Западът трябва да се намеси в Сирия. Заради интересите си

Да не оставяме Сирия на Асад, призовава белгийски вестник
9 фев 2016 13:39,
133
Западът трябва да се намеси в Сирия. Заради интересите си
Снимка: Reuters. архив

Десетки хиляди цивилни сирийци бягат от Алепо, прогонени от сплетени на кълбо интереси, поели по пътя на изгнанието. Те страдат, страдаме и ние, пише в редакционен коментар днес белгийският всекидневник "Соар".

Изданието отбелязва, че наред със страданието на бежанците, Европа също страда от наплива на хора, търсещи убежище. Лесно е да обвиняваме Гърция, вечното слабо звено, че не се справя с този приток. Страната, ударена от икономическата криза, бе допълнително отслабена от фалшивия цяр на пестеливостта, довел до фиаско. ЕС, Западът въобще, трябва да се насочат към първопричината, трябва да се договори решение в самата Сирия, пише изданието.

Вестникът призовава Сирия да не бъде оставяна на президента Башар Асад и на "Ислямска държава" (ИД), а да се окаже натиск над Русия, която изтребва опозицията, но щади джихадистите. В противен случай скоро няма да има с кого да се преговаря, няма да има събеседници извън кръга на режима и на терористите, се посочва в коментара.

Сега е моментът да преосмислим отношенията си с Русия. Трябва ясно да бъдат поставени въпросите кой продава оръжия на ИД, кой купува петрол от групировката, кой си затваря очите пред финансовите й операции, кой финансира ИД. Обществата са като хората - от тях не може да се очаква много. В Сирия трябва да се намесим заради нашите ценности, или поне заради собствените си интереси, но трябва да действаме, пише "Соар".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
20
 
! Отговори
циника преди 8 години
бе големи страдалци били тия белгийци, ама на чужд гръб и гроб плачат....я първо да си изстрадат греховете към Конго ...
45
1
 
21
 
! Отговори
цък преди 8 години
Кои сте вие г-да западно европейски либерали за да решавате кой може или не може да заема ръководния пост в суверенна държава. Вие нарушавате всички международни закони!!!!!Единствения суверен в случая е сирийския народ, само той може да определи кой ще стои начело на държавата, а не вие - бюрократите в Бруксел и Вашингтон!
44
1
 
14
 
! Отговори
юсуф преди 8 години
Гледай ти за какво ми заплакала Белгия............. Чичо Сам и там е дал долари без покритие
43
1
 
22
 
! Отговори
циника преди 8 години
"Страдащите" белгийци кога ще изплатят репарации за милионите убити и жестоко осакатени хора в Конго? А кога ще върнат диамантите, които крадяха оттам десетилетия наред? Дотогава могат да си страдат по-тихичко, ако обичат:)
42
1
 
15
 
! Отговори
SS преди 8 години
Западът въобще, трябва да се насочат към първопричината.А каква е първопричината - ЖЕЛАНИЕТО НА САЩ ДА СЕ НАСТАНИ ТРАЙНО В РЕГИОНА обаче това не се споменава никъде изобщо.Ако не беше арабската пролет нямаше да има война и нямаше да има емигранти.
41
1
 
8
 
! Отговори
няма такова преди 8 години
До Анонимен 92 животно като евроатлантик !!! нормално е всеки да защитава земята където живее а явно не знаеш , че европа и америка ги дели океан !!! интересите на европейците НЕ съвпадат с тези на нато и краварите и не сме дружки с турците !! това , че разни продажни европолитици действат срещу европа не прави ес лоша . това , че нашите политици и те са *** нали не смяташ , че прави България лоша ??
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
споко бе, след като изтреби опозицията, Русия ще изтреби и ИД. Просто вторите са все още удобни.То те са удобни на всички съседи на Сирия, само на ЕС не са.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде евроатлантиците да защитат ценностите си на дела,а не само на думи.Запишете се в редиците на сухопътните войски на НАТО.Последната тактика на САЩ е да водят война с чужди ръце.Всички българчета с евроатланрическа ценностна система да отиват на фронта в Сирия и да се сражават рамо до рамо с украинците за идеята.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ЖИВЕЯТ РУСИЯ И АСАД! ДОЛУ КРАВАРИТЕ, ЕС, ТУРЦИЯ И ИДИЛ!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КВИ СА ТИЯ ДЖИХАДИСТИ НА СНИМКАТА БЕ? *** ЩЕ ВИ ОПРАВИ ВАС!
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами намесете се,де!Хайде да ви видя как ще се намесите!Лично аз харесвам пророчествата на Ванга и Севрюкова.То и в Библията и Корана текстовете вещаят апокалипсис,като се е почнало-да се свършва!
35
4
 
22
 
! Отговори
към идиотите преди 8 години
в отговор на такива писания Русия трябва да утрои бомбандировките и тъй наречената опозиция да бъде изтрепана до крак , а ние нашенските *** дращещи из форомите ще ги издирим , ще им отворим подопашните бузи и ще им обясним без възелин за какво иде реч
34
4
 
0
 
! Отговори
варум декст преди 8 години
До Анонимен 70 ду дасс их бешутце путин ? вашайнлих саге их ди ваахайт . нон деви пенсаре ,ке тутт куа соно пер и солди. ме ми интереса ла верита е коза е буоно пер еуропа . мислиш ли , че знаейки 2-3 езика ми се налага да троля за да преживявам ???
33
2
 
20
 
! Отговори
РОСИ преди 8 години
ЕВРОПА ДА СМЕНЯ ВЛАСТА НА СИРИЯ ТОВА Е ГЛУПОСТ ВЛАСТА МОЖЕ ДА СЕ СМЕНИ САМО ОТ НАРОДА ПРИ ИЗБОРИ.АСАД Е СЪС РУСИЯ.САЩ И ЕС ИСКАТ ДА ВКАРАТ ОТ ОАЕ ГАЗ ПРЕС СИРИЯ АСАД ИМ ПРЕЧИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ Е СА ТАМ РУСИЯ ТОВА Е .ДОКАТО НЕ БЕШЕ СЕ ВМЕШВАЛ РУСИЯ В СИРИЯ НИКОИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ СИРИЯ ЧЕ ТЕРОРИСТ.УНИЩОЖАВАШЕ СИРИИСКИЯТ НАРОД .В СИРИЯ УБИВАХА ЖЕНИ СТАРЦИ И ДЕЦА ЕС НЕ ЧУВАШЕ А СЕГА ЧУВАТ ЧЕ РУСМЯ УБИВА МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ .ДОКАЗАТЕЛСТВА НЯМАТ.АМА ЧЕ СА ЕГОИСТИ ТИЯ ОТ САЩ И ЕС.КАКВИ СА ТИЯ ДЕМОКРАТИ
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо от Белгия не се замислят защо в Европарламента е пълно с педофили и наркобарони и да оставят Сирия на Сирийците. Асад е законния президент на Сирия, колкото законен е Обама, Оланд или нашия плевел. САЩ не се интересуват от народа на Сирия , а от нейните енергийни запаси. И понеже АСАД не се продава за краварите стана лош. Как да не му спретнеш някой Майдан от "Недоволни" сирийци? Проблема е ,че там вече е Русия и с нея САЩ не смеят да се силят. Страхуват се от крилатите руски ракети.
31
2
 
7
 
! Отговори
В BBC news преди 8 години
В тубата : Thank you, Russia, Thank you, Putin' - BBC News
30
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петимата *** пазят Путин и Асад под всяка статия, браво другари. Ще си изработите и днешната шепа рубли. Браво, Тодор, браво, Анонимници.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тубата клипа е озаглавен : Syrians gather in Tartus to thank Russian military support
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то срещу Асад не скочиха сирийците, скочиха американците,европейците и няколко платени и обучени от тях главорези и цяла сюрия наемници от кол и въже...
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тук е нужно да се уточни---"белгииците"издаващи вестника са с библеиски имена и дълги,гърбави носове,а тези комсомолци на снимката до вчера са резали глави и разпъвали на кръст християни.