Марин льо Пен влиза в битката за президент

Крайнодясната лидерка ще се бори за спокойна Франция
9 фев 2016 13:19,
4
Марин льо Пен влиза в битката за президент
Снимка: архив Reuters

Лидерът на френската крайна десница Национален фронт Марин льо Пен официализира кандидатурата си за президент, 15 месеца преди президентските избори във Франция, пише в. "Фигаро".

Още по темата

Пред френската телевизия Те Еф 1 Льо Пен заяви: "Да, ще бъда кандидат за президент, защото мисля, че политическият живот има нужда от истина, че френската политика има нужда от проява на храброст. Тя има нужда от хора, които вярват в онова, което защитават. А не виждам сега във Франция много политически представители, за които това е в сила", каза Льо Пен, която е евродепутат. Тя се кандидатира за президент през 2012 г. и спечели тогава на първия тур 17,90 процента от гласовете на избирателите.

Пред Те Еф 1 Льо Пен каза, че се надява, че Франция ще се успокои и подчерта, че това ще бъде заложено и в предизборния й лозунг, който може да гласи: Моята надежда е Франция да се успокои.

Днес ние сме принудени да констатираме, че прекалената толератност създава хаос, а властта успокоява, че нацията обединява, а комунитаризмът разделя, че икономическият прогрес обединява и че несигурността разделя и настройва всеки срещу всеки, каза Льо Пен.

Тя се определи като кандидат на истината, който няма да пробутва лъжи на сънародниците си.

Льо Пен уточни и плана си за действие, в случай че бъде избрана за президент.

"Преди повече от 4 години казах, че ще започна преговори с ЕС (ако бъда избрана - бел. ред.), нещо което прави сега Великобритания. И ако Франция не може да си върне суверенитетите - териториален, законодателен и валутен - чрез преговорите, то този въпрос ще бъде предложен за гласуване на французите на референдум", каза крайнодясната лидерка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
пръц преди 8 години
Мари,Хилари,Меркел,защо всички жени в политиката са грозни,дебели,злобни моми.