в ц и , как ще реагирате когато започнат да колят и изнасилват насред София, "европейската столица" на ***. Помнете че полицията и жандармерията ще пази тях, а ще бие и гони Вас!!!
57
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще висни Асад на въжето, не му остава много. Разбира се, ако кремъслкото недоносче не си го скатае под полата като украинското чучуло Янукович.
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До oooНе обиждай Фюрера - става въпрос за ***!
55
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Джаиш ал Ислям" - превежда се буквално "Армията на Исляма", името на тази опозиционна групировка говори достатъчно каква е. Тези същите ядяха човешки сърца. И са поканени на преговорите за мир?!?!