Папата разсърдил Меркел, сравнил Европа със стара жена

Германският канцлер реагирала от раз - как така?
9 фев 2016 15:23,
41
Папата разсърдил Меркел, сравнил Европа със стара жена
Снимка: архив Reuters

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск призна в интервю за в. "Кориере дела сера", че е успял да ядоса германската канцлерка Ангела Меркел.

До напрежение между двамата се стигнало, след като папата сравни в реч пред евродепутати миналата година Европа със старица, която не е вече жизнена и плодовита. След това Меркел позвънила на папата и го попитала защо е сравнил Европа със стерилна жена, пише БТА.

"Тя ме попита дали наистина мисля, че Европа не може да ражда повече деца. Аз й отвърнах, че напротив Европа може да ражда още много деца, защото има солидни и дълбоки корени, защото има уникална история, защото е имала и може да има и в бъдеще фундаментална роля и защото в най-мрачните моменти, Европа е показала, че има ресурси да ги преодолее", сподели папата в интервюто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 8 години
Напиши в търсачката "Меркел дъщеря на Хитлер" и чети. Запазена е замразена генетична семенна течност от Хитлер, по негово желание, за да има деца в бъдеще. Така, по-късно, сестрата на *** Браун е била оплодена ин-витро. Второ, скоро даваха по History Viasat, док. филм, как по данни на ЦРУ, Хитлер е избягал с немска подводница в Аржентина, и там е живял до дълбока старост в немска общност.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето кой и мъти главата на мама Меркел с бежанците , папа
27
0
 
10
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Нали това казвам и аз,множат се емигрантите ! И мерси,не искам да живея никъде освен в моята страна. Виждаш защо!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
т.е. към тези милион бежанци трябва да се докарат още толкова и повече млади бежанки, аз така разбрах.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Папата има право, от стара кариеристка, бивша комунистка, която не е сметнала за нужно да има дори едно дете, не можеш да очакваш да води христянска Европа. Папата идва от латинска Америка, там все още христянското семейство е на почит, жените първо раждат и си изпълняват дълга към държавата и после правят кариера. Мъжете пък са длъжни да изхранват семейството докато децата са малки. А тук мъжете *** не щат да изхранват семейства, даже се задяват с други мъже, жените властни искат кариера.
24
4
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Като не си живял в Германия, поне не се обаждай. Статистиките се изкривяват много лесно с масова имиграция, която е типична за Германия. Защото имигрантите не носят деца със себе си автоматично. Затова и не искат източно европейци, защото те не раждат като зайци. А иската турци и араби, които умеят да се множат. Освен това е смешно да коментираш Германия, при положение че българинът, като източно европеец не смее да направи повече от 1 дете средно!
23
0
 
25
 
! Отговори
Реално преди 8 години
То Меркел обиди и разсърди 500-600 милиона европейци--ама на нея хич не и пука....
22
2
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Нарича се стандарт! Един беден и необразован човек ражда като животно, че да гарантира оцеляването на рода или да му се помага при обработката на земята. Един образован човек с по-висок жизнен стандарт гледа по 2 деца, че да може да им даде същия стандарт и повече и да може да ги облече, обучи и подготви за живота. За това и развитите страни имат стабилен или до някъде негативен прираст на населението. А така наречените развиващи се страни се множат: Китай, Индия, Бразилия, цяла Африка.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е папата а Меркел да пие една студена вода и пак да ходи при Давотоглу бей
20
2
 
10
 
! Отговори
факт преди 8 години
Не лъжи 19 ,навсякъде Европа е с отрицателен прираст - има статистики .И стига с това самолинчуване с ***,впрочем не ви ли хрумва,че Алеко обича своя герой .То все едно родител да не обича децата си .
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сериозно? Папата да си оправи първо католическата църква, преди да критикува ЕС. Глупости пълни.
18
1
 
11
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Алеко колко деца има? Под западен мъж имаш предвид емигрантите от индия и турция ли .В Германия масово жените не раждат .
17
1
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Тези българи много калпави излязоха. 70 години комунизъм, после 25 години феодализъм. До кога ще ги търпят. Защо поне една лустрация не са направили. Ама много са *** българите, защо дори не протестират, а?Усещаш ли сарказама ми? Ти си гледай в празната паница и мисли как да я напълниш. А немците ще се оправят.
16
0
 
16
 
! Отговори
ЕВропа изчезва до кр преди 8 години
Европа има ментални проблеми ,само да помилсим за миг.Меркал каза,кои сме ние ,че да защитим християните и исляма.ХАХАХ Ами ти си шеф на Християн демократическата партия.Християн ...... Все едно един ден папата да каже ,че не вярва в Христос . Положението е абсолютно неадекватно и затова майче папата е прав да кани онези от Африка,а те не всички са *** .
15
14
 
5
 
! Отговори
do 17 преди 8 години
Западният мъж има между 2 и 4-ти деца. Понеже живея в гнилия Запад и знам! И се грижи са всичките, понеже има доходи. Ти колко деца имаш, източен, плодовит, Бай ***, а?
14
2
 
12
 
! Отговори
Исторически преди 8 години
Западния евро мъж е на половина унищожен.Стерилен заради ваксини и стрес .Внимание ,вече ваксинират с ваксини и нашите деца,утре и българина може да е стерилен . Незнам дали е конспирация.Но например в началото на римската република римлянката раждала 6 до 8 деца от които повечето били момчета -така превзели света.После се оказало ,че в края на империята си римлянката имала по 1/2 и повечето били момичета.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия германци много калпави излязоха - докога ще я търпят тази , трябваше досега сто пъти да са я изритали...Видя се докъде ги докара...изключително посредствен манипулируем човек се оказа тази Меркел , съсипа германия , съсипа Европа...
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И той иска да докара плодовити бежанци в Европа, да оправят настроението.
11
0
 
32
 
! Отговори
вуюо преди 8 години
От истината боли, а :)-Бабо меркел где така?-На джамия с Мустафа!
10
2
 
30
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Прав е човекът. Дори много деликатно го е казал. Още повече го харесвам Папа Франциск - много земен, сърдечен и прям. Нека не забравяме, че още не е навлизал в деликатните отношения с православието.