Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!

Премиерът се срещна със сънародниците ни в британската столица
Обновена: 4 фев 2016 14:00 | 4 фев 2016 13:07, Елка Василева
322
Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Спешното временно затваряне на външните граници на Европейския съюз ще помогне за решаване на мигрантската криза, заяви на среща с българи в Лондон премиерът Бойко Борисов.

Той, министрите на външните работи Даниел Митов и на правосъдието Екатерина Захариева имаха специална среща в посолството в Лондон с българи, живеещи във Великобритания, предаде БНТ.

Бързото въвеждане на електронно правителство, референдумът за Европейския съюз във Великобритания, идеята на премиера Дейвид Камерън за орязване достъпа на европейци до социални плащания бяха част от темите, по които присъстващите българи искаха да чуят мнението на премиера. Интерес предизвика темата за невижданата мигрантска криза в Европа и имаше въпрос какво предлага България за решаването й.

"Нашето предложение и това, което сме се разбрали като политика да водим, е да не се търси решение за една или друга страна. Това, което правят седем страни в Европа, да се заграждат, това не е решение. Напротив, това е отстъпление от най-важните ценности, които е придобил Европейският съюз", отговори Борисов.

Още по темата

По други теми премиерът обеща до 2018 година да бъде завършено електронното правителство, за да може административното обслужване на българите в чужбина да става бързо и евтино.

Външният министър Даниел Митов обясни, че преговорите с Великобритания по много въпроси, включително социалните плащания, сега започват.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева пък представи плана за изпълняване препоръките на Европейската комисия от мониторинговия доклад.

В началото на срещата жена прочете от тефтерче предварително написана петминутна реч, в която обвини премиера за спирането на "Южен поток" и за причинени от това загуби.

Въпреки бурното недоволство на присъстващите в залата жената продължи да пречи на срещата. Борисов не се смути и помоли жената да не чете, тъй като той също не чете отговорите си.

"Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета", каза Борисов.

Борисов, Митов и Захариева са в Лондон за участие в глобална конференция в помощ на пострадалите от конфликта в Сирия. Във вторник вечерта по време на официалния прием за ръководителите на делегациите премиерът е успял да разговаря с американския държавен секретар Джон Кери, с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и с британския си колега Дейвид Камерън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
8
 
! Отговори
vse edno: преди 8 години
До от Сащ: А Вашето мнение, господине/госпожо е още по-маловажно. Даже и не дочетох поста Ви докрая.....Приятен ден/нощ!
161
13
 
10
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Чюгуни, освободих се малко и ви започвам. Нито ще спрем да се събираме с групи на други "българи", които са американци. Нито ще спрем да ви оплюваме , докато не разберете че вашето мижаво мнение не означава нищо за останалия свят. Вие не трябва да се обаждате, защото сте абсолютни миджитурки които са по-малко от афганистанци и сирийци прииждащи от четвъртия свят. Вие сте петия свят !
160
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много отворени студентьорете, защото пипат от бюджетните заплати на мама и тати. Бойко, храни кучетата, за да те лаят. Нали тя знаеш тази приказка. Аз бих немедлено им спряло папото!
159
2
 
12
 
! Отговори
Bissiiioo преди 8 години
АлобокоКолко е 5*7
158
28
 
17
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Тези които са напуснали страната, мразят я, но си пазят гражданството , тичат на зъболекар в гадната България, купуват стоки от българските магазини, висят в български сайтове , не се интегрират, живеят на групи с други българи. Ами щом я мразите станете истински граждани на страната в която пребивавате, интегрирайте се, четете местни сайтове, откажете се от българските си паспорти.
157
37
 
12
 
! Отговори
Смарти преди 8 години
Тази дребна и злобна женица от Пловдив какви ги дири в Лондон като е една комунистическа ***?Задавала *** въпроси , чела и сричала , обиждала и провокирала и сама се е изложила. На всичко отгоре се тупа в гърдите във ФБ:" ***, булгааааар ". Тук коментарите са написани от един човек, използва едни и същи определения и стил.Много ограничен мозък.
156
6
 
52
 
! Отговори
Елкееее преди 8 години
Стига сте лъгали, Интернет се напълни с клипове от срещата, българите са изключително критични, а Борисов и министрите му са си глътнали граматиката. И не една българка, а всички българи са го подигравали, това се случва за първи път на български министър председател ! *** !
155
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Borisov si e gubil vremeto s takiva sreshti.
154
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дори малките деца знаят, че няма по-гнуснa сгaн от проруската.
153
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
проруските пoсерковци напъплиха форума. ДГД нещастници!
152
19
 
13
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Айде айде поне си казва нещата "Право куме в очи"! Не е като другите, дето се офлянкват и говорят само заучени фрази как всичко е много розово и готино! Като не искате да ви управлява "Мутрата", на следващите избори идете да гласувате, а не пред телевизора на салата и ракия! Айде писна ми от оплаквачки! Който не е гласувал, да не се оплаква сега, че е зле!!!
151
2
 
19
 
! Отговори
Fury преди 8 години
Нагло парче
150
6
 
18
 
! Отговори
az преди 8 години
Tipi4no po selski tikvata otnovo ne ni razo4arova s tupotata si
149
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета", каза Борисов. - и какво е отговорил великия повелител , ако не е тайна !?
148
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макар и далеч от България, българите задават своите логични въпроси и получават нелогични отговори. И дали това е истината по случая.
147
7
 
7
 
! Отговори
бб преди 8 години
До Анонименот къде накъде гласът на България ?ти си изперкал *** !! не ви ли омръзна да теглите каруцата назад вече 25 години ? кога ще се отгипсирате червени ?
146
14
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази българка е гласът на БЪЛГАРИЯ ..аплодисменти..всички да я подкрепим БРАВО ..силна жена ..имаш мойте адмирации браво ..БОРИСОВ е мутра всички го знаем ..и каруцар
145
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов е пълен ***, както и масата в България !
144
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tazi bulgarka e bila mnogo nagla, kato e tolkova zagrijena da se varne da opravia Bulgaria. Goliama geroinia.
143
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопската банкянска кратуна се държи напълно по мутренски!