Французин ще лежи в затвора за убийство на котка

Полял я със спирт, после я подпалил и накрая я изхвърлил
2 фев 2016 12:37, Елка Василева
32
Французин ще лежи в затвора за убийство на котка
Снимка: архив, Reuters

Тридесетгодишен безработен французин от югоизточния град Ница беше осъден на две години затвор заради мъчение на котка, предаде Франс прес.

Себастиен Льобра атакувал домашния любимец на приятелката си в нощта на четвъртък срещу петък миналата седмица. Първоначално той поискал приятелката му да му даде мобилния си телефон, за да прегледа от кого е получавала тя съобщения и на кого е звъняла.

Когато жената отказала, Льобра сграбчил 6-годишната й котка и полял я със спирт, после я подпалил и накрая я изхвърлил от седмия етаж на блока, в който двойката живеела. При пристигане на полицията животинката била все още жива, но се наложило ветеринар да я евтаназира.

В съда Льобра твърдеше, че не може да обясни деянието си. Неговото престъпление потресе защитници на правата на животните и десетина организации веднага се обявиха за граждански страни по делото срещу него, приключило с осъдителната присъда.

Същевременно в Испания съд постанови, че ритуал с участието на пуйка не може да се възприема като малтретиране на животно, предаде Франс прес.

Всяка година на 3 февруари в андалуското градче Касалия по повод празника на местния светец Сан Блас от камбанарията на местната църква се хвърля пуйка. След първоначалния стрес пуйката все пак успява да прелети няколко метра и да се подслони на съседен покрив. Там я чакат по-храбри жители на градчето и който от тях я улови пръв, той се смята за най-голям късметлия. Пуйката си остава в края на ритуала жива.

Партията за защита на правата на животните ПАКМА заведе дело срещу този ритуал, след като събра подписите на 50 000 души, но съдия постанови, че няма доказателства, че животното страда по време на ритуала и че хвърлянето на пуйка от висока сграда не може да се приема като малтретиране на животно.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
За всеки случай по-добре котката да подпали отколкото момичето. :X Всякакви ги има!!!
18
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Хахаха - идва краят!
17
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Излиза че му**ав е *** дума, а да кажеме Бойко не е?!
16
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
И нито дума че този "французин" е алжирец, по е *** от Кадафи, но нашите медии не му показват снимката.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България убиват човек и му дават 2 години, но се оказва, че убиеца е болен и му дават 6 месеца условна присъда. Някой даже не ги съдят няма смисъл...
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре той ще измучват жените и децата, непременно. Защо? А защото той е психично болен.
13
4
 
5
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Надявам се душата му да се прероди в котка и него да го запалят ,точно както е постъпил самият той...
12
4
 
3
 
! Отговори
еколог преди 8 години
До ***------Жените на Запад да ги защищава полицията,това не значи,че животните трябва да се оставят без защита.Всички трябва да се защищават едновременно.А това франсе заслужава намазване с катран и запалване-да гори бавно.
11
4
 
3
 
! Отговори
гостенка преди 8 години
мръсен *** да му се върне същото ,което е направил с невинното животинче!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи пуйка може да се хвърля от високо, а котка не! Нали се нарушават правата на котките да летят.
9
8
 
3
 
! Отговори
еколог преди 8 години
До До 12------------------А хората,които мразят животните също трябва да си получат заслуженото,защото те са едни бъдещи престъпници.Колкото и да се увеличават домашните животни те са винаги полезни защото радват и лекуват нормалните хора и не носят обувки,дрехи,не карат коли и за това не унищожават природата.Рано или късно ще трябва да жертваме престъпниците мразещи животните защото ресурсите на земята свършват.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълен ***, малко му е било тази присъда.
7
4
 
4
 
! Отговори
еколог преди 8 години
Живота на един човек струва много ако той не е престъпник.Ако е престъпник като това франсе-няма проблем-може и суха храна за кучета,котки да се произвежда от тях, а защо не суха храна и за тигри,лъвове,ягуари ,рисове,вълци. Разберете-хората стават милиарди,а животните изчезват-престъпниците са една неизползваема биомаса.
6
8
 
7
 
! Отговори
еколог преди 8 години
Две години затвор за такова убийство е много малко.В Щатите има присъди за убийство на котки и кучета по 20 години.По принцип хората са вече 7 милиарда,а животните намаляват,природата загива.Например изчезват такива прекрасни котки като тигрите и лъвовете.Най доброто решение според мен е да се хващат такива хора дето мъчат животните и да се дават за храна на тигри,лъвове,ягуари идруги.Така хем ще се спасят тези прекрасни животинки,хем раждаемоста ще намалее.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Ку чката може и да го е предизвикала, та може и са е заслужаваля тя тази процедура, ама котката по никакъв начин! За убийство на животно от садистични подбуди трябва задължително психиатрично лечение - доживотно!
4
7
 
9
 
! Отговори
Гневен преди 8 години
До Анонимен 3Ти си кирлив, не котката! Котката е невинна животинка, а човекът е из род! Няма невинни хора! На всяка крачка църкви, попове, Господи помилуй грешните, и само отвори новините да видиш кокво се върши от хора! Ид иоте, човекът е единствената г-ад, която убива за удоволствие! Такива като тебе, които не ценят живота на невинна животинка, не ценят и човешкия живот! Такива трябва да бъдат затваряни превантивно до живот!
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами това е - французите са цивилизовани европейци, а испанците - мЯнгасари !
2
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже му е малко. Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните!
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а тука убиваш и после условна.