Русия подкопава усилията за спиране на войната в Сирия

От Острова: Путин е неразгадаем
148
Русия подкопава усилията за спиране на войната в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин подкопава международните усилия за прекратяване на гражданската война в Сирия, като бомбардира опоненти на Ислямска държава, заяви британският външен министър Филип Хамънд в интервю за Ройтерс, което даде по време на визита в сирийския бежански лагер Заатари в Йордания.

Руснаците казват: Нека да говорим и после говорят ли, говорят. Проблемът с руснаците е, че докато говорят, те бомбардират и подкрепят Башар Асад, каза Хамънд.

За мен източник на постоянна мъка е това, че всичко, което ние правим, се подкопава от руснаците, допълни министърът.

Откакто Русия се намеси в Сирия, малкият поток от хора, които потегляха обратно от тези бежански лагери към Сирия, секна и от Сирия заприижда нов поток от хора заради действията на руснаците, по-специално в Южна Сирия, по границата с Йордания, на няколко километра оттук, посочи Хамънд.

Руснаците казват, че искат да разгромят ДАЕШ, но те не бомбардират ДАЕШ. Те бомбардират умерената опозиция. По-малко от 30 процента от руските удари са срещу мишени на ДАЕШ, каза Хамънд.

Руската интервенция засилва ДАЕШ на терен, тоест постига се точно обратното, на онова, което руснаците твърдят, че искат да постигнат, подчерта министърът.

Хамънд обаче каза, че е трудно да се разбере дали подкрепата на Кремъл за Асад се е променила, защото Владимир Путин е "неразгадаем".

Едно нещо научих, първо докато бях министър на отбраната, а сега като външен министър, и то е, че колкото и да се вглежда в Путин, човек не може да отгатне нищо. Той е напълно неразгадаем, посочи Хамънд.

Той каза, че не мисли, че иранците са били от особена полза за сирийския мирен процес.

Руснаците и иранците са много близки със сирийския режим, а и иранците са най-малкото точно толкова твърдолинейни, колкото руснаците, относно гарантиране на запазването на властта на сирийския режим, каза министърът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: РусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
37
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
По скоро Русия подкопава интересите на САЩ, които целят задълбочаването на конфликти по цял свят. Експанзията е от запад на изток, а не обратното.
31
17
 
15
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
E как да не е неразгадаем, като е болен от аутизъм!?! Това все едно с луд човек да тръгнеш работа да вършеш, всеки един момент аутиста и лудия може да си измени позицията. Добре поне, че стана ясно на всички, че всъщност болното джудже изобщо не е в Близкият Изток да се бори с ИД, а е там само да закрепи позициите на диктатора Асад
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A ZASHTO PUTIN NE TRIABVA DA BOMBARDIRA PROTIVNIZITE NA ASAD?ASAD E ZAKONNO IZBRANIAT PREZIDENT NA SIRIA.I ROSEN PLEVNALIEV E KOMUNIST,NO E ZAKONNO IZBRAN.
29
0
 
28
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Неадекватни глупости отново.Също като филма за "корумпирания Путин".Бих посъветвала ПР-екипа на Путин да направи филм-отговор за западната експлоатация в чужди държави, как например се добиват скъпоценните камъни и лукса за Запада и за сравнение как Русия добива своите богатства при Путин.Между другото, тази идея ми дадоха самите американци с "Кървав диамант"...
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Той е напълно неразгадаем" каза Хамънд за Путин. Е това много ме кефи !
27
1
 
22
 
! Отговори
я кажи всичко бе преди 8 години
До Анонимен.......43...май нещо премълчаваш,че и сега продаваме оръжия--само че на брадати главорези-----под покровителството на САЩ
26
1
 
30
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
В Сирия има САМО един човек в опозицията-и той живее в Лондон--всичко друго е главорези.....
25
1
 
34
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 8 години
Вчера във Европа ревяха,че джихадистите се преобличали и бягали в европейско--а днес пищят против Путин...Явно много ги боли запада за изгубените пари -вложени в ИД.....
24
0
 
24
 
! Отговори
rumen72 преди 8 години
До Анонименщо,бе ФАЩ и ингилизите да не би да са стояли със скръстени ръце, и те продаваха даже пове4е от страните от изто4ния блок.
23
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До защо неАз съм БЪЛГАРИН и пиша на български, а ти си долен комунист русофил, затово пиши на комунистически!!!Руския език е за ползване от дворяните, които твоите комунисти избиха, както и царското семейство!!!!Затова мълчете и си измислете комуниситчески език и писменост и си пишете на тях!!!!
22
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че какво е толкова неразгадаемо в поведението императора.Сирия е руска военна база, която не искат да загубят, защото чрез нея подпират отдолу Турция, а с Крим - отгоре . Загубата на Украйна доведе Кремъл до умопомрачение, не им стигаше загубата на соц-блока. Сума неразгадаеми неща р'ииш.
21
1
 
27
 
! Отговори
rumen72 преди 8 години
До OdysseusАлооо, Минджев, ОРЪЖИЕ, ПАРИ, КОНТРИ, това нещо да ти познато. аре отвай на Козяк да питаш за какво става на въпрос.
20
0
 
22
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 11О боже от къде тоя кураж.Нали трябва да има разрешение от НАТО, а то и Иранците само това чакат да сдъвчат някой турчин.
19
4
 
21
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Не ми обръщайте внимани какво пиша. Не съм си изпил още хапчетата. Путин е пич, само ме карат така да го черня. Нямам други приходи - нали разбирате!
18
1
 
25
 
! Отговори
SS преди 8 години
Удри Путин.Никви преговори, хвъргат пушките, свалят си гащите и се нагъзват.Никаква умерена опозиция това са терористи в Украйна хора като тях ги наричат терористи сепаратисти и се води АТО.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За мен източник на постоянна мъка е това, че всичко, което ние правим, се подкопава от руснаците, допълни министърът." И каво правят? Прекратяват многогодишна война и вие не сте поканени като победители, мъка, мъка...
16
0
 
34
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Преди много години Сталин е казал, че щом западните пpaсета ***, значи Русия е на прав път, в момента същото важи с пълна сила.
15
0
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
"За мен източник на постоянна мъка е това, че всичко, което ние правим, се подкопава от руснаците, допълни министърът."Ъъъъ, и какво точно правите, ако смея да попитам ?!?
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Владимир Путин е "неразгадаем". - то запада не разбира истината, нали са свикнали все да лъжат,затова им е трудно!
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия като до месеци изтрепе повечето терористи - и край на усилията на запада да прави война!Наистина е трвожно :)