Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!

Премиерът се срещна със сънародниците ни в британската столица
Обновена: 4 фев 2016 14:00 | 4 фев 2016 13:07, Елка Василева
322
Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Спешното временно затваряне на външните граници на Европейския съюз ще помогне за решаване на мигрантската криза, заяви на среща с българи в Лондон премиерът Бойко Борисов.

Той, министрите на външните работи Даниел Митов и на правосъдието Екатерина Захариева имаха специална среща в посолството в Лондон с българи, живеещи във Великобритания, предаде БНТ.

Бързото въвеждане на електронно правителство, референдумът за Европейския съюз във Великобритания, идеята на премиера Дейвид Камерън за орязване достъпа на европейци до социални плащания бяха част от темите, по които присъстващите българи искаха да чуят мнението на премиера. Интерес предизвика темата за невижданата мигрантска криза в Европа и имаше въпрос какво предлага България за решаването й.

"Нашето предложение и това, което сме се разбрали като политика да водим, е да не се търси решение за една или друга страна. Това, което правят седем страни в Европа, да се заграждат, това не е решение. Напротив, това е отстъпление от най-важните ценности, които е придобил Европейският съюз", отговори Борисов.

Още по темата

По други теми премиерът обеща до 2018 година да бъде завършено електронното правителство, за да може административното обслужване на българите в чужбина да става бързо и евтино.

Външният министър Даниел Митов обясни, че преговорите с Великобритания по много въпроси, включително социалните плащания, сега започват.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева пък представи плана за изпълняване препоръките на Европейската комисия от мониторинговия доклад.

В началото на срещата жена прочете от тефтерче предварително написана петминутна реч, в която обвини премиера за спирането на "Южен поток" и за причинени от това загуби.

Въпреки бурното недоволство на присъстващите в залата жената продължи да пречи на срещата. Борисов не се смути и помоли жената да не чете, тъй като той също не чете отговорите си.

"Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета", каза Борисов.

Борисов, Митов и Захариева са в Лондон за участие в глобална конференция в помощ на пострадалите от конфликта в Сирия. Във вторник вечерта по време на официалния прием за ръководителите на делегациите премиерът е успял да разговаря с американския държавен секретар Джон Кери, с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и с британския си колега Дейвид Камерън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По други теми премиерът обеща до 2018 година да бъде завършено електронното правителство, за да може административното обслужване на българите в чужбина да става бързо и евтино. - Интересен размисъл, по лесно да се обслужват хора, които не работят и не живеят в България, следователно не плащат и данъци в България.
101
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама много сте интересни,ревете за демографската криза,пък Путин като ви праща здрави прави млади хора искате стена.Ревете ,че няма работа,а като ви предложат от бюрото ревете,че не била престижна.Бойко и компания са ви виновни все.Бойко ви каза,кофти е матрЯлаааааа...а какъв матрЯл имаше на времетоооо :))))))
100
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вече не може и въпроси да се задават на Тик.вата-слънчогле:). Напълнили залата с верни на тик.воча клакьори и недоволстват, че някой все пак е успял да се промъкне и да си каже думата. При това убедително:)))
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това сме на това еб... дереже,защото харесваме премиера.НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДАСЕ ХАРЕСВА НИТО ПРЕМИЕРА НИТО МИНИСТРИТЕ.ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИМ ТРИЕМ СОЛ НА ГЛАВИТЕ.КУ.А КОЛКОТО ГО ГАЛЕШ НАДИГА ГЛАВА,И ТЕ СА СЪЩИТЕ.ВИДЯХТЕЛИ ПРИ ЕДНА МАЛКА СТАЧКА И БОРИСОВ ЩЕШе ДАСЕ *** ДА СМЕНИ МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО.БОКЛУ.И ЩЕСИ ОСТАНЕМ.И ЗАПОМНЕТЕ ЕДНО ЕМИГРАНТИТЕ БЪЛГАРИТЕ И ОПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕНИ ОБИЧАТ,АЗ СЪМ ОТ 28 ГОДИНИ НА ВЪН И ГО ЗНАМ ОТ ОПИТ.ВМЕСТО ДА МУ ИСКАТЕ ОСТАВКАТА ВИЕ ГО ЗАЩИТАВАТЕ.ВИЖТЕ КАКВО ПРАВАТ ПЕЕВСКИ И ДОГАН.А ВИЕ БАЧКАЙТЕ РОБИ ЗА ПРЕХРАНАТА И ЗА ЕДНА СТАРА КОЛА.
98
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа, истината мноого боли,Тикво!!!
97
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Катето е права,за никого не е тайна,че хатакистите не могат да четат,най-много по-елитните да могат да сричат.Така,че едва ли някоя е чела от листче.
96
6
 
41
 
! Отговори
7 преди 8 години
Гледах едно кратко записче, не е само жената - направо го *** тъквуня - все прости въпросчета - какво прави да върне българите от чужбина, какво прави за демографската криза, защо България е разсипана?? И тримата мигат като мишки в трици - не са свикнали на такива въпроси
95
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 130Тебе те знаем още по добре с твоя Козяк, чии интереси защитаваш. Долно руско слугинче. От една година всяка втора дума му е козяк. А ти какво си, миризлив руски баран.
94
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАДМЕННОСТТА И НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ "НЕСЪГЛАСНИТЕ". НО АКО БЕШЕ ЧЕЛА ОТ ЛИСТЧЕТО БЛАГОДАРСТВЕНИ ХВАЛБИ ТО ЕДВА ЛИ ЩЕШЕ ДА Я ПРЕКЪСНЕ...
93
2
 
21
 
! Отговори
7 преди 8 години
До ЕкатеринаКачи го в ютюб, да погледаме сеира на цар тиква
92
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано всички хатанкистчетаи мазни путофилимахнат своите листчетатаи закичат карамфилида се окичат с миризливи киткиВсичките със меки киткиИ на красния площатда си спретнат г-йпарад
91
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
очевидно е била сама цред вълците
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 120В една категория са но порноканалите са 100 пъти повече гледани.:))
89
38
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
За да нарече Митов мишка и национален предател, тази не е нито българка, нито има мозък в главата. Митов е може би най-сериозният външен министър, който сме имали от 70 години насам
88
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На моята сателитна телевизия "Алфа" е точно до 24-часовия порноканал. Случайно ли е или просто са в една категория?
87
1
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Наистина не познавам хора, които така гневно да мислят и пишат срещу Русия и Путин. Всъщност сещам се за един, но той е бизнесмен, обвързал се е с ГЕРБ и получава некакви фъндъци. Това е един на сто!. А във форума излиза , че едва ли не е всеки втори. Извода е следния:ПЛАТЕНИ *** ПО ГРАНДОВЕТЕ НА ФАШИСТКИТЕ ФОНДАЦИИ!!!
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Chudno kakvi sa bili tezi Bulgari. Mnozinstvoto sa tam za rabota i pari, uchudvam se, che imat interes kam takiva sreshti.
85
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 111Ето голяма случка!!! Една платена атакистка шматка излиза и срича 5 мин. едни опорни точки!! Изобщо не знам защо не са я хванали за ушенцето и да я изхвърлят навън като мръсен ***.
84
6
 
22
 
! Отговори
Екатерина преди 8 години
аз не се крия Анонимен,а май ти :) цялата ви работа е една смотана такава,обвинявате за неща които вие правите, писал се анонимен пък аз се крия :) Аз съм в Лондон за да не съм в смазаната България и за да избегна физическа саморазправа с *** лица като теб ,които сте много смели в нета ,но едни мишоци на вън :) В Русия също ходя,мога да си позволя и това ,няма как да се оправи положението до като не излезнете на протест и не изринете *** наречена парламент ,разберете го това анонимници :)
83
1
 
10
 
! Отговори
Че преди 8 години
До Екатеринамоля Ви, качете го в тубата, много Ви моля!