Жертвите на земетресението в Тайван вече са 36

Още 100 души от падналия блок се водят изчезнали
8 фев 2016 08:44,
0
Жертвите на земетресението в Тайван вече са 36
Снимка: архив, Ройтерс

Броят на загиналите при силното земетресение, което разтърси Тайван в събота, достигна 36, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Над 100 души все още са водени за изчезнали след срутването на 17-етажен жилищен блок. Спасители продължават да издирват оцелели, като усилията им са съсредоточени именно в отломките от рухналата сграда, на фона на шокирани близки и роднини, които чакат наблизо новини за изчезнали.

Още по темата

Жена е била извадена жива изпод руините на многоетажния блок, повече от две денонощия след силния трус. Малко по-късно бе спасен и един мъж.

Телата на 34 от 36-те потвърдени до момента жертви били открити под руините на тази сграда. 116 души остават в неизвестност.

Президентът Ма Инцзю ще посети бедствената зона по-късно днес. На място през деня е очаквана и избраната за негова наследница Цай Ингвен.

Късно снощи китайският президент Си Цзинпин поднесе съболезнования на семействата на жертвите и повтори предложението на страната си да окаже помощ.

Китай гледа на Тайван като на сепаратистка провинция, която трябва да постави под свой контрол, ако трябва чрез сила, отбелязва Ройтерс.

Трусът с магнитуд 6,4 удари край южната част на острова около 4 ч. сутринта в събота местно време (22 ч. българско време в петък), в началото на празниците по случай Нова година по Лунния календар.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: земетресениеТайван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари