Колко струва на Русия спирането на полетите до Турция?

Оказва се, че не само съседите губят от тази ситуация
10 фев 2016 12:52,
44
Колко струва на Русия спирането на полетите до Турция?
Снимка: архив Reuters

Един от ръководителите на най-натовареното летище в Русия заяви, че спирането или ограничаването на полетите до Турция, Украйна и Египет през последните три месеца е струвало на аерогарите в страната 6 милиарда рубли (77 милиона долара), предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Заместник-изпълнителният директор на московското летище "Домодедово" Денис Нуждин, цитиран от ТАСС, посочи вчера, че около половината от загубата идва от решението на Русия през декември да спре чартърните полети до Турция след свалянето на руски самолет от турските ВВС, пише БТА.

През ноември Русия преустанови всички полети до Египет, след като при взривяването на руски пътнически самолет, излетял от египетски курорт, загинаха всички 224 души на борда

. Русия и Украйна спряха въздушните си връзки през октомври, припомня АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
JALKO преди 8 години
Jalko za ruskinite.shte se uvelichat v pati prodajbite na ryazani vibratori v kochinata.
26
2
 
6
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Искам също да добява, че в момента за българския туризъм се отваря най-голямата възможност. Въпроса е не дали ще дойдат туристите това лято в България, а дали след това ще можем да ги задържим. Не говоря само за руски, а и за други туристи, които досега са ходили в Тунис, Египе.И още нещо много важно. Най-накрая трябва да имаме един министър по туризма, а не някакви, които никога не са се занимавали с туризъм.
25
2
 
1
 
! Отговори
Митко преди 8 години
От 4 000 000 туристи, 5 % да останат да си прекарат почивката в Русия, са 200 000 туриста.Всеки да харчи по 800 евро, ето ти 160 000 000 евро. Както се казва, всичко е статистика и числа. Най-достоверните данни може обаче да изнесят руснаците, колко са се повишили приходите в туристическите им дестинации.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох ще се разплача. Жал ми е за Руската икономика как ли ще го преживеят? Не е като в България от 5 международни летища едното в Бургас е в ремонт Пловдив работи чат пат. Варна падне ли малко мъглица или сняг е довиждане. А на Горна има сам 5 стоянки и демонтираха VOR-а. И на Софйското има страшен трафик около 50 полета дневно.
23
8
 
10
 
! Отговори
Митко преди 8 години
От тези руски туристи, нали не малка част ще останат в Русия. Тези пари ще се влеят в руската икономика. Та въпросът е: На загуба ли е или на печалба от това руската икономика?
22
5
 
9
 
! Отговори
реално преди 8 години
През това летище в година преминават над 70 милиона пътници--едва ли силно ще ги удари липсата на полети до Турция.Още повече,че от март месец руснаците отново ще пътуват за Египет.
21
8
 
11
 
! Отговори
akud преди 8 години
нека отбележим. че парите за билети са нищо пред парите които руските туристи биха похарчили по време на самата почивка в турция
20
11
 
20
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Какви ги плещиш бе? Че тия 2 милиарда са джобните пари на ГАЗПРОМ-а!!! "Издъхваща икономика" е на баба ти пробитото корито!!!! А колкото до загубите на руснаците, я по-добре си пресметнете своите, от една нищо и никаква блокада на границата!!! А не дай-си боже война.....до тука сме!!!!! Стига плакахте на чужди гробища, а си кърпете пробитите чорапи и скъсаните ***!!!!
19
17
 
25
 
! Отговори
6666 преди 8 години
В Турция винаги има туристи и ще има.Турците са родени търговци.Обслужване,храна,хигиена е на ниво 6+.В Анталия и сега има туристи от Русия.
18
2
 
12
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
*** уби Алеко Костантинов!*** е оборотен тип.За пари на всичко е готов;)
17
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са жълти стотинки за богатите руснаци, бълха ги ухапала!Днеска се чу, че им липсват и 2 млрд. доларес за стимулиране на издъхващата икономика.. така че 77 млн. изобщо няма да ги усетят.
16
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия се самоизолира успешно!
15
14
 
14
 
! Отговори
RRR преди 8 години
77 милиона долара е доста голяма сума за една държава която е пред фалит!!
14
4
 
31
 
! Отговори
Ганьо оборота преди 8 години
Турция,Русия,Украйна ще се оправят!Не ги мислетеами помислете България кога и как ще се оправи.С този манталитет и Балкански крадлив нрав ще се оправи га пръ*дне петела.
13
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по-мечтан сценарий за България от това двата наши най-големи исторически врагове да си правят сечено и да се ритат. Медец!
12
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БрЯх,колко са зле руснаците!Просто да ги оплачеш.А сега,обяснете,КОЛКО СПЕЧЕЛИ фамозният (ф)ЕС,когато се напълно с "бежанци",включително и Тъпландия и колко продължава да печели от "строежите на века",оградите по границите ЗА СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ и особено задалия се безкраен алъш-вериш,с "великия демократ" Ердоган?!!А,пишете,бе!Нали сте "свободни" СМО-та?
11
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде пак за Русия! Стига с тая пропаганда, бе!
10
8
 
25
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Реално погледнато на Русия и струва 77 милиона ( половината от цената на един американски изтребител ), за да набута Турция с колко милиарда??? Според мен си е чиста далавера :) За цената на половин самолет, нанасяш щети за няколко масирани бомбандировки : ) И като контрапункт да попитам. Колко фалита на колко производители внасящи колко милиарда в хазната на ЕС струват санкцииите срещу Русия?
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не са предпочитани руските туристи, няма нашата Ангелкова да сънува само руски туристи по курортите ни.
8
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
70 милиона са само разходите на Путин за ботокс годишно. Бъйла ги уапала.