Пореден кошмар в Кьолн - пак нападения от опипвачи

17-годишен афганистанец изнасили жена, трима посегнаха на журналистка
Обновена: 6 фев 2016 12:32 | 6 фев 2016 09:50, Камелия Цветанова
216
Пореден кошмар в Кьолн - пак нападения от опипвачи
Снимка: Reuters, архив

В новогодишната нощ десетки жени станаха жертви на сексуални нападения от мъже, най-вероятно мигранти, а сега кошмарът в Кьолн се повтаря.

Още по темата

Млада жена е била изнасилена в първата вечер на карнавала в града Кьолн и във връзка с престъплението е задържан 17-годишен афганистанец, който живеел в център за прием на бежанци, пишат италианските издания "Република" и "Стампа".

Инцидентът е станал в нощта на четвъртък срещу петък на 2 километра западно от централната гара на Кьолн, където в Новогодишната нощ имаше стотици случаи на посегателства над жени.

Към три часа след полунощ жената се прибирала, когато била пресрещната от младежа. Той я заговорил и започнал да й показва порнографски материали на мобилния си телефон.

Жената се опитала да се отскубне от него, на той започнал да я удря, докато тя изгубила съзнание. Когато се свестила, тя установила, че е била изнасилена и веднага подала сигнал в полицията.

Двете издания се позовават на информация в германски медии.

Според различни информации жертвата на насилието е или на 22, или на 27 години.

Карнавалът в Кьолн продължава няколко дни и тази година протича при засилени мерки за сигурност.
2500 полицаи охраняват улиците на града по време на празненството.

Въпреки това и журналистка стана обект на нападение, при това в ефир.

Есмералда Лабие белгийската телевизия Ер Те Бе Еф  е предавала от центъра на града репортаж за ситуацията в Кьолн в дните на карнавала, когато двама или трима мъже я заобиколили и започнали да правят зад гърба й неприлични жестове.

Тя обаче не се разсеяла и продължила да говори пред камерата и тогава един от мъжете я целунал по врата, а другият я попитал дали иска да спи с него.

Накрая един от мъжете опипал бюста й.

Журналистката се ядосала, обърнала се към него и го предупредила да не смее да я докосва отново.

Мъжете напуснали мястото, без да й кажат нищо, а журналистката и операторът й подали сигнал в полицията.

Те получили извинение от градската управа.

По повод на посегателството Есмералда нарича извършителите му страхливци и нещастници, но допълва, че става все по-трудно за жените журналисти да предават репортажи, без да бъдат обект на някакъв тормоз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
16
 
! Отговори
Бибси преди 8 години
Да очакваме ли нови сапуни внос от Сирия?
78
1
 
48
 
! Отговори
2030 преди 8 години
2030г..в Германия,полицията спира кола за проверка.Полицая гледа книжката на шофиора и почва да се смее....Мамед,виж какво смешно име има тоя-Гюнтер........
77
2
 
69
 
! Отговори
Споко преди 8 години
Споко, дойчовци, след години в учебниците ви ще пише, че това е било съжителство и културен обмен. То май вече го пише.
76
3
 
14
 
! Отговори
1001 нощ преди 8 години
До Анонимен 106 относно, че не могат да се справят с мигрантите, а се перят на руснацитеТези неща са взаимносвързани. Не щат руски нефт, искат арабски - ще играят по арабската ***, няма начин. Играят по арабската *** - арабите са добре дошли у тях, руснаците са нежелани. Те с руските имигранти са се справили, режат ги по закон отвсякъде. Ако беше обратното, щяха да режат арабелите.
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До свободен демократ....Пич,ти май сънуваш само червени ***--то--лъчки..............
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо не са наред в играта с опипванията и посегателствата сякаш търсят ракета носител,какво не виждат ли жена-човек върви или си води предаване в ефир,замислила се по нейни си въпроси,бърза да се прибере на никого не пречи,не прави проблеми,къде са НПО по тез проблеми,да им отворят някоя база на тез да се успокоят,няма носители ей на,пък ако се държат като заряди има си вечерен час и поименна проверка,сякаш незнаят за тез неща,та те нали от туй са избегали,някои повоювали що се цаняли диверсанти
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До свободен демократти не си в час!
72
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България: - кой не скача е червен, кой не скаче е червен;Украйна: - кто не скачет тот москаль;разни времена - същите ***, съшите техники. *** не познава време и място - 60% от хората са завършени ***, 20% се дообработват сравнително лесно. Виж останалите 20% са опасни за великата деморкатична промяна. '94 год. американската шефка Ейвис Боулън възкликна: "Вие ни трябвате не повече от 4 млн души" - когато 20 години по-късно сме малко над 5млн нейните думи не звучат така смешно...
71
1
 
2
 
! Отговори
простотия безграници преди 8 години
1. сполучлива стратегия на и..с да командва.вместо да отложат карнавала, правят се, че нищо не става. пребиват мирните граждани с метални сопи. Про..стите же..ни се мотаят през нощта. Нормалните казаха-стойте си вкъщи. И какво показаха. той я заговорил, журналистката продължила репортажа. Прос..ти. реагира се. не се спи. Пази си гърба. Спрей трябв да знаеш каксе ползва, ен да наливаш в индустрия сама рекер призна-няма гаранц. а журналист. кво е очаквала. Преди на тахр. египт кво стана с колежка
70
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анонимен - "...18 мигранти пречукани в тежко състояние в болница .Руснаците не са като тия немци..."е, т'ва е работа, както забелязва тоа другар. Айде вече и у нас.
69
40
 
5
 
! Отговори
свободен демократ преди 8 години
това, което мога да кажа е, че това е един от коварните планове на г-н Путин! той доведе имигрантите в Европа. Никога не се е бил с ислямска Държава, а ги подкрепя, защото е комунист. И който го отрича също е комунист. България да се изчисти от миналото си!
68
1
 
38
 
! Отговори
Имамамма преди 8 години
Чакаме ново изказване на имама на Кьолн. Не че съм наясно защо Кьолн си има имам.
67
6
 
6
 
! Отговори
Ай ся преди 8 години
Aй ся, оплаквания. Тъкмо взехте да свиквате.
66
2
 
38
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Какви карнавали бе, тия немци още има ли какво да празнуват - може би "Денят на свалените ***"!Както е тръгнало, ще си го празнуват всеки ден.
65
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Халал да и са на Меркел тези бежанци.Не искаха българи и румънци,нека сега да интегрират тази ***.Нека нея да я опипат,ама няма как да тане за жалост.
64
1
 
34
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Ако някой си отвови устата да си каже честно мнението, ще бъде осъден за "насъскване на народа" до 2 години затвор. На немски думата е Volksverhetzung. Германия е окупирана страна.
63
2
 
8
 
! Отговори
Солтенберг преди 8 години
демокрацияте ще победи братя. Сестри - дръжте се, това е демократично - да давате на малцинствата. Не бъдете расистки, давайте и на другите раси. Ние от ЕС ви подкрепяме в избора ви!
62
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви кошмари сънувате бе???Жените нали това искат, някой да им бърка между краката.........Аааааа, ама те "бъркачите" го правели некачествено и за това женорята пищят.Ами добре............
61
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako nemcite izchistqt ruskata utayka koqto sluji za nai golqmozo djudje na sveta togava nqma da se chuvat iznasilvaniq kyolnski
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tova v Kyoln e kato istoriqta na Mike Tayson puskat mu edna kranta zada go vkarat v zatvora shtoto ne slusha chicho skruch za zalozite