Турция забрани руските наблюдателни полети

Това е опасен прецедент, оцениха анализатори
4 фев 2016 17:07,
134
Турция забрани руските наблюдателни полети
Снимка: bgonair.bg

Турция забрани на руските военни инспектори да извършат наблюдателни полети над територията на страната. Според анализатори отказът на Анкара е опасен прецедент от страна на държава-участник в Договора за открито небе.

В рамките на договора "Открито небе" руските специалисти трябваше да извършат въздушен мониторинг между 1 и 5 февруари. Маршрутът предполагаше да се наблюдават районите около границата със Сирия и летищата, където е съсредоточена авиацията на НАТО.

За първи път Турция отказва руски наблюдения на своя територия, което според анализатори е безспорен прецедент.

Договорът за Открито небе е подписан от над 30 държави. Той има за цел да предотвратява внезапни атаки над държавите.

Подписаният в Хелзинки през 1992 г. документ разрешава на специалистите да фотографират от въздуха придвижването на войски и кораби, а също така и обекти на армейската и флотската инфраструктура.

Те могат да бъдат ограничавани само от съображения за безопасността на полета, но не и от интересите на националната сигурност на инспектираната държава.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
18
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Ако не искаш да летят над твоята територия "вражески" самолети, не подписваш!!!!!!!!!! Другото е ромска работа!!!!!!!!!!!!!
41
2
 
17
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Всеки има право да се изказва. Например, всеки ром, да си държи на своето!!! НО!!!!!!!!!!! ИМА МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ КОИТО СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ!!!!!!!!! ТУК НЯМА РУСИ, ФРАНЦУЗИ ИЛИ РОМИ!!!!!!!!!! ПОДПИСВАШ-СПАЗВАШ, ИНАЧЕ СТАВА МАЛКО РОМСКА РАБОТА, САМО КЛЕТВИ И ОБЕЩАНИЯ ВЪВ ВЯРНОСТ!!!!
40
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dokato Rusia koyto podkrepq ASAD I ISLQMISTITE ne bude smachkana ,treta svetovna e na vratata,zapada da si napravi hubavo smetkata ako ne sprat Ruskite agresori i evropa shte bude unishtojena ot ushankite
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VAJNO,,VAJNO,,RUSIA izvurshva genocid v 1 milionniya grad ALEPO SIRIA 10 hilqdi bejanci sa na granicata s TURCIA ,desetki hilqdi shte bqgat kum EVROPA ,vun teroristichnata darjava RUSIA OT SIRIA
38
6
 
3
 
! Отговори
до турчин преди 8 години
Не забравяй,че в България от политика и футбол разбира всеки
37
3
 
27
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Да не се правят на бабаити, защото няма да им помогнат нито НАТО, нито МАТО!!:) И да спрат с лъжите за навлизане на самолети, защото никой не им вярва! Подготвят си почвата за нападение над Сирия, но излиза, че си копаят гроба!!!!
36
6
 
24
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Щом не спазват международен договор, ще си патят! Дори велика Русия миналата година разреши 26 пъти на други държави и забележете, на Турция 4 пъти да летят над великата РУС!!!!Явно се готвят за агресия, но ще изядат голямото меше!:)
35
9
 
28
 
! Отговори
Справедлив преди 8 години
НАТО трябва много, много, много да внимава да не бъде въвлечена във военен конфликт с Русия заради амбициите на Турция. Турция злоупотребява с членството си в НАТО, като очаква алианса да застане зад нея, т.е. да го използва за личните си амбиции. Един военен конфликт Русия - НАТО ще бъде началото на края.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А руснаците дали подозират, че турците им били спрели разузнавателните полети?
33
2
 
15
 
! Отговори
Ссссссс преди 8 години
До OdysseusТебе те знаем тук--ти си супер Професора......овладял си наколенките и стойката Г.....
32
2
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Що триете бе? Нима човек не може да се изкаже свободно относно берачите на джиуезо или *** от умерената опозиция в Сирия?
31
2
 
13
 
! Отговори
Справедлив преди 8 години
Абе ще се доскачат турците.То за тях важи приказката---като те е страх от мечката-не ходи в гората.
30
10
 
5
 
! Отговори
Голубое небо преди 8 години
При всяко руско наблюдение виждат буквичката F
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до Анонимен 35 Не говорим за отделни индивиди - във всяка нация има диваци и прости хора ,това е факт, говорим за масова диващина практикувана от цялата общност
28
5
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 8 години
А те не са ли сирийци и иракчани?
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министерството на отбраната на РФ заяви, че има сериозни основания да подозира, че Турция се готви да навлезе на територията на Сирия с военна сила.
26
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста заблудени канарчета има тука.Турция си подкрепя тюркмените,така както ние НЕ подкрепяме братята си в Македония.ИД косвен е подкрепяна от РФ.
25
1
 
13
 
! Отговори
До 49 преди 8 години
От Сирия и Ирак.. И продължават да крадат. Така уж се финансират..
24
4
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 8 години
А от кого са откраднали петрола тия идилци?
23
2
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Да не си помисли някой, че това е защото Турция подпомага терористите от ИД като изкупува крадения петрол.. или пък за това, че си имат алъш-вериш с оръжие, наркотици и какво ли не още.. Не, абсурд!