НАТО да си стои в своите граници, размаха пръст Лавров

Митът за "руската заплаха" е нужен, за да оправдае съществуването на НАТО
10 фев 2016 11:14,
502
НАТО да си стои в своите граници, размаха пръст Лавров
Снимка: архив Reuters

Раздуването на мита за "руската заплаха" е необходимо, за да оправдае съществуването на НАТО. Това заявява външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за "Московский комсомолец", предаде ТАСС.

"НАТО отговаря за своята зона и както е записано във Вашингтонския договор, осигурява колективна отбрана срещу нападение. Ами тогава си стойте в своите граници, никой няма намерение да ви закача. Това обаче им се вижда малко, тъй като губи смисъл съществуването на военнополитическия блок", отбелязва Лавров.

Обречени на неуспех са според него опитите на Северноатлантическия съюз да намери смисъла на съществуването си, изгубен след разпадането на Варшавския договор.

"Операцията в Афганистан не подпомогна това търсене. Тя се провали и днес ситуацията в тази страна стремително се влошава - "тероризмът се разрасна, десетки пъти се увеличи наркотрафикът", посочва първият дипломат на Русия.

Във връзка с последните събития в Крим и Сирия сега дейно се експлоатира т. нар. руска заплаха, за да се обясни по-нататъшното съществуване на НАТО, казва Лавров, цитиран от БТА.

По думите му чрез изкуствено разпалване на безпочвени страхове алиансът се опитва да овладява геополитическото пространство все по-близо до границите на Русия - въпреки предишните обещания и ангажименти.

"Виждаме всичко това. Те разбират всичко това, но се правят на наивници, включително по проблемите на ПРО, която наред с разиряването на НАТО е дестабилизиращ фактор за глобалната стабилност и нарушава глобалните паритети", добавя Лавров.

Поканата за членство в пакта, отправена към Черна гора, е "изкуствено решение, няма да добави никаква сигурност на натовците". Черногорският народ едва ли е забравил натовските бомбардировки и "надали ще приеме с ентусиазъм идеята на своето ръководство "да потули много неща" с присъединяване към НАТО", твърди Лавров.

"Въпросът не опира до Черна гора, а до това как НАТО се отнася не само към развитието на отношенията с Русия, а към гарантирането на глобална сигурност", твърди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавро щерката ти още ли е в Ню Йорк? Както е да е, НАТО си стои в границите, вие сте тези които присвоявате съседни територии кажи речи всяка година, всичките ви съседни страни ви мразят чудно защо ли
264
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ха ха ха ха хаДобре дошли в днес точка ру
263
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех лавров лавров ще ти се нали и НАТО да го няма и ЕС да го няма защото обединението прави силата нали? По отделно страните на ЕС са слаби но обединени са 400 милиона съюз срещу твоята мизерни прусийка от 140 милиона
262
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров я марш при новите ти братя ако обичаш, сирийците и иранците те чакат
261
1
 
2
 
! Отговори
до: 335 преди 8 години
Ясно защо няма представител на България защото става въпрос за прадажба-покупка на едно Племе
260
4
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Османска Империя продава България на Русия чрез Санстефанския мирен договор , ето и част от Договора:Договорът е подписан около 17 ч. на 3 март (19 февруари стар стил)[2] 1878 г. в Сан Стефано (днес квартал на Истанбул), от граф Николай Игнатиев и Александър Нелидов от руска страна и от външния министър Савфет Мехмед паша и посланика в Германия Садулах бей от страна на Османската империя. Няма присъстващ свидетел на подписването от българска страна.
259
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А вие защо не си седите на дирниците, ами гледате да кльопнете някоя и друга територия?И вместо да размахваш пръст го сложи на топло на едно място където скоро ще име голямо стълпотворение.
258
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 315 Фридрих 2 ПОБЕЖДАВА русия ушко ПРУТСКАТА война е продължение на тази срещу Карл 12 той също участва РЕЗУЛТАТА русия губи Крим Украйна и излазите на черно море както и флота Петър първи се спасява с бягство а симеоновския и полк губи ЗНАМЕТО СИ бегом да си учиш уроците КОЛКО Е ВЕЛИКА РАША
257
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Лавров всеки знае че с Манипулация и Хипноза всичко се постига на този свят , точно по този начин Манипулирате Българския Народ безпроблемно с Модела Психо-Хипноза наречен Освобождение на България , да но в Материалите за Санстефанския мирен Договор пише съвсем други може всеки да прочете в Википедия
256
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ни манипулират безпроблемно защото при подвисване на Санстефанския мирен договор няма присъстващ от Българска страна при подписване на Договора , така че Манипулация от Руска страна има 100%
255
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква "руска заплаха" бе Грустная лошадка? Това е мит, Русия е най миролюбивата държава в света, за това всичките и съседи я обичат и често канят войниците и нагости. Например в Молдова, Грузия, Чечня, Украйна........
254
1
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Пръста среден ли е?
253
9
 
0
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Ама пък и красив тоя на снимката. Липсва му само коня с каруцата ,та съвсем да замязя на жител от пловдивската Шекер махала...
252
2
 
1
 
! Отговори
До 315 преди 8 години
Другите не ги намерих,но питах Наполеон.Нищо не ми каза по въпроса.Смутолеви,че не знае защото като влязъл в Москва жив руснак не е срещнал.
251
3
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Единственото ново нещо което ще роди руската политика е появата на полско - китайска граница...
250
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 313 и другите 90 % какво ги генерира Тролска дейност ли
249
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе като слушаме Боби оставаме с впечатление,че репортажите са му от земния рай.В същото време всички властимащи и не само изпращат децата си да учат и работят на запад.Явно на запад е още по-хубаво и от руския земен рай.
248
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 315 Кайзера смаза раша ПСВ Ченгис хан я зароби а и като спомена Карл 12 Прутската война що я пропускаш Султана смаза Петър първи раша бая често я БИЯТ ха ха ха
247
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свети Лаврентий е прав - няма руска заплаха . Ако не вярвате питайте грузинци , балтийци , молдовци и украинци.
246
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 312Когато група олигарси придобият правата безконтролно да печатат руски рубли които официално да имат покритие, а Русия да плаща лихва за ползване на Тези рубли на Олигарситетогава и само тогава ще се пръкне в мозъка ти идеята че такова нещо като Гащосваляч няма и е рожба само на твоя мозък.