Как може да започне ядрена война Русия-НАТО

Би Би Си излъчи филма "Третата световна война: в командния пункт"
4 фев 2016 11:44, Елка Василева
253
Как може да започне ядрена война Русия-НАТО
Кадър: YouTube

Телевизия Би Би Си излъчи филма "Третата световна война: в командния пункт" сценарият на който е за измислен конфликт между Русия и НАТО.

Сюжетът на филма е изграден върху това, че след превземането на латвийския град Даугавпилс от проруски въстаници и намесата на американско-британска коалиция светът се оказва на ръба на мащабна ядрена война. Спасители на човечеството се оказват членовете на британското правителство. Действието се развива в командния пункт на британската армия.

Конфликтът започва в Талин, Естония. По време на акция в памет на съветски воини, загинали през Втората световна война, група демонстранти биват нападнати от няколко души с маски и с естонски знамена. След това вълненията обхващат и други части на страната, както и съседна Латвия. Русия обвинява властите в Естония, че са инициирали нападението над активистите.

По думите на авторите на филма сюжетът е напълно измислен, но за основа са били използвани събитията в Източна Украйна, пише Лента.ru. Целта е била да се покаже как биха могли да се развият събитията в случай на нова война в Европа. Съгласно началните титри са разпитани много бивши военни и експерти, които говорят за отговора на НАТО на евентуална агресия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: ядрена войнаби би си
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да има никаква трета световна, просто всичко ще приключи за около час! Едва ли ще има много оцелели! Дано тези Натовци си дават сметка какво вършат, като провокират постоянно Путин, този човек не го слуша много главата и като нищо ще им натисне копчето!
2
8
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тя ще е последната за човечеството ако остане някой ще започне на чисто безевроценности
1
3
 
34
 
! Отговори
НЛО преди 8 години
Що за простотия е това? Медиите съвсем забравиха какво значи отразяване на световните събития.. Ако баба беше мъжка щеше да е с дръжка....