Сблъсъци между полиция и протестиращи в Хонконг

Органите на реда направили опит да разчистят нелегалните сергии
9 фев 2016 19:12,
2
Сблъсъци между полиция и протестиращи в Хонконг
Снимка: БТА

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Хонконг - местните медии съобщават за най-малко 48 ранени полицаи и 23-ма арестувани.

Органите на реда са стигнали до сблъсъци с цивилните, при опит да разчистят нелегални сергии за продажба на храна точно по време на празненствата за Лунната нова година.

Действията на полицията са предизвикали ответна реакция от присъстващите, които са започнали да замерят полицаите с павета, дървени предмети и боклуци. Протестиращите са направили барикади по улиците и са запалили огън.

В отговор силите за сигурност са използвали лютив спрей и палки, за да усмирят тълпата, която не се е подчинила на нарежданията им.

"Правителството на Хонконг остро осъжда действията на протестиращите. Не може да толерираме подобни действия, заради това полицията ще арестува всички нарушители. Изказвам съболезнованията си към ранените полицаи и репортери по време на сблъсъците", заяви областния управител Люн Чун-ин.

Обикновено полицейските служители не санкционират нелегалните сергии на търговците. През тази година обаче мерките за тях са строго затегнати.

Според представител на местните власти на мястото са пристигнали радикали със саморъчно направени оръжия, което е предизвикало сблъсъците.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
да няма рев и сополи преди 8 години
Ще ги потърпят още малко и после на стадиона ще има показно .