Данък "вредни" храни и в Русия

Москва обсъжда налога за храни с високо съдържание на мазнини
5 фев 2016 17:07,
16
Данък "вредни" храни и в Русия
Снимка: Архив Ройтерс

Данък "вредни храни" става актуален и в Русия - правителството в Москва обсъжда инициатива на Министерството на здравеопазването за допълнителен налог за храни с високо съдържание на захар и мазнини. Това съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Сред продуктите, които ще попаднат в списъка с "вредни" храни, ще се окажат газираните безалкохолни напитки, както и храни с палмово масло, прогнозира още агенцията. Целта е да се повиши цената на продуктите с високо съдържание на захар и мазнини и така да бъде намалено потреблението им.

Министерството на финансите в страната проучва възможностите за реализацията на идеята. От ведомството вече коментираха, че допълнителното облагане на храни, чиято консумация в големи количества нанася вреди на здравето, е напълно оправдано, особено в период на тежка за приходите в бюджета ситуация.

Очакванията са допълнителен акциз да бъде въведен за палмовото масло в размер на 200 долара на тон. Това може да стане още от 1 юли 2016 година.

Министерството на селското стопанство също подкрепя идеята за данъка, коментира от своя страна ресорният министър Александър Ткачев.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
данъци до дупка до последната рубла до последната копейка
5
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 8 години
До Василев: Абе какви са тия агенти дето ги цитираш, смешен си. Ако има чужди агенти тук те не са за добро, особено след като вече нямаме наши. А и дълбоко се съмнявам че познаваш някой такъв.
4
2
 
1
 
! Отговори
пешо преди 8 години
ха сега де! получи се конфликт на опорните точки. нали идеята на москов беше ***, ощетяваща и еврогейска? а като стигна и матушка русь до същия извод? и изведнъж броят коментари спада с 95%...
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кака пък не се изтърка вече тая пропаганда с мазнините. Тия хора не разбраха ли, че не те са причината хората да дебелеят. Изкуствените подсладтели и захарта са отровата.
2
4
 
0
 
! Отговори
straight outta кочин преди 8 години
За бога гомота не купувайте , те такава *** само в сша имат помия за всички дух1?$$ алкохолици от болшевишката кретения.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Мурманск не е Кьолн: Руснаци дадоха урок по обноски на бежанци и пратиха 18 от тях в болница "Питам аз сега, къде има Мъже и къде са ****ьовците?Рашките показаха на Европа КАК трябва да се третират такива диваци като разни печки и техните подобия.