Бонбони, вафли, алкохол – с акциз в Русия

Финансовото министерство одобри проекта за акциз "вредни храни"
8 фев 2016 10:07,
52
Бонбони, вафли, алкохол – с акциз в Русия
Снимка: архив Reuters

Руското финансово министерство и аграрното ведомство подкрепиха въвеждането на акцизи върху "вредните" храни, по-специално палмовото масло и газираните напитки, отбелязва "РБК дейли".

Според производители това масло се използва в днешна Русия в колосални мащаби - бонбоните, тортите, пастите, млечните десерти, сирената, дори шоколадът далеч не изчерпват списъка с храни, каквито на практика вече не се правят без палмово масло.

Още по темата

Съдържанието му в руския маргарин е 40-60 на сто, а в себестойността на хлебната и сладкарската продукция делът на промишлените мазнини и маргарини достига 40%. А щом се въведат акцизи, цените неизбежно ще нараснат, предупреждават експерти на "РБК дейли", цитиран от BBC.

Москва може да забрани на федералните субекти да ограничават продажбите на определени спиртни напитки и да въвеждат други ограничения на алкохолния пазар, информира "Известия".

Това предвижда план на финансовото министерство, изпратен през януари в правителството на Русия. Документът предвижда мерки, оптимизиращи използването на доходите в бюджетната система.

"Както сочи практиката със съдържащите алкохол енергийни напитки, всеки регион има право да забрани например водката или дори конкретна марка водка. Това са си загуби за бюджета. Регионалните политици си правят пиар с тези забрани, но реална полза от тях няма", коментира експертът по пазара Вадим Дробиз.

Според него пълномощията на отделните руски региони да регулират продажбите на алкохол насърчават разпространението на ментета и свиват покупките на легални напитки.

Необходими са единни правила за цялата страна, настоява и Дмитрий Добров, шеф на руския Союз на производителите на алкохолна продукция, пред "Известия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
наташка преди 8 години
я очень люблю болгарский помидори и мужици и болгарска народна песня тез червени домати аз ги мама разклатих
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРазпространението на наркота е фундаментален приоритет на всяка съвецка метастаза. Разбира се, човешкия живот тук няма никаква стойност, както нямаше и след Чернобил..
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... пълномощията на отделните руски региони да регулират продажбите на алкохол насърчават разпространението на ментета и свиват покупките на легални напитки."========Истина е! Тук е заровено кучето. Насърчават разпространението не само на ментета, но и наркота.
44
7
 
4
 
! Отговори
хахахахааа преди 8 години
Руснаците ако са приели този закон значиса седнали върху таралеж без ***!Сега вече ще фалират.
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен...до 42--с такива украински новини е пълно в нета.Даже има украински сайтове,които са с руска регистрация--та да пишат тези "новини" и да се радват балам-урниците ...
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гладната диета в северна азия се засилва, явно северно-корейското влияние е определящо за политиката на кремъл.Жалко за руснаците.. а можеха да имат друга съдба освен вечно унижение и гладна смърт!Но каквото сам си направиш никой не може да ти го направи, за това нека не съжаляваме за тях, а да помислим как можем да се възползваме в максимална степен от техния бъдещ разпад. Има основание за парични и териториални претенции, които не бива да пропускаме при никакво положение!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След анексирането на Крим, кризата в Източна Украйна е въвеждането на санкции от Запада "Лукойл" се оттегли през 2014 г. от Чехия, Словакия и Унгария, а през април 2015 г. приключи продажбата на активите си в Украйна.Що се отнася до поредната криза - с Турция, Алекперов каза, че компанията не планира да напуска този пазар, където има бензиностанции и морски терминали.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
китай отказа финансирането и на газовите проекти с русия. там казват,крим ваш,а сибир наш.кнр сключи договор за военно сътрудничество със сащ
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайские банки не только отказывали российским компаниям и физлицам в выдаче кредитов, но и вынуждали закрывать счета и переводить средства в другие места. Китайские банки встроены в глобальную экономику и ценят отношения с американскими банками, поэтому де-факто они присоединились к финансовым санкциям против России.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
резултатите от такива закони са че разходите по прилагането им са по високи от приходите във бюджета. също,това е стимул за сивата икономика и контрабандата. причината е паниката сред управляващите и дефицита в руския бюджет
37
2
 
2
 
! Отговори
37 преди 8 години
облигациите ги емитира централната банка и ги пласира на чужди или свои финансови институции. в случай руската ц.б. ще емитира дългови книжа и ще се задължи на падеж да върне заемният капиталне е нужно да се изказваш по неща за които си невеж
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 34САЩ за разлика от русия не разчитата на петрола да им напълни касичката на 80%. Понял??Всеки ден в който цената на петрола е под $50 е смърт за руснаците, защото резерва свършва, а вече дори 'братята китайци' не вярват на кремълските лицемерни молби и искат заплащане във Валута, а не в инфлационни рубли.От друга страна ЕС и САЩ не са в криза - те държат технологиите, знанието, а от там и бъдещето. Разпалените руски консумативи няма изобщо да видят от къде им идва..
35
1
 
4
 
! Отговори
Точка преди 8 години
С този закон 90% от фирмите ще фалират!Щом една храна е вредна да се забрани.
34
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 20Много си "УМЕН" да знаеш.1. Облигации ЕМИТИРА Централната банка не чужди банки да дават кредити. Ако РФ иска заем Емитира Облигации и се вижда има ли търсене или не. И Аз и Ти можем да си купим през лицензиран борсов посредник Облигации от който предлага.2. Руските Бонбони, сладки и прочие в сравнение с нашия вкус не са сладки защото Захар в РФ не се произвежда.Това се прави заради някои региони с предимно Мюсюлмани където местните власти да могат за забраняват ментета
33
2
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 8 години
А пък България ,ЕС и САЩ не са във криза.Браво бе .Я виж колко фирми в САЩ фалираха и колко милиарда са загубите на фирмите занимаващи се с добив и търговия на петрол.Вярно е ,че и Русия има проблеми ,но ще видим кой ще се смее последен
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 32Ще я видим и руската приватизация спокойно! Ако съдим от корупционните им традиции имаме много да ги стигаме и продажбата срещу един долар може и да не изглежда толкова зле.. А какво ще кажеш цена от една копейка за завод? Вижда ми се справедлива, честна и напълно православна!!!Колкото до правилата и т.н. ние много добре знаем как всичко е възможно посредством правилните хора. Все пак каквото не става с пари става с много пари..
31
5
 
4
 
! Отговори
Austria преди 8 години
РУСИЯ Е ПРЕД ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА!ГЛЕДАЙТЕ СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.С ТОЗИ ЕВТИН ПЕТРОЛ И ПРИРОДЕН ГАЗ СЪДБАТА НА РУСИЯ ЩЕ Е КАТО СССР.МЕДИИТЕ В БГ ПИШАТ И ГОВОРЯТ КАКВОТО ИМ НАРЕДЯТ.
30
1
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
А пък Газпром изкупи ШЕЛ тутманик ***.Вярно ,че ще пуснат дялове от фирми за продажба ,но купувачи могат да са само фирми и лица регистрирани и плащащи данъци в Русия ,а не разни офшорки.И на открити търгове ,а не както тук под масата ,на нашите хора и разбира се за един долар заводчето.
29
2
 
2
 
! Отговори
26 преди 8 години
не следиш икономическите и финансови новини. искането за голям облигационен кредит е към конкретни 25 банки и са изброени.преговаря се за заем от над 10 милиарда долара. роснефт вече е в продажба и индийци закупиха дял.сега на тезгяха е аерофлот. лукоил продаде всичко в полша унгария чехия словакия балтийските държави или почити всичко което имаше извън русия.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и тук трябва да се направи ,само *** ядем