13 жертви след труса в Тайван, дрон засне ужаса

Вместо бетон, за опорни колони на рухнала сграда имало... варели!
6 фев 2016 16:58,
10
13 жертви след труса в Тайван, дрон засне ужаса
Снимка: Reuters

Над 100 души са в неизвестност след силното земетресение, регистрирано рано тази сутрин в Тайван. Жертвите са най-малко 13, сред които и дете, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Спасителните екипи бързат да открият изчезналите хора дори след падането на нощта. Близо 340 души бяха спасени от отломките в Тайнан, най-тежко засегнатият град.

В район Юнкан на град Тайнан бе разрушена 17-етажна жилищна сграда. Тя е била дом на около 250 души в 96 домакинства, според данни на Центъра за спешни операции. 

Още по темата

Служител на центъра посочи, че в срутения жилищен блок са загинали шест души, включително 10-дневно бебе, момиченце.

Още няколко здания в Тайнан рухнаха или бяха повредени от бедствието, настъпило в 03:57 ч. местно време в събота (19:57 ч. по Гринуич).

В друг район на 1,8-милионния Тайнан воден резервоар, паднал от покрив, е убил 56-годишна жена, а 40-годишен мъж е намерен мъртъв сред разрушен хотел.

Над 460 ранени са откарани в болници в южната част на страната. Общо 16 сгради са разрушени или сериозно повредени, според представител на градските власти.

Най-високият небостъргач в Тайван включи специални светлини в подкрепа на пострадалите. По стените на кулата "Тайпе 101", чиято височина достига 509 метра, се появиха надписи "Дръж се, Тайнан!", "Благословен да е Тайван!", съобщи ТАСС.

Някои медии вече заподозряха в недобросъвестност и икономия на материали строителите на 17-етажната жилищна сграда.

В репортаж на Китайската централна телевизия местни специалисти обръщат внимание на това, че не са били спазени нормите за сеизмично опасни райони при връзване на арматурата на опорните метални стълбове.

Освен това на места в бетонните опорни колони на зданието се виждали варели от растително масло, които се използват вместо бетон за запълване на празнини.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
30
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 8 години
Дрон заснел ужаса..... аз не видях сгради да падат а сгради които са вече паднали. Така че дрона не е заснел ужаса а руините след земетресението. Дрона е пуснат след случилото се а не по време на земетресението. Подвеждате със заглавията си само и само да ви четът умрелите статии. А и подзаглавието - къде ги видя тия варели за основи бе, Валерия????? Къде ги видя. Аз изгледах внимателно видеото и варели никъде не видях. Баси пропадналите драскачи тука.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4.Всъщност сме много по-зле, повярвай ми! Две сгради са паднали, още една е силно засегната, засега загиналите са 13, а живи са извадени под руините над 350 души за всичките сгради. Това става в град с големината на София - 1.8 млн. души! Айде да не си представяме какво би се случило у нас, защото не мисля, че нашите спасителни екипи въобще могат да реагират на момента. Тук ще започнат да създават комисии, евентуално парична сметка и т.н.По-важно е кого ще накажат за дефектите в строежа!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще бъда благодарен на днес.бг ако продължи да ни информира за ситуацията там, включително за следствените действия за разрушените сгради. Ако има виновници, съдебната им система, понеже не е като нашата ще наказва здраво, бих искал да науча повече за в бъдеще!
1
0
 
16
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Вие се молете това да не се случи и при нас, че както никой не поддържа нищо ще стане страшно!