Папата разсърдил Меркел, сравнил Европа със стара жена

Германският канцлер реагирала от раз - как така?
9 фев 2016 15:23, Боряна Павлова
41
Папата разсърдил Меркел, сравнил Европа със стара жена
Снимка: архив Reuters

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск призна в интервю за в. "Кориере дела сера", че е успял да ядоса германската канцлерка Ангела Меркел.

До напрежение между двамата се стигнало, след като папата сравни в реч пред евродепутати миналата година Европа със старица, която не е вече жизнена и плодовита. След това Меркел позвънила на папата и го попитала защо е сравнил Европа със стерилна жена, пише БТА.

"Тя ме попита дали наистина мисля, че Европа не може да ражда повече деца. Аз й отвърнах, че напротив Европа може да ражда още много деца, защото има солидни и дълбоки корени, защото има уникална история, защото е имала и може да има и в бъдеще фундаментална роля и защото в най-мрачните моменти, Европа е показала, че има ресурси да ги преодолее", сподели папата в интервюто.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 2 години
Напиши в търсачката "Меркел дъщеря на Хитлер" и чети. Запазена е замразена генетична семенна течност от Хитлер, по негово желание, за да има деца в бъдеще. Така, по-късно, сестрата на Ева Браун е била оплодена ин-витро. Второ, скоро даваха по History Viasat, док. филм, как по данни на ЦРУ, Хитлер е избягал с немска подводница в Аржентина, и там е живял до дълбока старост в немска общност.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето кой и мъти главата на мама Меркел с бежанците , папа
27
0
 
8
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Нали това казвам и аз,множат се емигрантите ! И мерси,не искам да живея никъде освен в моята страна. Виждаш защо!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
т.е. към тези милион бежанци трябва да се докарат още толкова и повече млади бежанки, аз така разбрах.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Папата има право, от стара кариеристка, бивша комунистка, която не е сметнала за нужно да има дори едно дете, не можеш да очакваш да води христянска Европа. Папата идва от латинска Америка, там все още христянското семейство е на почит, жените първо раждат и си изпълняват дълга към държавата и после правят кариера. Мъжете пък са длъжни да изхранват семейството докато децата са малки. А тук мъжете *** не щат да изхранват семейства, даже се задяват с други мъже, жените властни искат кариера.
24
4
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Като не си живял в Германия, поне не се обаждай. Статистиките се изкривяват много лесно с масова имиграция, която е типична за Германия. Защото имигрантите не носят деца със себе си автоматично. Затова и не искат източно европейци, защото те не раждат като зайци. А иската турци и араби, които умеят да се множат. Освен това е смешно да коментираш Германия, при положение че българинът, като източно европеец не смее да направи повече от 1 дете средно!
23
0
 
23
 
! Отговори
Реално преди 2 години
То Меркел обиди и разсърди 500-600 милиона европейци--ама на нея хич не и пука....
22
2
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Нарича се стандарт! Един беден и необразован човек ражда като животно, че да гарантира оцеляването на рода или да му се помага при обработката на земята. Един образован човек с по-висок жизнен стандарт гледа по 2 деца, че да може да им даде същия стандарт и повече и да може да ги облече, обучи и подготви за живота. За това и развитите страни имат стабилен или до някъде негативен прираст на населението. А така наречените развиващи се страни се множат: Китай, Индия, Бразилия, цяла Африка.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е папата а Меркел да пие една студена вода и пак да ходи при Давотоглу бей
20
2
 
8
 
! Отговори
факт преди 2 години
Не лъжи 19 ,навсякъде Европа е с отрицателен прираст - има статистики .И стига с това самолинчуване с Ганя,впрочем не ви ли хрумва,че Алеко обича своя герой .То все едно родител да не обича децата си .
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно? Папата да си оправи първо католическата църква, преди да критикува ЕС. Глупости пълни.
18
1
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Алеко колко деца има? Под западен мъж имаш предвид емигрантите от индия и турция ли .В Германия масово жените не раждат .
17
1
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Тези българи много калпави излязоха. 70 години комунизъм, после 25 години феодализъм. До кога ще ги търпят. Защо поне една лустрация не са направили. Ама много са тъпи българите, защо дори не протестират, а?
Усещаш ли сарказама ми? Ти си гледай в празната паница и мисли как да я напълниш. А немците ще се оправят.
16
0
 
14
 
! Отговори
ЕВропа изчезва до кр преди 2 години
Европа има ментални проблеми ,само да помилсим за миг.Меркал каза,кои сме ние ,че да защитим християните и исляма.ХАХАХ Ами ти си шеф на Християн демократическата партия.Християн ...... Все едно един ден папата да каже ,че не вярва в Христос . Положението е абсолютно неадекватно и затова майче папата е прав да кани онези от Африка,а те не всички са *** .
15
14
 
3
 
! Отговори
do 17 преди 2 години
Западният мъж има между 2 и 4-ти деца. Понеже живея в гнилия Запад и знам! И се грижи са всичките, понеже има доходи. Ти колко деца имаш, източен, плодовит, Бай Ганьо, а?
14
2
 
10
 
! Отговори
Исторически преди 2 години
Западния евро мъж е на половина унищожен.Стерилен заради ваксини и стрес .Внимание ,вече ваксинират с ваксини и нашите деца,утре и българина може да е стерилен . Незнам дали е конспирация.Но например в началото на римската република римлянката раждала 6 до 8 деца от които повечето били момчета -така превзели света.После се оказало ,че в края на империята си римлянката имала по 1/2 и повечето били момичета.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия германци много калпави излязоха - докога ще я търпят тази , трябваше досега сто пъти да са я изритали...Видя се докъде ги докара...изключително посредствен манипулируем човек се оказа тази Меркел , съсипа германия , съсипа Европа...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И той иска да докара плодовити бежанци в Европа, да оправят настроението.
11
0
 
30
 
! Отговори
вуюо преди 2 години
От истината боли, а :)
-Бабо меркел где така?
-На джамия с Мустафа!
10
2
 
28
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
Прав е човекът. Дори много деликатно го е казал.
Още повече го харесвам Папа Франциск - много земен, сърдечен и прям. Нека не забравяме, че още не е навлизал в деликатните отношения с православието.