От Лондон: Руската интервенция засилва ИД на терен

Путин е неразгадаем, заяви британският външен министър
Обновена: 2 фев 2016 22:03 | 2 фев 2016 22:00, Елка Василева
362
От Лондон: Руската интервенция засилва ИД на терен
Филип Хамънд. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин подкопава международните усилия за прекратяване на гражданската война в Сирия, като бомбардира опоненти на "Ислямска държава", заяви британският външен министър Филип Хамънд в интервю за Ройтерс, което даде по време на визита в сирийския бежански лагер Заатари в Йордания.

Руснаците казват: Нека да говорим и после говорят ли, говорят. Проблемът с руснаците е, че докато говорят, те бомбардират и подкрепят Башар Асад, каза Хамънд. За мен източник на постоянна мъка е това, че всичко, което ние правим, се подкопава от руснаците, допълни министърът.

Откакто Русия се намеси в Сирия, малкият поток от хора, които потегляха обратно от тези бежански лагери към Сирия, секна и от Сирия заприижда нов поток от хора заради действията на руснаците, по-специално в Южна Сирия, по границата с Йордания, на няколко километра оттук, посочи Хамънд.

Руснаците казват, че искат да разгромят ДАЕШ, но те не бомбардират ДАЕШ. Те бомбардират умерената опозиция. По-малко от 30 процента от руските удари са срещу мишени на ДАЕШ, каза Хамънд.

Руската интервенция засилва ДАЕШ на терен, тоест постига се точно обратното, на онова, което руснаците твърдят, че искат да постигнат, подчерта министърът.

Хамънд обаче каза, че е трудно да се разбере дали подкрепата на Кремъл за Асад се е променила, защото Владимир Путин е "неразгадаем".

Едно нещо научих, първо докато бях министър на отбраната, а сега като външен министър, и то е, че колкото и да се вглежда в Путин, човек не може да отгатне нищо. Той е напълно неразгадаем, посочи Хамънд.

Той каза, че не мисли, че иранците са били от особена полза за сирийския мирен процес.

Руснаците и иранците са много близки със сирийския режим, а и иранците са най-малкото точно толкова твърдолинейни, колкото руснаците, относно гарантиране на запазването на властта на сирийския режим, каза министърът.

Русия определи обвиненията на Великобритания срещу нея във връзка с конфликта в Сирия като "опасна дезинформация", предаде ТАСС.

Русия смята подобни заявления за опасна дезинформация, каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Говори Москва", пише БТА.


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
4
 
! Отговори
до: 316 преди 2 години
Ти на това освобождение ли му викаш , един Договор не е освобождение , чети тука:

По силата на този международен акт Българското княжество е окупирана от Русия територия в продължение на две години. [15] Окончателните граници на новата българска държава подлежат на определяне от руско-турска комисия, която следва да се води от общите граници, указани в договора.[16] Възстановяването на България е потвърдено с Берлинския договор, като юридически чак до 1908 година Княжество България е трибутар
164
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 309 310
Говорим за България Умнико
Крепостното право по Руските земи започва 1497г до като Александър 2 не ги освобождава окончателно.
Това е почти век след като нас са ни поробили Османската империя.
Крепостно право е имало и на Запад по едно или друго време на историята.
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това хомо да не се обажда, нали половината от ИД са от Лондон
162
3
 
8
 
! Отговори
Прост народ преди 2 години
До Odysseus
Видях за изчисленията ти за 100мил. жертви на комунистите. Бих казал че това някакви смешни цифри приятел, защото от 1милиард жители на планетата след тези 100мил населението е вече 7милярда, а новият световен ред който сега се бори за световно владичество иска да го редуцира до 2милиарда. Тези 5млрд няма да умрат от оръжие а от репресия, глад, болести(психо и физически) и самоизтребване, защото хората вече нямат идея за какво се борят в този живот няма ценности приятел.
161
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 309
Лай,,но навсякьде сие л,,но, не се опитвай да втьлпяваш на някого че едното е в крьгче, другото е в купчина,,,роби, крепостни, под "владичество",,,един гьз,,,и защо постоянно намесвате русия, когато вьпроса за индианците и тяхното унищожаване от цивилизовани европейци е чудовищно,с тях са хранили кучета,защото не са ги смятали за хора
160
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бобър,за да придобиеш представа за свободата на крепостните в освободителката Русия погледни картината на Репин "Бурлаки на Волге". В нея без думи е казано всичко ,може пък на невербално ниво да прозреш нещичко:))))
159
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буби,и сега за да построиш даже дворен кензеф се иска разрешение,според теб още сме роби.Рая е населението в ОИ което подлежи на данъчно облагане.Рая е просто термин и не е обида.Рая в никакъв случай не значи роб.Роб е бил крепостния в Русия по същото време.Освободителите са били повече роби от освобождаваните.Колкото и да се инатиш това е истината.Никой не облага роба с данъци.Всв забравям,че пизнанията ти са колкото собствеността на крепостен в русия,т.е.никакви.
158
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От целия свят, руската намеса в сирия помага на ИДИЛ като бомбардира тези които се бият с ИДИЛ
157
5
 
5
 
! Отговори
До 305 преди 2 години
Той плаща пачки но пачки те са в рубли и стотина пенсионера с внуците си даже не можаха да съберат последния път на прословутия метеж
156
14
 
5
 
! Отговори
Боби хибридсолдата преди 2 години
Хората са казали луд умора няма но в днешните модерни времена на хибридната война е по на място да се каже че руски трол умора няма, а и колкото са и много и на смени и не спи руската атака
155
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти кво искаш. Вьпреки че Путин плаща на Волен пачки, той си позволява само дребни наркозависими дупета, защото не му струват нищо. Те пробват новата дрога дали е опасна или чат пат
154
5
 
12
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До 295 298 300
АноУмници Опорно Клечкови Лозунгови
1930 година случайно на гара Стара загора някякви *** изхвърлят тонове стари хартии. Това се оказва Архива на Високата Порта за Голяма Част от Българските земи. Раждания, Данъци, Съдебни решения и прочие. В този АРХИВ нашето население е наречено РАЯ. В този Архив не се споменава за ПРАВА на Българското население. Има разрешение за еди какаво си като подаяние от Високата Порта - примерно строеж на Училище или Църква.
Според АРХИВА ние сме РОБИ
153
3
 
15
 
! Отговори
WTF преди 2 години
Тук ли си Odyseys? Ти платена от "Америка за България" подлого мизерна!!!
152
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналята пак се издават не подготвени, от Лондон написали ? Ало журналисти защо само от Лондон? Вие на кой свят живеете? Това е мнението на целия свят с изключение на руската педерация и иранските терористи нашите написали от Лондон само?
151
15
 
5
 
! Отговори
До 298 и Боби трола преди 2 години
298 Добре че не сме били 500г под руско иго че щеше да се затрием като Волжка България. По време на руско иго нямахме право на :имот, религия,език,народност,свободна търговия,взривяваха черкви,бяхме концлагер на руснаците и имаше телена ограда да не избягаме на Турция. А ПРЕЗ ТУРСКО: всичко това го имахме и даже повечето църкви са строени през турско та даже сега не можем да ремонтираме....
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лайнофилите се развилняха
149
13
 
3
 
! Отговори
До 288 преди 2 години
След 120 години в учебниците по история ще пише че рускосирийската братска дружба доведе сирия до най разрушената страна на света в която камък върху камък няма останал с изселени милиони и стотици хиляди убити в гражданската война за доживотното оставане на власт на един наследствен диктатор и руските военни бази там
148
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен

288 освобождение на сирия от русия? От кого освобождение? От собствения и народ ли за сметка на руската военна база там и Башар Ал Асад втори ли?
147
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби

Боби руски троле, ясен си ми като капка вода рубличке евтинка, точно вие руските агенти повдигате проблема с турция и то точно сега, какво знаеш ти за робството ма мила руска гимназиййке а? Робите са ги биели с камшика на памука до смърт и като умрат са купували нови по евтино и от животни
146
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До МАНИПУЛАТОРИ 287
Умнико Каква е разликата между РОБ и Поданик? Вземи САЩ преди войната север юг и Османската империя.
РОБ изборни права няма, свобода за придвижване няма, деЮре е виновен по подразбиране, Назначения за управител за 2 години време за областта може да наложи каквото си иска наказание само ако РАЯТА го погледне на криво. Освен това от друга страна същия управник кътка богаташите защото те плащат данъци на Високата порта и дават работа на РАЯТА, Кръвен Данък за Еничерския корпус..