Великобритания обеща $1,75 милиарда за Сирия

В Лондон ще се проведе международната донорска конференция
4 фев 2016 08:37, Петя Славова
10
Великобритания обеща $1,75 милиарда за Сирия
Снимка: архив, Reuters
Великобритания обеща да дари допълнителни 1,2 млрд. британски лири (1,75 млрд. долара) за Сирия до 2020 година, предаде Ройтерс.
 
По-късно днес в Лондон ще се проведе международна донорска конференция за хуманитарна подкрепа за сирийския народ, пише БТА. В гражданската война в Сирия, която продължава вече пета година, според оценки са загинали 250 000 души, а милиони бяха прокудени от домовете си.
 
Агенциите на ООН призовават да бъдат събрани 7,73 млрд. долара за борба с хуманитарната катастрофа тази година. Още 1,2 млрд. долара ще бъдат необходими за финансиране на националните планове за реакция от страните в региона.
 
За европейските държави подобряването на хуманитарната ситуация в Сирия и съседните й страни се оценява като ключов елемент в усилията да бъде намален притока на сирийски бежанци към Европа.

"Можем да осигурим усещането за надежда, което е нужно, за да спрат хората да мислят, че нямат друг избор, освен да рискуват живота си в опасното пътуване до Европа", посочва британският премиер Дейвид Камерън в изявление, обявявайки ангажимента на Лондон.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиера на Великобритания е най изрядният Премиер на света.За разлика от Борисов,и гн Камерън е най желаният човек по целият свят.Гн Борисов е най големият мафиот във европа.
3
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
краварите меркел оланд и самерън да плащат българия няма вина за хаосапо света и никакви пари от българия
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Допълнителни 1,2 млрд. британски лири за умерените, сърцеедящи джихадисти. И за финансиране на похода им към Средна Азия - Северен Афганистан, Южен Таджикистан.
1
0
 
9
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Само където накрая храната и другите благини се оказват в ръцете на ИД, а не в окупираното население.