Германската църква поиска ограничаване на бежанците

Има притеснения от засилването на ксенофобията, призна кардинал Маркс
Обновена: 7 фев 2016 12:48 | 7 фев 2016 10:20, Красимир Ангелов
84
Германската църква поиска ограничаване на бежанците

Германската католическа църква призова за ограничаване на броя на бежанците, които пристигат в страната, като заяви, че държавата не може да приеме всички нуждаещи се по света, предаде Франс прес.

Още по темата
"Като църква, ние казваме, че се нуждаем от намаляване на броя на бежанците", заяви кардинал Райнхард Маркс, лидер на Конференцията на германските епископи. Той подчерта, че въпросът трябва да се разгледа не само от гледна точка на благотворителността, а и на разума.

Миналата година Германия посрещна рекордния брой от 1,1 милиона кандидати за убежище. Още няма официална прогноза за очакваните бежанци тази година, отбелязва АФП.

Кардинал Маркс призна, че се притеснява и от засилването на ксенофобията в Германия, в момент когато популистката партия Алтернатива за Германия се възползва от кризата, за да разпространяват радикални десни идеи - нещо, което дълго време беше немислимо в германската политика.

Председателката на партията Фрауке Петри неотдавна предизвика скандал, като заяви че силите за сигурност трябва да могат да използват оръжие за защита на националните граници срещу притока на мигранти. Кардинал Маркс заяви, че такива изказвания са "неприемливи и противни на човечността".

"За нещастие в Германия все още има известен потенциал за десен екстремизъм и расизъм. Тази идеология очевидно отново се е консолидирала", добави той и изрази съжаление, че отхвърлянето на чужденците "се разпространява и в средите на по-състоятелните хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
23
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
До АнонименБабичката събуди немците. Ще има тотално чистене във Дрезден се веят руски знамена.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето като е имало война между комунистите и фашистите много от цяла воюваща Европа са побегнали на юг и изток,запад,бягали са за да се спасят,не били на ничия страна,от общи познания пак през определани страни кат направление,посока,пунктове за временен престой и отбиваване на кой как му се случи с съдбата или как го насочат службите за целта,уреждане на визи за пребиваване в страните дет отсядат под контрол на местните и тогиз колониални власти предимно в лагери да няма смут,време на ВСВ.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Guten Tag
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека Тодор Живков да види сега как му го турят на внучката момчетата от Изтока
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немкините правят 1 път седмично секс така че момчетата са им добре дошли
9
0
 
16
 
! Отговори
INTERGRATION преди 8 години
Тези 1 000 000 бежанци няма да могат всички да се интегрират , някои ше имат късмет но по голямата част няма да се интегрират цял Живот в Германия , жив пример са Гастарбайтери от 20-30 и дори повече години в Германия
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората с лабилна Психика са неконтролируеми така че и Господ не може да им помогне , този който живее в миналото има проблеми с околните
7
0
 
29
 
! Отговори
лунатика преди 8 години
По-добре ксенофоб, отколкото тoлераст. Тoлерастията според мен е тежко психично заболяване, което сериозно засяга мозъка, защото болните не могат да кажат нищо смислено, понеже от много взиране в третoполовите либерастки европейски закони са изгубили връзка с реалността.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕБАЧИТЕ на руси немкини са в действие
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откога САЩ стана комунистически и червен,че с бежанци налага политиката си в ЕС???Или чичо Сорос,комунист до мозъка на костите си и в червата си да финансира потока с бежанци и да издава речници и наръчници за оцеляване в Европа на потока??Алоооооо 70 години минаха от ония етап където на един откачен оттатък океана му се привиждаха комунисти под път и над път!!!Толкова ли за тези години грам мозък не наляхте и не ви смениха плочата с детски приказки??
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потокът няма да спре докато Гърция е в Шенген! Изкарайте Гърция, защото тя като държава е неконтролеруема вече. Всъщност от няколко години вече. Една държава стояща пред фалит няма никакъв интерес да се занимава с преиждащи араби, а се занимава със собственото си оцеляване. Дайре финансиране и най-вече пратете екипи в страни като България и Румъния и на Хърватска и Словения. Италия също, защото от Гърция ще минат през Италия.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно десните са НЕОБХОДИМОТО ЗЛО. Антибиотикът, който да убие инфекцията. И както при него, не можеш да си цял живот на антибиотици. Взимаш тогава, когато те напъне. Както се вика чистачи на повикване. Като демокрацията и толерастията осерат рая, те да са на стенд бай.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел го прави с цел това нещо. Жертва се, за да райзне проблемът, който е очеваден в европейските градове и преди войната в Сирия. Само чрез идването на крайно десни на влас за 10 години, би решил проблемът с ислямизацията. Ислямът трябва да бъде забранен, защото не е религия, а идеология. По същият начин както да кажеш публично Heil *** или да носиш пречупен кръст на якето - арест. Така и като видят мюмюн - арест и депортация!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛУПОСТТА. КОЯТО ДОПУСНА МЕРКЕЛ. МИСЛЯ. ЧЕ ВСЯКО СЕГАШНО РЕШЕНИЕ ОТ НЕЙНА СТРАНА Е "СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА"....