Почва разследване за катастрофата в Германия

Загиналите вече са 8, категорично се отхвърля версията за терористичен акт
9 фев 2016 14:07,
15
Почва разследване за катастрофата в Германия

Германските власти водят разследване за причините за сблъсъка на два пътнически влака в Бавария, но версията за терористичен акт не се разглежда, предаде ТАСС, като се позова на представител на федералната полиция в Германия.

Още по темата

В катастрофата, станала тази сутрин в района на град Бад Айблинг, между гарите Розенхайм и Холцкирхен, загинаха 4 души, а около 150 бяха ранени, като от тях 40 са в сериозно състояние.

В 12 ч. местно време (13 ч. българско) правоохранителните органи ще дадат пресконференция за катастрофата.

На мястото на катастрофата работят десетки спасителни екипи, в това число и хеликоптери. Пътищата, водещи към зоната, са затворени, посочва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорителят на баварската полиция Матиас Кнот поясни, че районът, в който са се блъснали челно двата влака, е близо до река Мангфал. Местността е труднодостъпна и хълмиста, предаде Асошиейтед прес.

Хората, изваждани от влаковете, са прехвърляни през реката от другата страна, където ги очакват линейки, добави говорителят.

При сблъсъка единият от влаковете е дерайлирал, а няколко вагона са се преобърнали, съобщиха по-рано агенциите.

Двата сблъскали се влака са на компанията Мередиан, предаде Ройтерс.

Междувременно световните агенции предадоха, че жертвите на инцидента вече са осем, а около 100 са ранени, от които 55 са в тежко състояние.

Пострадалите са откарвани с хеликоптери и с лодки от недостъпната зона, в която стана катастрофата в района на град Бад Айблинг. Влаковете се блъснаха челно край река Мангфал, между гарите Розенхайм и Холцкирхен, в гориста и хълмиста местност. В резултат на удара и двата влака са частично дерайлирали и са се вклинили един в друг. Спасителните екипи вадят хората от вагоните и после с въжета и хеликоптери ги прехвърлят от другата страна на реката, където ги чакат линейките.

Обикновено линията, на която се блъснаха влаковете, се използва от хора, отиващи на работа в Мюнхен. По това време е имало обикновено и много деца във влаковете за Мюнхен, но тази седмица учениците са в зимна ваканция, посочва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живял съм в Германия три години. Германското племе проявява открита дискриминация и омлаза към българи и румънци, а толерира турци, кюрди, араби и всякаква другасган от Третия и четвъртия Свят! Вервайте ми! Така, че хич не ги жалете нацистите, хак да са им всички мюсюлмански преселници и влакови катастрафи! Меркел им разказа играта!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
въшльо преди 8 години
Ама тази почва чернозем ли е или друг вид уточнете се че нищо не ви се разбра от заглавието.
9
0
 
4
 
! Отговори
Интеграл преди 8 години
Причината е, че германците са решили да ингегрират ***, като са ги обучили и назначили за диспечери. Ама това племе освен да шиби камили в пустинята, друго не знае.Обзалагам се, че виновният диспечер се казва Шибил, Махмуд или Нахразат, ама няма да го напишат, щото са толерантни
8
0
 
2
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
В БГ всяка година загиват стотици в атентати по пътищата , от МВР представят случаите като ПТП ,за да не всяват паника
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политкоректно се отхвърля версията за ислямистки атентат! Разбира се!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩАЗИ и КГБ: Ангела Меркел е наследница на Хитлер! Напишете в Гугъл, "Ангела Меркел е дъщеря на Хитлер", за да прочетете повече!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидни го познавам. Работи на смени на конвейера за опаковане на замразени пилета в една малка фабрика. Живее в предградията под наем в една стара дървена къща, заедно с други емигранти от третия свят, араби и индийци. Като не е на смяна, честоДуха на аборигенски духов инструмент, диджериду, седнал на тротоара пред някой мол, да припечелва някой и друг цент. Туристите го мислят за абориген, щото е малко тъмен и с по широс нос, от едно разградско село е.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидни го познавам. Работи на смени на конвейера за опаковане на замразени пилета в една малка фабрика. Живее в предградията под наем в една стара дървена къща, заедно с други емигранти от третия свят, араби и индийци. Като не е на смяна, често духа на аборигенски духов инструмент, диджериду, седнал на тротоара пред някой мол, да припечелва някой и друг цент. Туристите го мислят за абориген, щото е малко тъмен и с по широс нос, от едно разградско село е.
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Уикилийкс излязоха данни, че Меркел е биологична дъщеря на Хитлер! Семенен генетичен материал от фюрера е бил замразен и запазен, и по-късно ин-витро е била оплодена сестрата на приятелката на Хитлер *** Браун. Така, на 17 юли 1954 г. се ражда Ангела Меркел и била тайно дадена за осиновяване от евангелския теолог Хорст Каснер и жена му. Това се е знаело само от Ватикана, американските и руските тайни служби. Затова когато баварецът Бенедикт VI става папа, Меркел става Канцлер на Германия.
2
0
 
12
 
! Отговори
bros преди 8 години
Мале, хубаво че лапетата са във ваканция...
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При нас се блъскат трамвайни мотриси, а, в нацисткаГермания цели влакови композици, последна дума на железопътната технология, фучат бясно в насрещното един срещу друг! Веднага Дойче Велле да анализира, коя нация е по техническа, Булгариен или Дойчланд!