Творчество или омраза? Германската полиция се чуди

Танк с надпис "Сили за защита от бежанците" смути властите
8 фев 2016 17:30,
59
Творчество или омраза? Германската полиция се чуди
Снимка: Facebook

Германската полиция разследва случай на разпалване на омраза към мигрантите, при който на карнавално шествие се е появила имитация на нацистки танк с надпис: "Сили за защита от бежанците", предаде ДПА.

Имитацията на танка - кола с картонена конструкция върху нея, се появила вчера в град Щайнкирхен в окръг Пфафенхофен на провинция Бавария, където 500 човека участвали в традиционни карнавални чествания. На нея също така бил изрисуван черен кръст, напомнящ за емблемата на нацистките бронирани машини.

Полицията е решила да не задържа платформата по време на парада, уважавайки свободата на художествена изява, но е започнала разследване, за да определи дали това може да бъде сметнато за насаждане на омраза.

От векове карнавалните чествания в Германия са удобна възможност за творчески импровизации по адрес на политици и други сили.

Предишни години на подобни прояви канцлерката Ангела Меркел беше представена с Хитлеров мустак, а руският президент Владимир Путин беше изобразен как показва мускул с формата на Крим.

Няколко германски града, сред които Дюселдорф, Майнц и Есен отмениха планирани за днес паради заради наближаваща буря.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: германиятанккарнавал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До Анонимен 23Точно така е! Василев живее в някаква паралелна вселена.Германия не е онова, което е била, и никога вече няма да бъде. Качество на стоките - хаха, Volkswagen водят класацията. Сименс, Даймлер, Deutsche Bank са първенци по корупция. Василев трябва малко повече да чете, преди да пише.
31
1
 
20
 
! Отговори
какво да се чудят преди 8 години
Ако и на това се чудят властите в Германия---пиши ги "бегали" дойчовците...направо им спряха тока.....
30
2
 
21
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Василевдо 33 Накрая обаче трябва да пише:Жалко за Германия-голяма работа БЕШЕ!
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев:Както казах вече, нищо че коментара ми беше изтрит - повече четене, по - малко изпростяване пред компа. За справка "индустриална революция" в уикипедия ще ти каже следното "...Ефектът от Индустриалната революция се разпростира от Великобритания към Западна Европа и Северна Америка,...". И е исторически ФАКТ, че англичаните са въвели надписа "made in germanу", като символ на НИСКОКАЧЕСТВЕНИ промишлени стоки.Можеш да намериш и прочетеш.п.с. живея в DE, повече от 15 години.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хикс драйф, за планът Маршал, да си чувал?
27
17
 
15
 
! Отговори
xDrive35d преди 8 години
Аз съм съгласен с 33-Василев. Германия е най-великата нация без спор. Няма друга държава която да е била разрушена напълно за някакви мижави 50 години и да стане първа и недостижима икомоника в света. На германците им забраниха да правят оръжия и те завладяха света с технологиите си.По темата - на германеца още малко му трябва разни изтърбушени цоциалистически *** да им лазят по нервите и да ми водят тарамбуки камилари, и следващия Хитлер ще дойе много по-бързо отколкото го очакваме
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, а аз харесвам Шопен - поляк с френски родители!!!
25
0
 
23
 
! Отговори
манго преди 8 години
Интелигентен начин за изразяване на отношение към управляващи.
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2022 годинадвама германски полицаи спират автомобил за проверка. Искат свидетелството за управление на МПС от водача и единият полицай казва на другия, смеейки се:- Мохамед, ела да видиш какво смешно име - Ханс...
23
1
 
17
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
До Василев - аз пък харесвам Архимед , Леонардо де Винчи , Туричели , Вентури и мпс (ламборджини, богати и двигателите на Фабрика Италиано Ауто Торино "ФИАТ" с продукта си ФЕРАРИ )
22
0
 
47
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Да ви напиша превода на един плакат от карнавала в Германия...1980 Да спасим дърветата1985 Да спасим гората1990 Да спасим белите мечки2010 Да спасим Еврото2013 Да спасим Гърция2015 Да спасим бегълците2020 Да се спасява кой както може!
21
2
 
3
 
! Отговори
не разбрах байно преди 8 години
коя полициято няма герм. такаваимаш предвидкатарскатаилиарабскатате и казарми..те са си харизали милите
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, пак пишеш глупости! Не е Германия държавата, при цялото ми уважение към нея, с най-много патент и лицензи, към момента, а?
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, пак говориш глупости и клишета. Ти имал ли си майстор, който да ти ремонтиращо нещо у дома? Май не. Защото иначе щеше да знаеш, от ентия път дали ще му плащаш не на брой надница, или на количество и качество на свършената работа!
18
0
 
17
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Няма никаква омраза , ще ги размажат просто така !
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, икономиката, иначе казано стопанската дейност очевидно не са ти силната страна, Хеле пък заплащането и оценката на човешкия труд.
16
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
И двете!
15
1
 
8
 
! Отговори
Т34 преди 8 години
КРАЛСКИ ТИГЪР клати бежанци има ох боли
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василеввв. Много си неграмотен, но с претенции! В коя държава овцете са "изяли " хората?
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, германецът е надничар.Нито е по-умен нито по-работен от българина. Ако не вярваш попитай българи живяли и работили в Германия.